Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Byłem wczoraj na taśmociągach, niestety krótko (17-20.30).

Na sam koniec leszcz 40pare, wcześniej pare drobnic. Ogólnie brania u mnie słabe, u innych wyglądało na pojedyńcze sztuki w siatkach.

Za to jakis kolega z boku zaraz po rzucie trafił pięknego jazia (tak mi się wydaje bo pierwszy raz miałem do czynienia z rybką live), około 40cm, może troszkę więcej nawet. Taki nabity 'karpik' na wigilię :-). Jak bedzie chwila to może zarzucę zdjęcie z komórki.

Napisano

Witam, wczoraj od 9 do 17 zero kontaktu z rybą. Nie skutkowała żadna przyneta. Było nas czterech po dwie wedki i nic.. Na garbatym pełno ludu a zadnej siaty w wodzie widocznie jeszcze nie czas :-(

Napisano

Witam koledzy. Kolega był na Topoli od garbatego, ludzi jak mrówek. Dwóch tylko łapało, tarlaki z wysypką standardy Topoli czyli 30-40cm. W zeszłym roku zaczęło się od pierwszego tygodnia czerwca. Biorąc pod uwagę że w tym roku wiosna wcześniej... kto wie ... może za tydzień ??? A jak u Was z wynikami ? Pozdro

Napisano

Witam cię Salmiak. Chciałem cię poinformować ze ci dwaj co lapali to były tarlaki ale bez wysyłki. A wiem coś na ten temat bo to ja tam byłem ;D pozdrawiam i życzę polamania hehe.

Napisano

co tam sie dzieje od tego garbatego ? kiedys nie bylo ludzi tam tyle wiecznie siedzieli od tasmociagów a teraz cholota sie tam przeniosla, juz nie mozna spokojnie posiedziec. Szkoda trzeba wyczaic jakas inna miejscowke.

Napisano

Witam koledzy.

Chciałem się dowiedzieć co tam słychać na topoli bierze coś ?

Zamierzam wybrać sie tam w ten weekend za leszczem.

Z góry dzieki za info :)

Napisano

Witam

Właśnie wróciłem z Topoli i rybki słabo współpracują na 6 wędek złapane zostały 3 większe płocie koło 25 cm a tak to sama drobnica.

Z leszczami kiepsko nie pokusił się ani jeden.

Napisano

dziś przy garbatym widziałem pełna siatę leszczy i ze dwa brania u innych jak krótko spacerowałem więc ruch w rybach raczej był

Napisano

witam

w sobotę wybieramy się pierwszy raz na Topolę i mam pytanie jak sytuacja z braniami, ktoś może był z forumowiczów i może się podzielić newsami? z góry dzięki

Napisano

Jeśli mogę Ci coś polecić to lepiej wybierz się nie daleko tego miejsca tj na tamę w kozielnie ( jakby nie brało na topoli :) ) rzeka to jest rzeka i różne "rzeczy" mogą się zahaczyć :)

Napisano

dzięki a nie orientujesz się czy na Kozielnie zawody karpiowe (bo takie mają być od jutra) są na całym zbiorniku czy tylko na wydzielonej części?

Napisano

na rzece za kozielnem napewno w weekend nie bedzie miejsca chyba ze w piatek o 4 rano. zawody moga byc na całym zbiorniku zalezy ilu zawodnikow bedzie. Ryba i tak nie bierze bo dalej sie trze.

• 3 weeks later...
Napisano

Pewnie że biorą..... tylko nie krzyczcie że na patelnie poszły .

murzynnawierzchu.jpg<a  href=%7Boption%7Dhttp://img219.imageshack.us/img219/8379/murzynnawierzchu1111.th.png' alt='murzynnawierzchu1111.th.png'> Uploaded with ImageShack.us

Napisano

Mam jeszcze pytanko do koleżanek i kolegów, powiedzcie mi czy na Topoli od strony taśm mozna rozbić namiot, czy nikt się nie przypierniczy? Pozdrawiam