BOBO Napisano 10 Czerwca 2010 Napisano 10 Czerwca 2010 Macie racje,zle napisalem o ci mi chodzi(moja gafa) Reasumujac :Dobieram(y)zanete do lowiska i do okreslonych gatunkow ryb
Gość tom3hs Napisano 11 Czerwca 2010 Napisano 11 Czerwca 2010 Startujac w zawodach zawsze stosowalem i bede stosowac zanety Marcela!Nie jest tak ze ktos kupi 3,4 rodzaje zanety wymiesza do kupy i bedzie miec efekty,do tego trzeba czasu ,duzo czasu by dobrac odpowiednie rodzaje zanet do siebie!Ja do tego dochodzilem niecale 2 lata i teraz moge powiedziec ze bylo warto! Kiedy byly dobre zanety Sensas-a,teraz uwazam ze zeszly ponizej kreski,dla mnie przeszly do historii! nie trać nadziei zanęty Snsasa były dobre i będą zależy od łowiska na wszystkie nie polecam Marcela oraz Marcel też zjechał z jakości jak każdy gdy wchodzi firma daje z siebie wszystko by wyrobić renomę a potem po kosztach daje i się już tak nie przykłada raz bardziej jest to widoczne raz mniej pozdro
mariusz13087 Napisano 13 Czerwca 2010 Napisano 13 Czerwca 2010 Stosowalem zanete B.Bruda, mysle ze jest gorsza od Trapera, tani szajs
dudi82 Napisano 10 Lipca 2010 Napisano 10 Lipca 2010 polecam zanęty pana Zbyszka Milewskiego na rekreacyjne łowienie serie Extreme, bardzo dobra relacja jakości do ceny.
tomek20stencel5 Napisano 6 Sierpnia 2010 Napisano 6 Sierpnia 2010 Rekreacyjnie głównie Stil (za to, że są grube, ładnie pachnące, bez śmieci i za to, że ładnie rybki u mnie ściągają), Traper, a na zawody to MVDE, lub też ew. zależnie od łowiska MVDE + Stil.
dominik poznan Napisano 28 Maja 2011 Napisano 28 Maja 2011 Co powiecie o zanętach eldorado?do tej pory stosowałem dragon magnum w jednym łowisku się sprawdzały natomiast w innym klapa zupełna
dominik poznan Napisano 29 Maja 2011 Napisano 29 Maja 2011 Dziś sprawdziłem zanętę hpb eldorado leszcz piernik na początku po otwarciu i wsypaniu zanęty suchej do wiadra okazało się że nie pachnie zbyt przyjemnie i już odechciało mi się wyjazdu ale z braku zajęcia pojechałem na rybki i okazało się że rybki mają inne zdanie o niej w zanętę weszły ładne płocie leszcze do zanęty dodałem robaków i kuku zmieniam zanętę z dragona na eldorado hpb
dominik poznan Napisano 30 Maja 2011 Napisano 30 Maja 2011 może i najlepszy ale cenowo drogi a mieszkając praktycznie nad jeziorem i spędzając nad nim większośc wolnego czasu wyrzucać tyle kasy co chwila to przesada a nęcenie typowo ziarnem niema sensu bo jeziorko blisko miasta i w weekendy miejsca pozajmowane a tak tania zanęta z ziarnem daje efekty bardzo dobre bez długoterminowego nęcenia
Kozii Napisano 30 Maja 2011 Napisano 30 Maja 2011 Wszystko zależy kto ile ma pieniędzy. Nie oszukujmy się do rekreacyjnego nęcenia nie jest nam potrzebny nie wiadomo jaki Sensas, wystarczy jakiś Traper czy coś w tym stylu. Natomiast podczas zawodów już nie jest tak kolorowo i nie niestety najczęściej aby coś osiągnąć trzeba zainwestować spore pieniądze.
daniello2010 Napisano 30 Maja 2011 Napisano 30 Maja 2011 A jaka jest skuteczna zanęta na leszcza,lina??Jaka firmę proponujecie?łowię głównie feederem
dominik poznan Napisano 30 Maja 2011 Napisano 30 Maja 2011 P. lorenc grand prix jedyna zanęta która sprawdziła mi się na lina do tego pinka i kolorowe robaki a na leszcza zanęta samet leszcz
Kozii Napisano 30 Maja 2011 Napisano 30 Maja 2011 Niema "cudnej" zanęty. Na każdym łowisku będzie się sprawdzało coś innego. Dla przykładu raz kup traper raz gutka i zobacz na co będziesz miał efekty. Trening czyni mistrza.
Krzycho Wędkarz Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 Ja obecnie stosuję zanęty Stila, długo używałem Trapera ale obecnie jestem bardzo zawiedziony tymi zanętami. Zanęta Stila po namoczeniu i przesianiu przez sito jest sypka, łatwo się z niej lepi kule, szybko opuszcza koszyczek, po wrzuceniu do wody ładnie się smuży w postaci słupa (testowałem na płyciźnie), natomiast z Trapera robi się klucha, po przesianiu przez sito konsystencja mielonego a po odpadnięciu tego na dno tworzy się jedna wielka ciapa, do tego słabiej pachnie i jest u mnie droższa. Łowię rekreacyjnie, więc nie stosuję dużo dodatków: kukurydza, cięte rosówki, pinka, konopie, czasem jakiś atraktor w proszku - w zależności od tego, co mam. Bardzo fajne efekty miałem rok temu stosując zanętę piernikową na leszcza. Może nie łowiłem kolosów, ale rybki często brały, interesowała też liny. Niestety nie znalazłem jeszcze w okolicy zanęt Dragona, tez bym chętnie wypróbował.
dominik poznan Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 Na moim jeziorku stosuje 2 zanęty tam gdzie wrzucam ziarno z łodzi co 3 dni daje sypkiej zanęty mundial-f zeby drobnica wysprzątała resztki a na wypad w inne miejsce nie nęcone stosuje zanęty eldorado
Smile Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 Ja używam głównie zanęt Lorpio. Według mnie są najlepsze, nawet najtańsze wersje maja zapach bardzo intensywny 3 razy silniejszy niż badziewie TRAPERA.
SoV3re!gn Napisano 29 Lipca 2011 Napisano 29 Lipca 2011 JA stosuję zanętę DB oryginal i bardzo ją chwalę
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.