Lary Napisano 20 Marca 2008 Napisano 20 Marca 2008 Co do samego zbiornika to jest w ścisłej czołówce ulubionych łowisk mojego teścia. Zwłaszcza jeżeli chodzi o sandacze i duże sztuki białej ryby O to już jest gdzie zasięgnąc jezyka.
madi Napisano 20 Marca 2008 Napisano 20 Marca 2008 Co do samego zbiornika to jest w ścisłej czołówce ulubionych łowisk mojego teścia. Zwłaszcza jeżeli chodzi o sandacze i duże sztuki białej ryby O to już jest gdzie zasięgnąc jezyka. Jak tylko się z nim zobaczę to podpytam od której strony watro się rozłożyć, jakie zanęty, przynęty, no i najważniejsze co najlepiej bierze
Gość wobler129 Napisano 20 Marca 2008 Napisano 20 Marca 2008 Macie rację - bo w ankiecie mogą chyba głosować wszyscy i to mogło by nie wypalić. A w temacie będzie każdy widział kto na co głos oddał I Ci niejadący chyba nie mają prawa głosu?
Lary Napisano 25 Marca 2008 Napisano 25 Marca 2008 Coś ucichło. Może macie jakieś nowe przemyślenia po świętach
trini Napisano 25 Marca 2008 Napisano 25 Marca 2008 No mnie się baaardzo podoba jezioro Nyskie, Madi ma podobne przemyślenia
Lary Napisano 25 Marca 2008 Napisano 25 Marca 2008 Ja też jestem za http://www.wrotaopolszczyzny.pl/pl/turystyka/warto+zobaczyc/lista+obiektow/Jezioro+Nyskie/default.htm
andi64 Napisano 25 Marca 2008 Napisano 25 Marca 2008 nie jestem prorokiem ale, południe wyprzedza, północ kuleje, myślę że do mety i tak z tą kulawą nogą za drugiego dojdzie
trini Napisano 25 Marca 2008 Napisano 25 Marca 2008 Oj Andi, zaraz tam takie czarne myśli... Ja nie chcę jechać na Pilchowice, nie leży mi i już. Dlatego będę lobbować wspaniałe jezioro Nyskie - ze względu na mnogość atrakcji dookoła, i możliwość wyboru metody łowienia. Jadą z nami dziewczyny haczykowców i dzieciaczki i nad Nyskim nie będą się nudzić, a nad Pilchowicami owszem. I nad Nyskim jest lepiej rozwinięta infrastruktura. Jest lepsze pod każdym względem, zwłaszcza, że teść Madi łowi tam naprawdę piekne ryby, to będziemy mieć przewodnika
bboobb Napisano 25 Marca 2008 Napisano 25 Marca 2008 wspaniałe jezioro Nyskie - ze względu na mnogość atrakcji dookoła, i możliwość wyboru metody łowienia. Jadą z nami dziewczyny haczykowców i dzieciaczki i nad Nyskim nie będą się nudzić, a nad Pilchowicami owszem. I nad Nyskim jest lepiej rozwinięta infrastruktura. Byłem, widziałem i potwierdzam powyższe słowa. Jezioro piękne, a warunki rewelacyjne. Każdy może znaleźć co mu odpowiada.
andi64 Napisano 25 Marca 2008 Napisano 25 Marca 2008 Oj Andi, zaraz tam takie czarne myśli...Ja nie chcę jechać na Pilchowice, nie leży mi i już. Dlatego będę lobbować wspaniałe jezioro Nyskie - ze względu na mnogość atrakcji dookoła, i możliwość wyboru metody łowienia. Jadą z nami dziewczyny haczykowców i dzieciaczki i nad Nyskim nie będą się nudzić, a nad Pilchowicami owszem. I nad Nyskim jest lepiej rozwinięta infrastruktura. Jest lepsze pod każdym względem, zwłaszcza, że teść Madi łowi tam naprawdę piekne ryby, to będziemy mieć przewodnika no trini, i co tu więcej pisać? jesteś chyba moim adwokatem co do czarnych myśli, hmmm.....mało kiedy takowe mam
trini Napisano 25 Marca 2008 Napisano 25 Marca 2008 no trini, i co tu więcej pisać? jesteś chyba moim adwokatem też jesteś za? Oglądałam zdjęcia jeziora Nyskiego i okolic - i jest to bardzo rozsądna miejscówka co do czarnych myśli, hmmm.....mało kiedy takowe mam No i tyz piknie - i tak trzymać Byłem, widziałem i potwierdzam powyższe słowa. Jezioro piękne, a warunki rewelacyjne. Każdy może znaleźć co mu odpowiada. i kolejny głos rozsądku - brawo
Lary Napisano 25 Marca 2008 Napisano 25 Marca 2008 Dlatego będę lobbować wspaniałe jezioro Nyskie - ze względu na mnogość atrakcji dookoła, i możliwość wyboru metody łowienia. Jadą z nami dziewczyny haczykowców i dzieciaczki i nad Nyskim nie będą się nudzić, a nad Pilchowicami owszem. Ja też z babeczką przyjadę.
madi Napisano 25 Marca 2008 Napisano 25 Marca 2008 Miałam zasięgnąć porady teścia, więc ciupkę skrobnę........ Jeżeli chodzi o część zbiornika przeznaczonej do połowu to najlepszą opcją ponoć jest południowa strona, na mapie najbliższe miejscowości to Buków i Koperniki. Na zachód jak każdy widzi znajduje się teren "rzeczny" (ta kiszka), która zapewnia zbiornikowi różnorodność rybostanu, jak i pięknych dużych sztuk. Co do gatunków: jest wszystka ryba, i to płoć, lin, karaś, leszcz i drapieżniki, z resztą co ja tam będę wymieniać Z pewnością zadowolenie znajdzie każdy wędkarza, niezależnie od ulubionej metody połowu. A same metody połowu jak kto woli, przynęty - nie ma sobie co komplikować, standardowo. Dojazd do samej wody, brzegi w sam raz dla większych grup zorganizowanych Ze względu na sporo miejsca, ale również gdzieniegdzie kurtynę tworzoną przez drzewa i krzewy. Jak coś mi się przypomni to skrobnę
trini Napisano 25 Marca 2008 Napisano 25 Marca 2008 Dzięki Magda No i powiem, że to jest to co tygryski lubią najbardziej
madi Napisano 25 Marca 2008 Napisano 25 Marca 2008 Dzięki Magda No i powiem, że to jest to co tygryski lubią najbardziej Nie ma sprawy Dodam jeszcze od siebie, że Głębinów (jez. Nyskie) wygląda tak (trzeci rząd licząc od lewej, połowa strony) i tak Piękne co?
trini Napisano 25 Marca 2008 Napisano 25 Marca 2008 http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.fot.com.pl/albums/userpics/thumb_CRW_9008.jpg&imgrefurl=http://www.fot.com.pl/index.php%3Fcat%3D2&h=100&w=150&sz=5&hl=pl&start=5&um=1&tbnid=02DwqIxmE469IM:&tbnh=64&tbnw=96&prev=/images%3Fq%3Djez%2Bnyskie%26um%3D1%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26sa%3DG tu dają więcej zdjęć no jest urocze
trini Napisano 25 Marca 2008 Napisano 25 Marca 2008 tu jest co nieco http://wedkowanie.org/index.php?option=content&task=view&id=56&Itemid=49 http://www.wedkuje.pl/pokaz.php?pokaz=lowisko&id_news=209 http://archiwum.fishing.pl/article/articleview/299/1/15/
trini Napisano 25 Marca 2008 Napisano 25 Marca 2008 No to myślę że już wybraliście miejsce a jakby Nyskie wypaliło - zjawisz się?
Krzysztof1 Napisano 29 Marca 2008 Napisano 29 Marca 2008 Witam wszystkich jeśli moje plany nie ulegna zmianie to równiez pisze sie na zlocik i juz nie tylko na 20 minut (drugi zlot) Pozdrawiam!!!
Gość wobler129 Napisano 29 Marca 2008 Napisano 29 Marca 2008 No to przybywa Nas w siłę Może ktoś zrobi już listę najciekawszych proponowanych łowisk? Ja z chęcią sobie poszukam w necie info o tych jeziorkach
roman gawlas Napisano 29 Marca 2008 Napisano 29 Marca 2008 A wiecie że miałem ochotę zaproponować ten zbiornik, tym bardziej że opinie o Pilchowicach są bardzo sprzeczne więc cieszę się że jest w propozycji j. Nyskie, dawno tam nie byłem więc i zmian na pewno jest wiele na plus oczywiście na pewno każda technika łowienia nie będzie zubożona i DS, i spławiczek i spin nie będą żadną przeszkodą tym bardziej że i łodzie można z wyprzedzeniem zamówić a i baza noclegowa jest o niebo większa chociaż nie luksusowa raczej spartańska ale chyba nie na tym Nam zależy
patbaj Napisano 29 Marca 2008 Napisano 29 Marca 2008 do jeziora Nyskiego z mojej haciendy w Paczkowie będe miec rzut beretam..., ale jak miejsca by były to wole nad wodą, w razie co jest tam mnóstwo miejsc pod namioty, choć łazienka z prysznicem to bardzo istotna sprawa na wypadzie dłuższym niż 1 dzień. będzie ankieta zobaczymy, a pomyślec, że byłem tak ucieszony Pilchowicami - nie byłem tam nigdy i chcialem zobaczyć, ale na nyskim też tylko turystycznie bywałem.
madi Napisano 29 Marca 2008 Napisano 29 Marca 2008 A wiecie że miałem ochotę zaproponować ten zbiornik No to mamy kolejnego "zapaleńca" na Nyskie baza noclegowa jest o niebo większa chociaż nie luksusowa raczej spartańska ale chyba nie na tym Nam zależy Dokładnie, ważne żeby było gdzie i na czym spać, bez robactwa i grzybów na ścianach, umyć cztery litery, za to cały dzień spędzić nad wodą. Jeżeli chodzi o luksusy to z pewnością wszelkie noclegi odbiegają od norm hoteli pięciogwiazdkowych, standardem jak to bywa są czyste, schludne pokoje, z łazienką lub bez (wspólna), kuchnią dla gości, miła obsługa i niezbyt wysoka cena
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.