Kiełb Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Byłem dzisiaj na Topoli. Efekty znakomite. Złapałem trzy duże leszcze ponad 50cm, największy 66cm. Na czerwonego robaka. A także dwa karpiki, jeden nie wymiarowy, drugi 45cm. Skusił się na kuku z pinkami. Byłem na ujściu, od strony miejscowości Topola. Oczywiście wszystkie ryby już obrane i karpik został dziś usmażony. Smakowity okaz! Serdecznie polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 aregmax, Kozielno zgodnie z wykazem wód "dolnośląskiego" jest łowiskiem okręgu Wałbrzych ale chyba jako wspólne z Opolem, więc dodatkowe opłaty nie obowiązują. Kiełb, dobry efekt, może i ja zasiąde kiedyś przy ujściu i też coś połapie. A w jakich godzinach żerowały rybki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 Z tego co się orientuję, to opolski zaczyna się za tamą. Cały zbiornik należy do okręgu wałbrzyskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiełb Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 Kiełb, dobry efekt, może i ja zasiąde kiedyś przy ujściu i też coś połapie. A w jakich godzinach żerowały rybki??? Brały w godzinach od 4 w nocy (leszcze) do 7 rano (ostatni karp). Było tam jak zwykle sporo ludzi, ale jak widziałem to był dobry dzień, bo prawie każdy miał coś w siatce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t28omi Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 Ja byłem na topoli w sobote od godz 4 do 20, brania miałem od 4:30 praktycznie do 17 potem cisza. Efekt mojego łowienia to 5 leszczy takich po 40-45 cm jeden 56, oraz dużo drobnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 Panowie jaka szkoda ze się zmyłem przed godz. 3.00 bo widzę ze brania były od 4.00 t28omi, ty tez byleś przy garbatym moście tj. przy ujściu??? W ten weekend nie popuszczę, chyba ze ktoś udzieli mi kilka lekcji Biała ryba nie jest moją dobrą strona tego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 nic sie nie martw Jarek, ja też pojechałem po leszcza a wróciłem z okoniem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolando22 Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 dzisiaj 3 leszczyki ok 40 cm w godz 17-20 na tasm, biora bez zmian pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t28omi Napisano 10 Sierpnia 2010 Share Napisano 10 Sierpnia 2010 jareksm2 nie siedzialem kolo gargatego bo był za duży tłok a ja lubie lowic w ciszy i spokoju. Byłem od strony wioski na przeciwko małej wyspy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t28omi Napisano 10 Sierpnia 2010 Share Napisano 10 Sierpnia 2010 Koledzy czy ktoś z Was wie gdzie można wjechac na TOPOLE autkiem prawie kolo wody?? Niby od strony betonówki nie można a co tam zajade to stoi pelno samochodów a od strony wioski słyszałem że można, zas ostatnio jak byłem na rybkach to przyjechał pan na motorku i mówił że kilka dni temu była policja ze strażą i dawali po 100.(od strony wioski, ja już nic z tego nie rozumie ) Dwa tygodnie temu przyjechała straż rybacka popatrzyli sobie na wode i pojechali i to była ich kontrol (wtedy też stały tam samochody) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 10 Sierpnia 2010 Share Napisano 10 Sierpnia 2010 Niby od strony betonówki nie można a co tam zajade to stoi pelno samochodów Te samochody stoją zaraz przy drodze, na parkingu typu "klepisko" . Tam można stawać, nie widzę powodów żeby nie. Nie można za to wjeżdzać dalej czyli przez mostek i dalej na wały. Tam już nigdy (prawie nigdy) nie ma aut. Przy garbatym mostku wjeżdza się samochodem pod samą wodę, wielu tam zwykle jest, ale nie pamiętam czy tam jest jakiś zakaz... w ciemno powiedziałbym że nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 10 Sierpnia 2010 Share Napisano 10 Sierpnia 2010 Witam. Byłem dziś za taśmami. Efekty takie sobie ale coś się działo. 5 leszczy 4 sztuki w granicach 40-45cm a jeden rodzynek 57cm. Nad wodą byłem od godz. 10 do 16. foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 10 Sierpnia 2010 Share Napisano 10 Sierpnia 2010 Stary ile bym dał za taki połów Leszczyk chodzi za mną już dość długo i nic Wielkie graty W weekend nie popuszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 10 Sierpnia 2010 Share Napisano 10 Sierpnia 2010 tak czytam posty z Topoli i zauważyłem jedną rzecz, mianowicie że ryba bierze od garbatego w strone betonówki i dalej nic. Po drugiej stronie zbiornika od drewnianego jest kicha straszna. Może to przez ten wal co sypia ? ryba nie przechodzi na drugą część zbiornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 10 Sierpnia 2010 Share Napisano 10 Sierpnia 2010 jareksm2 Jedni łowią szczupaki a drudzy leszcze A tak na poważnie to na Topoli trzeba trafić jak rybka żeruje . Łowie dokładnie w tym samym miejscu co rok temu i powiem ,że zeszłego roku łowiłem więcej ale mniejszych ryb. W ogóle ten rok jakiś dziwny taki jest wędkarsko - przynajmniej dla mnie suhhar Co do brań to "prawie" jest tak jak mówisz . Za drewnianym miałem efekty jedynie na wiosnę - potem nieciekawie. Można połapać z tamtej strony ale bardziej w kierunku wsi Topola (trzeba przejść przez kanalik) . Nie wiem czym to spowodowane ,może tym ,że z tamtej strony głębiej(taśmy) albo tym ,że tam większość ludu jeździ i sypie rybkom non stop. P.S. Dziś zauważyłem masę ryb spławiających się w odległości +50m i więcej całe setki. P.S.2 Dwie sztuki złapałem na spławik max 15m od brzegu co było dla mnie wielkim zaskoczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 11 Sierpnia 2010 Share Napisano 11 Sierpnia 2010 tajemnicze zarybianie... http://www.pzw.org.pl/walbrzych/wiadomosci/33064/60/zarybienie_topoli_sandaczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 13 Sierpnia 2010 Share Napisano 13 Sierpnia 2010 Witam. Panowie bierze coś jeszcze na Topoli ? Czy już przestało ? łowicie jeszcze leszczyki ??? Był ktoś na dniach ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 14 Sierpnia 2010 Share Napisano 14 Sierpnia 2010 Byłem tak trochę nieplanowanie i potwierdzam rybka dalej bierze. Z czwartku na piątek pojechałem na nockę na rzekę na Stary Paczków. Tam efekty takie sobie 4 jazie ale bez rewelacji max 34cm. Brania miałem do wieczora w nocy liczyłem na leszcza ale nic ani brania.Rano dołowiłem jeszcze 2 jazie i koło 7.30 pojechałem na Topole. Od 8 do 11 złapałem 8 leszczy 40-45cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 14 Sierpnia 2010 Share Napisano 14 Sierpnia 2010 Nalewator z której strony siedziałes ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 14 Sierpnia 2010 Share Napisano 14 Sierpnia 2010 Siedziałem za taśmami.Pierwszy zjazd od strony Paczkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 14 Sierpnia 2010 Share Napisano 14 Sierpnia 2010 szkoda ze nie napisales ze bedziesz na topoli wczesniej bo jak wracalem z pilc to wlasnie zajechalem na topole na ujscie. Acha byłem na tym miejscu co mi kiedys pisales na tym parkingu po lewej. Siedział jakis koles ale nie mial nic w siatce. Z tego co widze to ładnie wał sypia wiec pewnie oddziela zbiornik i beda 2 rozne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 14 Sierpnia 2010 Share Napisano 14 Sierpnia 2010 A inni ? Puste siatki czy tez cos lowili ? Myslisz ze jutro warto jechac ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 14 Sierpnia 2010 Share Napisano 14 Sierpnia 2010 Każdy coś tam miał. Jedni więcej drudzy mniej ale siatki w wodzie.Na rybki to zawsze warto jechać W weekend może być problem z miejscem chyba,że się zjawisz o świcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 14 Sierpnia 2010 Share Napisano 14 Sierpnia 2010 Czołem Panowie Myślałem że rybki odpuszczę przez deszcze ale jednak udało się wyjechać koło 11. Moim zdaniem warto jechać, leszcz bierze ładnie i regularnie i w dzień. Ja dziś mniej wiecej 4 x 40 cm, jeden taki sam dodatkowo uciekł metr od brzegu i kilka pustych zacięć. Jacyś koledzy z lewej podobnie, z prawej coś rzadziej. Ja miałem białego i pinkę. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolando22 Napisano 15 Sierpnia 2010 Share Napisano 15 Sierpnia 2010 Wczoraj eksperymentalnie zanęta truskawkowa na Karpia ), efekt 12 leszczy po ok. 40 cm, godz, 11-16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi