roman gawlas Napisano 15 Września 2007 Share Napisano 15 Września 2007 Rekonesans na Czernicy wypadł blado, jeszcze nie wszędzie był dostęp do wody a tam gdzie był trzeba było bardzo uważać aby nie wylądować w wodzie bo wszędzie jest pełno błotka, po jakichś dwóch godzinach pałowaninia bez większych efektów- sandaczyk około 30cm i dwa szczupłe niewiele większe, przeniosłem się w kierunku wejścia kanału od Odry, tu również nie najlepiej, Odrą jeszcze idzie mętna i podniesiona woda ale jednego szczupaczka 48cm i bolka 52cm złowiłem. Wstawię parę zdjęć jak wygląda sam zbiornik z kilku ujęć, no i moje "trofea". widok na wyspę od strony wejścia do żwirowni ujęcie z tej samej strony na połowę zbiornika końcowa część kanału przed zbiornikiem-miejsca na szczupłego przeciwna strona zbiornika przy barkach- najlepsze miejscówki sandaczowo okoniowe a to jest widok na trzcinowiska od strony barek- letni miejscówki szczupłego a takie podrostki stały w kanale łączącym Odrę ze zbiornikiem i jeszcze jeden małolat tym razem na samym wejściu do kanału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 15 Września 2007 Share Napisano 15 Września 2007 Mi niestety rekonesans nie wypalił - postaram się za tydzień.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 18 Września 2007 Autor Share Napisano 18 Września 2007 Coś ucichło o spotkaniu ,więc pytam jeszcze raz gdzie ustalamy spotkanie bo termin już zaklepany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 18 Września 2007 Share Napisano 18 Września 2007 Witam jestem nowym na forum i proponowalbym jakis wypad za wroclaw ze spinningiem, niestety nie jestem zmotoryzowany, czy jest ktos chetny? pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 18 Września 2007 Share Napisano 18 Września 2007 Nie jestem pewny co do Mietkowa, po pierwsze największe możliwości łowieni zostaną dla DS, spin może nie wyjść z dwóch powodów pierwsze to łodzie o które o tej porze roku jest strasznie trudno zwłaszcza w wekendy, po drugie to pogoda która może nie pozwolić na wypłynięcie.Tak że pomimo nie najlepszych wieści po rekonesansie to jednak optuję za Czernicą lub Bajkałem, myślę że do końca miesiąca teren osuszy się na tyle że spokojnie dojedziemy nad samą wodę,a dzisiaj kolega wrócił właśnie z wejścia kanału do żwirowni i wynik to dwa sandały jeden to piątka,i to mnie trochę podbudowało. Mam jeszcze na uwadze Pręrzyce, co wy na to Witam Cię Boseib, czuj się jak w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 18 Września 2007 Share Napisano 18 Września 2007 Koledzy z forum, moze bysmy sie wybrali na wspolny spinning w okolice Redzina az do ujscia, gdzie plynie piekna Widawa? Chociaz zeby sie zebrala nas grupa i abysmy mogli porozmawiac, powedkowac, moze zrobic ognisko i zjesc kielbaski:) Co Wy na to? pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indi Napisano 18 Września 2007 Share Napisano 18 Września 2007 Bylem wczoraj nad bajkalem na rowerze objechalem go wzdluz i wszerz i dojechac sie da wszedzie juz. woda opadla. na odrze plynie troche szybciej niz zawsze bo pootwierane sa wszytstkie spietrzenia (np Opatowice itp) Na drogach gruntowych bajkalu bylo wczoraj troche blota, dzisiaj pogoda wskazuje ze ebdzie go wiecej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 18 Września 2007 Share Napisano 18 Września 2007 Booseib-o takim spotkaniu tu mówimy, będzie to już trzecie spotkanie, pozostała tylko kwestia wyboru łowiska bo termin już jest ustalony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 18 Września 2007 Autor Share Napisano 18 Września 2007 To moze niech się wypowiedzą Lubiniaki i zdecydujemy ,dla mnie i Mietków dobry i Czernica dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kisux Napisano 18 Września 2007 Share Napisano 18 Września 2007 Roman wspomniał o Prężycach - znamy i wiemy jak dojechać no i od nas trochę bliżej niż do Czernicy (wyjdzie nam jakieś 50 km mniej i odpadnie "przeprawa" przez Wrocław)- myślę że to też jakaś alternatywa - a woda całkiem fajna ! byliśmy na niej jakiś rok temu ! we wrześniu zeszłego roku kumpel miał tam wyniki (jeśli chodzi o same prężyce) a jego kolesie spinem powalczyli na tych odciętych starożeczach i też mieli kilka ładnych szczupłych - tak więc jest miejsce dla DS-owców i spinnerów Pogadamy jutro z Tomii i coś naskrobiemy - ale myślę że jemu też by było bardziej na rękę a z Wrocławia macie chyba tą samą drogę i Tu i Tu (no i na Prężycach nie ma problemu z dojazdem nawet jak mokro) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt Napisano 18 Września 2007 Share Napisano 18 Września 2007 Jeśli można to chętnie sie podłącze do spotkania, termin mi odpowiada, co do miejsca to nie ma dla mnie problemu, dostosuje sie (na prężyce wybieram się już 2 lata ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halun Napisano 18 Września 2007 Share Napisano 18 Września 2007 Witam Jestem nowy na forum, z wędkarstwem miałem dłuższą rozłąke, jednak w tym roku wybrałem się z ojcem mojej dziewczyny na Chobienie (ojciec jest z Polkowic) i tak od tamtej pory jak mogę to co weekend jeżdze do Polkowic i przy okazji zaliczamy jakis wypad na rybki. Ja z kolei od niedawna mieszkam w Gajkowie gdzie też jest gdzie połowic, jak narazie u siebie byłem jedynie na Odrze i Bajkale trochę pospinningowac, chętnie powędkowałbym z bardziej doświadczonymi kolegami po kiju z okolic którzy znają te tereny a że doświadczenie wędkarskie jak narazie mam marne to napewno wiele bym się przy okazji nauczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 Witaj halun-ja często jestem w tamtych stronach, zresztą co roku w Gajkowie na boisku przy Odrze organizuję zawody spiningowe GP Okręgu, myślę że się gdzieś tam spotkamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomii Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 Moim zdaniem Prężyce to dobry strzał. Woda ciekawa (dużo mniejsc gdzie można dojść bez gratów, tylko ze spinem), miejsca dużo i szansa na każdą rybę. Nie byliśmy tam z rok czasu więc myślę, że warto odświeżyć pamięć i wspomnienia. Są fajne polanki na zrobienie grila no i dojazd bez konieczności korzystania z wyciągarki w razie deszczu. Miejsce to jest jednak dość intensywnie oblegane przez wędkarzy i dlatego musielibyśmy (w przypadku wyboru Prężyc) ustalić jakąś "dobrą" porę spotkania żeby zając kilka miejscówek - dobrze byłoby obok siebie (mam na mysli DS). Jeżeli dobrze pamiętam Maniek wspominał coś o nocnym wędkowaniu. Co prawda spiningiści w nocy za bardzo nie poszaleją (choć sandacza sporo i można próbować) ale to w niczym nie przeszkadza aby dołączyli rano, a nocni wędkarze będą mieli czas na pogaduchy w trakcie degustacji efektów badania zawartości cukru w cukrze Kraj - Polska Województwo - dolnośląskie Miejsce - Prężyce Data - 29-30.09.2007 r. Godzina 19:00 Środek transportu - łódka bols Wydaje się być strzałem w dziesiątkę. Poddaję to pod rozwagę szanownych Kolegów i jak to ostatnio w modzie bywa zapytam: Kto za, a kto przeciw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 19 Września 2007 Autor Share Napisano 19 Września 2007 Mogą być Prężyce ,pisze się na nocke i łódke moze godzina jednak nieco wcześniejsza ale to bez różnicy.Dodam dla nie zdecydowanych że to ostatnie [chyba] spotkanie w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kisux Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 moze godzina jednak nieco wcześniejsza Maniek myślę, że godzina do ustalenia nawet wcześniejsza nie powinna stanowić problemu - zawsze ci co będą szybciej zajmą jakieś "szersze" miejscówki - a ci co nie mogą wcześniej to po prostu dojadą później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 Ale bym sobie z Wami tam pojechał Szkoda, że w moich okolicach nie da rady sprawić takiego wyjazdu Mało osób chyba było by chętnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 19 Września 2007 Autor Share Napisano 19 Września 2007 Szkoda, że w moich okolicach nie da rady sprawić takiego wyjazduWobler kto wie moze pierwsze przyszłoroczne spotkanie zrobimy bliżej ciebie ,napewno bedzie ustalone gdzie zrobic zlot w przyszłym roku.zawsze ci co będą szybciej zajmą jakieś "szersze" miejscówki - a ci co nie mogą wcześniej to po prostu dojadąTak i ja myślalem ,więc nie ma zbytnio co ustalać sztywno godziny.Ba tylko czy bedą chętni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 Mi wszystko pasuje,na pewno się dostosuję do ogółu wedkowanie nocne na spina już od dawna mnie kręci zawsze coś było nie podrodze może tym razem wreszcie się uda.Pio jeszcze się skontaktujemy na pw lub fona, miejsce masz zaklepane, może jeszcze ktoś się zdecyduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 19 Września 2007 Autor Share Napisano 19 Września 2007 To jak licze bylo by nas ok6-7 , Tomii Kisux Roman Maniek Woitt Czy o kimś zapomnialem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 Wobler kto wie moze pierwsze przyszłoroczne spotkanie zrobimy bliżej ciebie... Mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 To jak licze bylo by nas ok6-7 Zazdroszczę Myślę, że na wiosnę Śląsk musi się też zmobilizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 To jak licze bylo by nas ok6-7 ,Tomii Kisux Roman Maniek Woitt Czy o kimś zapomnialem? o mnie ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyy Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 Ok. Pytań pare. -Jak dojechać na miejsce>? -Gdzie to>? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 Ja w sumie tez moglbym powedkowac z Wami:)Mozliwe ze zabralbym z soba kolege 1 albo 2:) Ale to dalbym znac. Pozdrawiam kolegow wedkarzy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi