Umberto Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 A wątróbka surowa prosto ze sklepu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 Byle wieprzowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelan Napisano 22 Października 2010 Share Napisano 22 Października 2010 Byle wieprzowa. A to dlaczego ? Ja mam pozytywne doświadczenia ze stosowania wątróbki drobiowej (w przeciwieństwie do wieprzowej właśnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malyhary Napisano 22 Października 2010 Share Napisano 22 Października 2010 panowie wiecie może gdzie wybrać się na miętowego w okolicach katowic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Umberto Napisano 22 Października 2010 Share Napisano 22 Października 2010 mephir . weź spróbuj rzucić z 3/4 m od brzegu, odrazu za jakieś roślinki, jakąs trafką, ale zeby tam było troche kamieni i piasku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mephir Napisano 22 Października 2010 Share Napisano 22 Października 2010 dzięki za radę jak coś się uda złowić to napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Umberto Napisano 22 Października 2010 Share Napisano 22 Października 2010 Okej Ja jutro tez ide Jeszcze zostały mi rasówki to skocze na 2 godzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swierzy Napisano 13 Stycznia 2011 Share Napisano 13 Stycznia 2011 Mam pytanie szczegolnie do,wedkarzy lowiacych w rzece Odrze.Od kilku miesiecy korci mnie aby,wybrac sie na nocna wyprawe z mysla wlasnie o mietusie.Przegladajac forum nie znalazlem wzmianki o tej rybie.Czy,ktos moglby cokolwiek napisac na ten temat? Na drugi raz wybierz opcję szukaj wpisz miętus a na pewno znajdziesz, a póki co przeczytaj sobie ten temat od samego początku Unises Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 13 Stycznia 2011 Share Napisano 13 Stycznia 2011 Przede wszystkim z wyprawą musisz poczekać do początku marca, gdyż miętus do końca lutego ma okres ochronny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swierzy Napisano 14 Stycznia 2011 Share Napisano 14 Stycznia 2011 Slaby ze mnie internauta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 Powitać. Co tu taka cisza nikt "miętowych" nie łapie ?? To moje wczorajsze zdobycze. Rzeka Nysa Kłodzka okolice Starego Paczkowa. Rybki pomiędzy 39 a 46cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puziu Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 Może zadam śmieszne pytanie, czy w Warcie są miętusy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 Graty Nalewator ! jak wyzdrowieje to musimy sie wybrać na miętusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaZST Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 a na co łowisz teakie miętusy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 suhhar jak najbardziej rafaZST Rybki łowie na żywca (płotka) , na rosówki też ale biorą mniejsze sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Don Gucak Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 Na Górnym Śląsku jest szansa na miętusa? Bo tu raczej rzeki nie za czyste, Wisła to już wogóle. Nie mówie o górskich, chodzi mi o okolice Katowic w promieniu powiedzmy 50km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra1711 Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 Podobno można na Przemszy w Będzinie lub okolicach, mógłby ktoś to potwierdzić a jeszcze lepiej pokazać to miejsce? Inf. gdzieś na forum czytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 28 Października 2011 Share Napisano 28 Października 2011 Witam. To moje ostatnie połowy z wczoraj i przed wczoraj . http://fotoo.pl/zdjecia/thumbs/2011-10/768aec06.jpg' alt='768aec06.jpg'> Rybki w granicach 31-42cm . Dodatkowo miałem "dziwny" przyłów w postaci węgorza (miał 66cm) fotki niestety nie mam bo ryba została sprawiona na miejscu(w nocy). Wszystko na żywca lub rosówkę (w tym węgorz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 Miętowy z przed wczoraj 42cm oprócz tego 3 kijanki w granicach 25cm i jeden Jaź 38cm, Wszystko na rosówkę. http://fotoo.pl/beta/out.php/t684_zdja-cie0038.jpg' alt='t684_zdja-cie0038.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 Cholera nalewator, aż Ci zazdroszczę Gratki, fajne smoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 Thx , bierz wędki i nad wodę (inną niż Pilce ) a też połapiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Umberto Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 Elo. Planuje w tym roku pierwszy raz ruszyć na miętusa. Powiedźcie jak z przynętą. Zywa rybke mozna normalnie założyć na haczyk węgorzowy za pysk? Jaka ta rybka ma mieć rozmiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 Panowie wybieram sie na mietusa na Odre i mam pytanie czy w Odrze(Wrocław okolice)wystepuje ta rybka?co polecacie na przynete,martwa rybka czy moze watrobka kurza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafi Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 Niewiem jąk w Odrze ale na Wiśle jednak źywczyk i filet to najlepszą przynęta ; w nocy z soboty na niedzielę dwa miętusy ok 40 cm jeden na filet z leszcza drugi na kiełbika ;następna wyprawa już typowo na miętowego, zanęta te sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 Ja łowię na żywca i rosówkę. Żywczyk moim zdaniem najlepszy tak 7-8cm płotka chociaż łowiłem też na karaski i na kiełbiki i też były efekty.Rybkę zbroję pomiędzy płetwą grzbietową a ogonem w pojedynczy hak nr1 . Rosówki nakładam 2 sztuki też hak nr1. Na odrze jest miętowy na pewno. Znajdź kamieniste dno a na pewno połapiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi