sez Napisano 28 Lutego 2014 Share Napisano 28 Lutego 2014 Każde ciut głębsze miejsce *dobrze zanęcone* poniżej parku powinno dać rybę. Ponadto można teraz jeszcze korzystać ze skromnej roślinności wodnej i nad brzegami, bo jeszcze trochę ciepła i dużo miejscówek nie będzie już dostępnych. Ostatnie nasze podejścia dawały brania co najmniej godzinę - dwie po zanęceniu. No i sporo się dzieję już pod wieczór - po 17. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sez Napisano 1 Marca 2014 Share Napisano 1 Marca 2014 Kolejny dzień nad Oławką, w środku dnia praktycznie bez brań, tylko kilka delikatnych. Późnym popołudniem zaczęło się szaleństwo, brania co chwile, dziś same jazie. Kilka dostało fotkę i do wody. Największy 38cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 1 Marca 2014 Share Napisano 1 Marca 2014 DS czy spławik ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sez Napisano 1 Marca 2014 Share Napisano 1 Marca 2014 Ryby wyciągnięte na spławik, DS też był w wodzie ale brania dziś były tak niemrawe, że na szczytówce nic nie widziałem a robaki były wyssane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sez Napisano 2 Marca 2014 Share Napisano 2 Marca 2014 Dziś odpoczynek od spławika i DSa więc Oławka ze spinem. 3 brania,w tym 2 spady fajnych rybek. Ludzie na spławik coś tam widziałem połowili. Potem szybka podróż na mała podwrocławską rzeczkę (nawet na forum nie wyszczególnioną) w zupełnie innym celu niż jazioklenie...i cel osiągnięty. Niespełna 36cm szczęścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 2 Marca 2014 Share Napisano 2 Marca 2014 Sez, nie odpuszczasz Pochwalisz się jakie u Ciebie sprawdzają się wabiki na kropki? No i gratulacje! Nie pierwszy raz widać, że masz smykałkę do ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sez Napisano 2 Marca 2014 Share Napisano 2 Marca 2014 Do wobka w pstrągowych kolorach miałem dziś tylko jedno wyjście. Małych ripperków się bały, natomiast małe blaszki dziś robiły swoje. Ten ze zdjęcia padł na obrotówkę ze streamerem z pojedynczym bezzadziorowym hakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 2 Marca 2014 Share Napisano 2 Marca 2014 Im jestem starszy, tym bardziej wędkarstwo mnie zaskakuje pomysłami Sez jeszcze słówko proszę o prowadzeniu. Pod prąd, czy z nurtem u Ciebie lepiej się sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sez Napisano 3 Marca 2014 Share Napisano 3 Marca 2014 Akurat w ten dzień brania miałem z prądem i pod prąd, a ten ze zdjęcia wziął bardzo agresywnie przy prowadzeniu pod prąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sez Napisano 20 Marca 2014 Share Napisano 20 Marca 2014 Kolejny raz klepiemy Oławkę na wiosnę Łowienie po 15 do 19, spławik, biały robak. Spokojnie ponad 50 jazi (w okolicach 30 i więcej trafiały do siatki w celach zdjęciowych, reszta od razu do wody), kilka płoci (38 największa) oraz kilka krąpików. Generalnie przy tej pogodzie już widać dużo ryby w wodzie stojącej w nurcie, trochę gania drapieżnik...no i pogryzły mnie komary - czyli wiosna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 21 Marca 2014 Share Napisano 21 Marca 2014 Nie jest to Wrocław, ale ta rzeka. Dla niedowiarków, że może dać wiele fajnych wrażeń, też coś od siebie dodam. http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=260298#260298 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sez Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 Do znudzenia... Ale dziś już nie było w 100% jaziowo.. od początku (ok. 15:30) podeszły krąpie i płocie. A dopiero późnym popołudniem pojawiły się jaziki (największe ponad 30cm). Większe wzięte do foto, mniejsze od razu trafiały do wody więc było tego ciut więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sez Napisano 11 Kwietnia 2014 Share Napisano 11 Kwietnia 2014 Dziś po pracy szybki wypad ze znajomym nad wiosenną Oławkę... połowione standardowo - jazie, płocie, krąpie. Trafił się też okoń i kilka mniejszych kleni. A i boleń gania już na dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sez Napisano 22 Kwietnia 2015 Share Napisano 22 Kwietnia 2015 W poprzedni piątek wyskoczyliśmy z kolegą na chwilę nad Oławkę, właśnie w okolice parku. Rybka już się ładnie ruszyła, co prawda bierze mało jazi - bo to one już o tej porze tam się trafiały...ale za to w tym roku bardzo często trafiają się liny. Ponadto to co zwykle - płoć, leszcz, krąp, kleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 2 Czerwca 2015 Share Napisano 2 Czerwca 2015 Panowie jakie wieści z Oławy? Był ktoś ostatnio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAZ Napisano 2 Czerwca 2015 Share Napisano 2 Czerwca 2015 Witam bylem w niedziele na odcinku miedzy kladka za zoo a krakowska na spinningu woda juz mocno zarosnieta ale z kleniami mozna sie pobawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravqq Napisano 29 Czerwca 2015 Share Napisano 29 Czerwca 2015 Witam bylem w niedziele na odcinku miedzy kladka za zoo a krakowska na spinningu woda juz mocno zarosnieta ale z kleniami mozna sie pobawic Oj można, dwie kluski z tego miesiąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tokem1987 Napisano 12 Grudnia 2015 Share Napisano 12 Grudnia 2015 Witam, byłem w tym tygodniu na odcinku od rozlewiska do kładki Siedleckiej. W jedną stronę pod szczupaka, w drugą za okoniem z paprochami i nic niestety nie brało. Trzeba chyba do wiosny znów poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tokem1987 Napisano 1 Lutego 2016 Share Napisano 1 Lutego 2016 Wypad z feederkiem na pomosty Angel Wings się opłacił. Kilka płoci i okoni oraz jeden krąpik. Brania ustały po godz 16 i wyraźnym ochłodzeniu. Spinningowcy łowili obok okonie 15-25 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pari Napisano 21 Lutego 2016 Share Napisano 21 Lutego 2016 Witam, Chciałem napisać kilka słów na temat weekendu, który praktycznie cały spędziłem nad wodą. W sobotę o 8 pojawiłem się na barkach ze spinningiem po ok. 3 godzinach przeniosłem się na Ślęze gdzie spędziłem ok 1,5h, oczywiście te dwa miejsca zakończyły się bez kontaktu z rybą. W rozpaczy wybrałem się na Oławę we Wrocławiu, nigdy wcześniej na nie wędkowałem tutaj zapałem dwa okonie a jeden miał ok 35cm. W niedzielę pomimo deszczowej pogody postanowiłem wybrać się po raz drugi na Oławę. W pierwszym rzucie zameldował się szczupak myślę, że około 45 cm. Później było jeszcze lepiej. W przedziale ok 10 30 do 15 30 udało mi się wyciągnąć 15 okoni 10 boleni i 5 szczupaków. Wiem, że wydaje się to mało prawdopodobne ale tak było. Naturalnie wszystkie ryby szybko wróciły w dobrej kondycji do wody. Z miejsca pozdrawiam Wszystkich, którzy tak jak ja do tej pory ślepo jeżdżą na barki z myślą, że dzisiaj jest ten dzień, w którym uda się coś złowić. P.s. Jeżeli znajdzie się ochotnik, który chciałby ze mną wybrać się na spinning to proszę o kontakt mam 27 lat, jestem normalny i zawszę jeżdżę na ryby sam, a jak wszyscy dobrze wiedzą, w towarzystwie jest raźniej. Co do ewentualnego chętnego jest tylko jedna zasada, ryby muszą wracać do wody. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 21 Lutego 2016 Share Napisano 21 Lutego 2016 pari a gzie grasowałeś po Oławce, odcinek przyujściowy czy w górę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pari Napisano 21 Lutego 2016 Share Napisano 21 Lutego 2016 Booryss w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enio Napisano 22 Lutego 2016 Share Napisano 22 Lutego 2016 pari napisałem na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 15 Kwietnia 2016 Share Napisano 15 Kwietnia 2016 Witam towarzystwo, mam pytanie ,czy olawka na niskich lakach juz zarosla czy mozna jeszcze pospiningowac ? pozdrawiam Wasyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 16 Kwietnia 2016 Share Napisano 16 Kwietnia 2016 Wasyl nie bylem ostatnio ale jescze chwile mamy zanim zarośnie myślę że spokojnie połowisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi