pawelneo1 Napisano 9 Lipca 2014 Share Napisano 9 Lipca 2014 Miro1956 to i tak ladne rybki ja narazie tylko spinning moze w niedalekiej przyszlosci jakies 2 karpiowki i mozna z gruntu sie pobawic bedzie i do tego wygodne krzeslo pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 10 Lipca 2014 Share Napisano 10 Lipca 2014 Witam Kolegów, proponuje jutro popołudniem, mniejwiecej po 15 jakiś wypad nad wodę. Może jakaś mała wrocławska rzeczka? Np widawa albo olawka? Może byc spinning, splawik. Kontakt pw. ( jesli ktos bedzie chetny to najlepiej wysłać nr tel) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnOfDe Napisano 12 Lipca 2014 Share Napisano 12 Lipca 2014 Czy jest może ktoś z legnicy chętny na wspólny wypad na ryby ? Łowię głównie na spławik i spining, ale i nad odrą w rakowie zarzucę na grunt na leszczyka. Jestem zmotoryzowany, także w razie potrzeby można pojechać gdzieś na ryby. Posiadam też w razie potrzeb pontony Jeśli ktoś jest chętny to zapraszam na pw albo pisać w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 23 Sierpnia 2014 Share Napisano 23 Sierpnia 2014 Panowie, proponuję mały zlot na Ślęzie. Termin, to przyszła sobota po południu np. od 17 do wieczora , lub niedziela od rana do południa. Miejsce spotkania przy Moście Oporowskim. Jak zdecyduje się kilka osób, to będzie gdzie się rozejść, by połowić. Kończymy o określonej godzinie, spotykamy się i dzielimy wrażeniami. Żeby nie było tak bez niczego, pomyślałem o bonusie dla największego wymiarowego klenia ze spotkania. Może dwa lub trzy centymetry dodamy do ryby i w ten sposób łowiąc rybę np. 27cm w ogólnej rywalizacji wyjdzie na 30cm. Jednak żeby nie skrzywdzić wyniku Marientego, bonus liczyłbym maks do 32 cm. Byłbym za sobotą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mza Napisano 24 Sierpnia 2014 Share Napisano 24 Sierpnia 2014 Cześć Jestem za niedzielą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 24 Sierpnia 2014 Share Napisano 24 Sierpnia 2014 Ahhh, szkoda, nie ma mnie w następny weekend. Chętnie bym podpatrzył jak łowicie na smużaki w ramach Śleza Challenge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 24 Sierpnia 2014 Share Napisano 24 Sierpnia 2014 Do mnie na weekend przyjeżdżają teściowe. Zapewne wpadnę do was na chwilę przynajmniej się przywitać (pewnie bez wędki). Pasuje mi każda godzina sobota-niedziela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 24 Sierpnia 2014 Share Napisano 24 Sierpnia 2014 Panowie, proponuję mały zlot na Ślęzie.Termin, to przyszła sobota po południu np. od 17 do wieczora , lub niedziela od rana do południa. Miejsce spotkania przy Moście Oporowskim. Jak zdecyduje się kilka osób, to będzie gdzie się rozejść, by połowić. Kończymy o określonej godzinie, spotykamy się i dzielimy wrażeniami. Żeby nie było tak bez niczego, pomyślałem o bonusie dla największego wymiarowego klenia ze spotkania. Może dwa lub trzy centymetry dodamy do ryby i w ten sposób łowiąc rybę np. 27cm w ogólnej rywalizacji wyjdzie na 30cm. Jednak żeby nie skrzywdzić wyniku Marientego, bonus liczyłbym maks do 32 cm. Byłbym za sobotą. Na dzień dzisiejszy, termin zaproponowany pasuje, no chyba, że szanowna moja małżonka zaplanuje mi czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 24 Sierpnia 2014 Share Napisano 24 Sierpnia 2014 Jest propozycja w niedzielę, to i ja się dołączam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 25 Sierpnia 2014 Share Napisano 25 Sierpnia 2014 Wstępna propozycja to Niedziela. Proponuje spotkać się o 8.30 przy zajezdni. 30 minut na pogaduchy i łowimy do około 12.00. Z wpisów na forum wynika, że na chwile obecną jest nas trzech : bacyk ,jaceen, GuCeK oraz Marienty w charakterze obserwatora . Czekamy na kolejne zgłoszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 25 Sierpnia 2014 Share Napisano 25 Sierpnia 2014 Wstępna propozycja to Niedziela. Proponuje spotkać się o 8.30 przy zajezdni. 30 minut na pogaduchy i łowimy do około 12.00. Z wpisów na forum wynika, że na chwile obecną jest nas trzech : bacyk ,jaceen, GuCeK. Czekamy na kolejne zgłoszenia Przyjdę się przywitać więc też będę bacyk ,jaceen, GuCeK, Marienty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koperGT Napisano 28 Sierpnia 2014 Share Napisano 28 Sierpnia 2014 Ja również będę. W odpowiedzi na zaproszenie Pana Jacka spotkanego nad Ślęzą. A co do kwestii miejscówki bo będę dopiero koło 9. Gdzie was szukać tak mniej więcej ?? Pozdrawiam Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 28 Sierpnia 2014 Share Napisano 28 Sierpnia 2014 Życzę udanego spotkania i dorzucam nagrodę od haczyk.pl dla zwycięzcy Waszej rywalizacji na Ślęzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 28 Sierpnia 2014 Share Napisano 28 Sierpnia 2014 A co do kwestii miejscówki bo będę dopiero koło 9. Gdzie was szukać tak mniej więcej ?? Miejsce spotkania przy Moście Oporowskim - ul. Solskiego. Jadąc od strony centrum ulicą Grabiszynską, mijasz cmentarz. Około 300 metrów za nim znajdziesz most nad Ślęzą - tam sie spotykamy Jakbyś miał pytania to pisz na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 28 Sierpnia 2014 Share Napisano 28 Sierpnia 2014 Życzę udanego spotkania i dorzucam nagrodę od haczyk.pl dla zwycięzcy Waszej rywalizacji na Ślęzie. Dzięki tomek1! Coś się mi wydaje, że w grudniu ktoś może niezłą pulę nagród zgarnąć Tak jak GuCek napisał. Chętni niech się postarają być w niedzielę między 8:30 a 9:00 przy Moście Oporowskim. Jest tam pawilon z pierogami i za nim można kilka samochodów postawić. Co do łowienia myślę, że odcinek między mostami Klecińskim - Muchoborskim będzie wystarczająco długi, aby swobodnie podjąć decyzję do miejsca łowienia. Miejsce i godzinę zakończenia uzgodnimy w trakcie spotkania. Wstępnie proponuję zakończyć o 12 i dać sobie piętnaście minut na zejście z wody, chwilę pogaduchy i pochwalenia się wynikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 29 Sierpnia 2014 Share Napisano 29 Sierpnia 2014 Dzięki tomek1! Coś się mi wydaje, że w grudniu ktoś może niezłą pulę nagród zgarnąć Pamiętajcie też o Konkursie Fotografii Wędkarskiej pod patronatem Mikado (do końca września) tam czekają bardzo atrakcyjne nagrody i oczywiście o Grand Prix! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koperGT Napisano 30 Sierpnia 2014 Share Napisano 30 Sierpnia 2014 Z ostatniej chwili... Tuż po opadach wybrałem się zobaczyć co nad rzeką piszczy i czy jest tak źle jak się tego spodziewam. Otóż Ślęza koloru grafitowego, podniesiona o około 20/30 cm. Cokolwiek widać było przy dobrym świetle do głębokości może 5cm. Także jutro może być ciekawie... Pozdrawiam Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 30 Sierpnia 2014 Share Napisano 30 Sierpnia 2014 Właśnie wróciłem z sesji treningowej przed jutrzejszym Grand Prix Zaobserwowałem kleniową młodzież zbierającą z powierzchni drobne owady lecz na moje robactwo nie miały ochoty. Do zobaczenia jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koperGT Napisano 30 Sierpnia 2014 Share Napisano 30 Sierpnia 2014 A jak woda? Bo w okolicach parku Klęcińskiego było okropnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmtt Napisano 19 Lutego 2015 Share Napisano 19 Lutego 2015 Wybiera się ktoś z Wrocławia w ten weekend na kropki ? Chętnie wybrałbym się na wspólne łowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamnick85 Napisano 25 Marca 2015 Share Napisano 25 Marca 2015 Witam, Szukam osób chętnych na wspólne wędkowanie. Jestem początkującym wędkarzem, ulubione metody spinning, feeder, przepływanka. Nie pochodzę z Wrocławia więc nie znam "miejscówek" jeżeli ktoś chciałby podzielić się wiedzą i doświadczeniem to chętnie skorzystam. Dysponuję samochodem ale nie mam prawa jazdy. Gdyby ktoś był zainteresowany to proszę o kontakt. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 25 Marca 2015 Share Napisano 25 Marca 2015 jamnick85, powiedz coś więcej. W jakim rejonie wrocka się poruszasz, to może ktoś się odezwie. Proponuję parę razy przejść się na Ślęzę. Tam można ostatnio spotkać wielu pozytywnie i sportowo nastawionych wędkarzy. Wiadomo, że sporo z nich, to wędkarscy "samotnicy". Jednak jak rozmowa się rozwinie, to chętnie opowiedzą co, gdzie i jak. Jak tura Ligi Ślęzy będzie się kończyć, to będę chciał spotkać się z uczestnikami. Będą do rozdania suweniry dla najlepszych. Najlepiej nad wodą (ale niekoniecznie). Wtedy może każdy dołączyć, aby pogadać i poznać się nawzajem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 4 Kwietnia 2015 Share Napisano 4 Kwietnia 2015 Witam towarzystwo , w lany poniedziałek wybieram się z rana nad widawe w swiniarach bez względu na pogodę , kto ma ochotę spalić trochę kalorii i pogadać oczywiście też przewietrzyć pudełka z wobkami to będzie miło z pozdrowieniem wasyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 4 Kwietnia 2015 Share Napisano 4 Kwietnia 2015 Witam, ja dzisiaj byłem na Widawie, woda podniosła się jakies 20 cm, piękna i bystra. Bankowo, bez względu na aurę, będe nad wodą. Może ktos ma ochotę się jeszcze pojawić, ja dysponuje transportem, jeśli ktoś ma ochotę połazić po widawskich brzegach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robipow Napisano 5 Kwietnia 2015 Share Napisano 5 Kwietnia 2015 Też jutro się wybieram nad Widawę chyba spróbuję na odcinku od Świniar ( a w jakich godz koledzy się wybierają?) pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi