damianslupiec Napisano 9 Lipca 2013 Share Napisano 9 Lipca 2013 Sądząc po tym co napisał, to siedział miesiąc w campingu na garbatym moście, gdzie od półtorej miecha takie osobniki blokują wędkowanie prostym wędkarzom. Od Campingów są.....campingi! A nie cyple PZW ;/ Po pierwsze campingi nie stoją od miesiąca , a od ....3 miesięcy prawie. Mój zresztą stoi cały sezon. Poza tym miejsca nie blokowałem , gdyż zawsze jak ktoś się mnie grzecznie zapytał czy może na kilka godzin usiąść na moim miejscu , ja zawsze takiego wędkarza puszczałem mimo że wcale takowego obowiązku nie mam Po drugie - jaki cypel PZW ??? OCB ? Czy "cypel" (jak już to miejsce śmiesznie nazwałeś) jest własnością PZW ?? Widać że nie masz bladego pojęcia o tym kto , w jaki sposób , oraz na jakich zasadach administruje wodą. Po trzecie - powiem Ci tylko tyle że aby postawić tam Camping legalnie , tak jak ja to zrobiłem trzeba postarać się o pozwolenie ZGW Wrocław. No ale do tego by załatwić pozwolenie trzeba naprawdę mieć głowę na karku , oraz pełne konto by móc bez przeszkód posiedzieć półtorej miesiąca nad wodą , bez konieczności wykonywania pracy zarobkowej (tam też jest potrzebna kasa na życie) . Aha - no i do tego wszystkiego potrzeba mieć jeszcze Camping P.S. Dla wszystkich zainteresowanych tematem , czy na Topoli coś bierze , czy też nie bierze odpowiadam że bierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejson Napisano 9 Lipca 2013 Share Napisano 9 Lipca 2013 O moje konto się nie martw bo jestem klawiszem I stać mnie nie na takie campingi, tylko dużo lepsze wypoczywanie podczas w moim przypadku zasłużonych wakacji niż za przeproszeniem sranie do ziemi i kąpanie się w jeziorze Nie pozdrawiam Dla mnie regulamin, który tam wisi jest PZW Wałbrzych i tylko to mnie interesuje. I zamierzam takim jak wy dobrać się do dupy i nagłośnić tą sprawę w lokalnych mediach, gdzie również mam dojścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymek Napisano 9 Lipca 2013 Share Napisano 9 Lipca 2013 Karp na 2 kulki proteinowe przypon z plecionki ok 40cm grubości wam nie powiem bo nie pamiętam (miałem kilka) napisze po dzisiejszej nocce jak sprawdzę. Leszcze na przypon 0,18 hak chyba 10 też dokładnie napisze jutro. zanęta karpiowa z grubymi składnikami + różne dodatki które kupisz w spożywczym do tego trochę atraktora. Siedzieliśmy od wieczora do rana. Dzień wcześniej też siedzieliśmy w tym miejscu i tylko tyle było nęcone co z koszyka. Dodam, że to 1 karp w życiu nie na hodowlanym stawie i od razu taki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 9 Lipca 2013 Share Napisano 9 Lipca 2013 Siemka ! zgodze sie kolegami ze mozna trafic rybe ale jak pisza ze neca 3-4 dni to sie nie dziwie albo jak gosc siedzi miesiac no to wiadomo ze cos w koncu podejdzie jak neci, ale nigdy nic konkretnego nie trafi sie od tak z doskoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Calu Napisano 10 Lipca 2013 Share Napisano 10 Lipca 2013 Brednie, czasem ryby życia łapie się z "doskoku". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejson Napisano 11 Lipca 2013 Share Napisano 11 Lipca 2013 Stosował już ktoś dip "smrodek" Bogdana Bartona na naszych wodach? Właśnie zamówiłem sobie to "cudeńko" by sprawdzić i nie żałować, że tysiące wędkarzy w kraju na to łapie,a ja nie spróbowałem:) Owszem , czasem się łapie, ale dobrze to ująłeś, CZASEM i to przy mega szczęściu, że akurat może coś przepływało i chwyciło za haka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejson Napisano 19 Lipca 2013 Share Napisano 19 Lipca 2013 Ruszyło coś wreszcie na taśmach? Bo ostatnio to jedynie pojedyncze "przypadki".....jeśli ktoś był i coś widział lub sam łapał proszę o odzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 19 Lipca 2013 Share Napisano 19 Lipca 2013 Znajomy wczoraj 3 leszcze +/- 60cm na kuku + czerwony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 19 Lipca 2013 Share Napisano 19 Lipca 2013 kumpel był w niedziele mowil ze w sobote na nocce polowili do godziny 5 rani pozniej juz nic nie brało. Dziwna sprawa zawsze brania zaczynały sie od 9 moze sie coś zmieniło na lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianslupiec Napisano 22 Lipca 2013 Share Napisano 22 Lipca 2013 Dokładnie tak jak mówisz suhhar - byłem z piątku na sobotę . Od godziny 2:00 do 5:00 brały ładne leszcze (wszystkie około 55-57 cm) a później po godzinie 5 to już doopa. Leszcze wchodziły w łowisko z intensywnością 2-3 sztuk na godzinę .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 a te leszcze to od strony taśm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Ja sie jutro przejade akurat wolny dzień to zdam relacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Pilczyk, od błotnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejson Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Damian Wam też brało od Błotnicy? No to wszystko się widzę pozmieniało i leszcz poszedł na płytką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 1 Sierpnia 2013 Share Napisano 1 Sierpnia 2013 Witam, czy jakiś ruch w te upały może? Jestem jeszcze na wczasach a widzę że jak wrócę to dalej będzie grzało i pogoda nie bardzo. Jak ktoś bywa to dajcie znać. Dzięki. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 1 Sierpnia 2013 Share Napisano 1 Sierpnia 2013 byłem ze starszym na nocce i wpadły 2 leszcze po +/-55cm i ku o dziwo około 3 w nocy uwiesił się karaś 45cm Rybki w dobrej formie wróciły do wody C&R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 6 Sierpnia 2013 Share Napisano 6 Sierpnia 2013 Również odwiedziłem ostatnią nockę na taśmach. Coś tam wpada - u mnie 4 leszcze ~50. Trzeba trafić w godzinę przy tych upałach bo od wieczora do drugiej to miałem chyba tylko dwa pyknięcia. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 aregmax, a powiedz jaka woda na Topoli ? dalej wysoki stan trzymaja czy juz troche spuscili ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Nadal trzymaja wysoki suhhar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 9 Sierpnia 2013 Share Napisano 9 Sierpnia 2013 Szczerze mówiąc to nie przypatrywałem, z brzegu wydawał mi się normalny poziom. Mniejsza z tym. Co rzuciło mi się w oko 2 i 3 dni temu to to, ze była wybitnie czysta woda. Dawno tam takiej nie widziałem. Teraz już pada więc Nyska zacznie przybrudzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 10 Sierpnia 2013 Share Napisano 10 Sierpnia 2013 Siema ! byłem wczoraj od 18.30 do ok 21.30 burza nas wygoniła. Jak przyjechalismy było fajnie, fakt nikt siatki w wodzie nie miał ale myslelismy ze w nocy sie cos ruszy ale nie doczekalismy ok 20.30 dostajemy telefon w kłodzku burza no to myslimy moze przejdzie bokiem nie minelo 30 min i sie zaczeło. Dobrze ze mielismy namiocik i przykryty folią ale i tak podczas pakowania troche sie zmokło. Ciekaw jestem jak tam koles który siedział tylko pod parasolikiem na krzesełku. 2 razy ładnie w błotnicy walneło wiec było ciekawie. Nie było sensu siedziec nocki bo lało do rana i przypuszczam ze ryba nawet sie nie ruszała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 12 Sierpnia 2013 Share Napisano 12 Sierpnia 2013 Atakuje cos na topoli?? warto zabierać sie na wodowanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speedy3457 Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 Witam Wszyscy piszą tylko o białej rybie, a co się dzieje z drapieżnikiem ? Ktoś coś słyszał o jakiś sandaczach, a może ktoś z was coś ciekawego trafił. Z góry dzięki za info. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 Też o tym pisałem ale trzeba chyba sie przejechac i popatrzec bo chyba "nikt" nie powie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder2010 Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 Na Pilcach drapieżnik?Sandacze?Dajcie na luz.Przed końcem roku może szczupaczek 50+ i to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi