Skocz do zawartości
Dragon

Wybór miejsca na III Zlot Społeczności haczyk.pl

P

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Co do samego zbiornika to jest w ścisłej czołówce ulubionych łowisk mojego teścia. Zwłaszcza jeżeli chodzi o sandacze i duże sztuki białej ryby
O to już jest gdzie zasięgnąc jezyka.
przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 636
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Co do samego zbiornika to jest w ścisłej czołówce ulubionych łowisk mojego teścia. Zwłaszcza jeżeli chodzi o sandacze i duże sztuki białej ryby
O to już jest gdzie zasięgnąc jezyka.

Jak tylko się z nim zobaczę to podpytam od której strony watro się rozłożyć, jakie zanęty, przynęty, no i najważniejsze co najlepiej bierze :wink:

Gość wobler129
Napisano

Macie rację - bo w ankiecie mogą chyba głosować wszyscy i to mogło by nie wypalić. A w temacie będzie każdy widział kto na co głos oddał :grin: I Ci niejadący chyba nie mają prawa głosu? :lol:

Napisano

nie jestem prorokiem ale, południe wyprzedza, północ kuleje, myślę że do mety i tak z tą kulawą nogą za drugiego dojdzie :mrgreen::grin:

Napisano

Oj Andi, zaraz tam takie czarne myśli...

Ja nie chcę jechać na Pilchowice, nie leży mi i już.

Dlatego będę lobbować wspaniałe jezioro Nyskie - ze względu na mnogość atrakcji dookoła, i możliwość wyboru metody łowienia. Jadą z nami dziewczyny haczykowców i dzieciaczki i nad Nyskim nie będą się nudzić, a nad Pilchowicami owszem. I nad Nyskim jest lepiej rozwinięta infrastruktura. Jest lepsze pod każdym względem, zwłaszcza, że teść Madi łowi tam naprawdę piekne ryby, to będziemy mieć przewodnika :mrgreen:

Napisano
wspaniałe jezioro Nyskie - ze względu na mnogość atrakcji dookoła, i możliwość wyboru metody łowienia. Jadą z nami dziewczyny haczykowców i dzieciaczki i nad Nyskim nie będą się nudzić, a nad Pilchowicami owszem. I nad Nyskim jest lepiej rozwinięta infrastruktura.

Byłem, widziałem i potwierdzam powyższe słowa. :lol: Jezioro piękne, a warunki rewelacyjne. Każdy może znaleźć co mu odpowiada. :lol:

Napisano
Oj Andi, zaraz tam takie czarne myśli...

Ja nie chcę jechać na Pilchowice, nie leży mi i już.

Dlatego będę lobbować wspaniałe jezioro Nyskie - ze względu na mnogość atrakcji dookoła, i możliwość wyboru metody łowienia. Jadą z nami dziewczyny haczykowców i dzieciaczki i nad Nyskim nie będą się nudzić, a nad Pilchowicami owszem. I nad Nyskim jest lepiej rozwinięta infrastruktura. Jest lepsze pod każdym względem, zwłaszcza, że teść Madi łowi tam naprawdę piekne ryby, to będziemy mieć przewodnika :mrgreen:

no trini, i co tu więcej pisać? jesteś chyba moim adwokatem :mrgreen::grin:

co do czarnych myśli, hmmm.....mało kiedy takowe mam :grin:

Napisano
no trini, i co tu więcej pisać? jesteś chyba moim adwokatem

też jesteś za? :mrgreen: Oglądałam zdjęcia jeziora Nyskiego i okolic - i jest to bardzo rozsądna miejscówka :)

co do czarnych myśli, hmmm.....mało kiedy takowe mam

No i tyz piknie - i tak trzymać :)

Byłem, widziałem i potwierdzam powyższe słowa. Jezioro piękne, a warunki rewelacyjne. Każdy może znaleźć co mu odpowiada.

i kolejny głos rozsądku - brawo :mrgreen:

Napisano
Dlatego będę lobbować wspaniałe jezioro Nyskie - ze względu na mnogość atrakcji dookoła, i możliwość wyboru metody łowienia. Jadą z nami dziewczyny haczykowców i dzieciaczki i nad Nyskim nie będą się nudzić, a nad Pilchowicami owszem.
Ja też z babeczką przyjadę.
Napisano

Miałam zasięgnąć porady teścia, więc ciupkę skrobnę........

Jeżeli chodzi o część zbiornika przeznaczonej do połowu to najlepszą opcją ponoć jest południowa strona, na mapie najbliższe miejscowości to Buków i Koperniki. Na zachód jak każdy widzi znajduje się teren "rzeczny" (ta kiszka), która zapewnia zbiornikowi różnorodność rybostanu, jak i pięknych dużych sztuk. Co do gatunków: jest wszystka ryba, i to płoć, lin, karaś, leszcz i drapieżniki, z resztą co ja tam będę wymieniać :wink:

Z pewnością zadowolenie znajdzie każdy wędkarza, niezależnie od ulubionej metody połowu.

A same metody połowu jak kto woli, przynęty - nie ma sobie co komplikować, standardowo.

Dojazd do samej wody, brzegi w sam raz dla większych grup zorganizowanych :twisted: Ze względu na sporo miejsca, ale również gdzieniegdzie kurtynę tworzoną przez drzewa i krzewy.

Jak coś mi się przypomni to skrobnę :wink:

Napisano
Dzięki Magda :mrgreen:

No i powiem, że to jest to co tygryski lubią najbardziej :mrgreen:

Nie ma sprawy :wink:

Dodam jeszcze od siebie, że Głębinów (jez. Nyskie) wygląda tak (trzeci rząd licząc od lewej, połowa strony) i tak :mrgreen:

Piękne co?

Napisano

Witam wszystkich jeśli moje plany nie ulegna zmianie to równiez pisze sie na zlocik i juz nie tylko na 20 minut :grin: (drugi zlot)

Pozdrawiam!!!

Gość wobler129
Napisano

No to przybywa Nas w siłę :mrgreen: Może ktoś zrobi już listę najciekawszych proponowanych łowisk? Ja z chęcią sobie poszukam w necie info o tych jeziorkach :grin:

Napisano

A wiecie że miałem ochotę zaproponować ten zbiornik, tym bardziej że opinie o Pilchowicach są bardzo sprzeczne więc cieszę się że jest w propozycji j. Nyskie, dawno tam nie byłem więc i zmian na pewno jest wiele na plus oczywiście na pewno każda technika łowienia nie będzie zubożona i DS, i spławiczek i spin nie będą żadną przeszkodą tym bardziej że i łodzie można z wyprzedzeniem zamówić a i baza noclegowa jest o niebo większa chociaż nie luksusowa raczej spartańska ale chyba nie na tym Nam zależy :lol:

Napisano

do jeziora Nyskiego z mojej haciendy w Paczkowie będe miec rzut beretam..., ale jak miejsca by były to wole nad wodą, w razie co jest tam mnóstwo miejsc pod namioty, choć łazienka z prysznicem to bardzo istotna sprawa na wypadzie dłuższym niż 1 dzień. będzie ankieta zobaczymy, a pomyślec, że byłem tak ucieszony Pilchowicami - nie byłem tam nigdy i chcialem zobaczyć, ale na nyskim też tylko turystycznie bywałem.

Napisano
A wiecie że miałem ochotę zaproponować ten zbiornik

No to mamy kolejnego "zapaleńca" na Nyskie :mrgreen:

baza noclegowa jest o niebo większa chociaż nie luksusowa raczej spartańska ale chyba nie na tym Nam zależy :lol:

Dokładnie, ważne żeby było gdzie i na czym spać, bez robactwa i grzybów na ścianach, umyć cztery litery, za to cały dzień spędzić nad wodą. Jeżeli chodzi o luksusy to z pewnością wszelkie noclegi odbiegają od norm hoteli pięciogwiazdkowych, standardem jak to bywa są czyste, schludne pokoje, z łazienką lub bez (wspólna), kuchnią dla gości, miła obsługa i niezbyt wysoka cena :wink:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.