kocur Napisano 14 Kwietnia 2009 Napisano 14 Kwietnia 2009 ....więc nie mydlij oczu jak to źle wojakom ... Nie mydlę i nie płaczę z tego powodu bo jest mi to obojętne ale nie lubię przeinaczania i przekręcania faktów i o to z mojej strony chodzi w tej dyskusji. Również życzę połamania.
abu Napisano 14 Kwietnia 2009 Napisano 14 Kwietnia 2009 Vasyl, za to ryzyko górnicy mają swoje przywileje a swoje wojskowi. Chcesz to zmienić? Zaangażuj się politycznie, wprowadź zmiany w ustawach i załatwione. Będzie prawo i sprawiedliwie. Ciekaw jestem jak mnie potraktują inne, nowe rewolucje na czas emerytury i jak to się ma do wędkarstwa? Lepiej biorą bikiniarzom czy zbrojarzom-betoniarzom? Pytać trzeba teraz nad woda, kto gdzie mieszka i ile zarabia? Coś mnie ominęło w ostatnim ćwierćwieczu?
kocur Napisano 14 Kwietnia 2009 Napisano 14 Kwietnia 2009 Coś mnie ominęło w ostatnim ćwierćwieczu? I to dużo, wybuchła wiosna, wygraliśmy pod Kircholmem a Mieszko I został zweryfikowany jako TW przez IPN bo donosił na Kajka i Kokosza
Jarosław Napisano 14 Kwietnia 2009 Napisano 14 Kwietnia 2009 Lepiej biorą bikiniarzom czy zbrojarzom-betoniarzom? Stare dobre czasy , kiedyś byłem bikiniarzem, to była zadra w d...e stalinowskiej władzy, a żyłki wtedy były płaskie Coś mnie ominęło w ostatnim ćwierćwieczu? Jasne, wybory do władz PZW na miejsce leśnych dziadków. Ja odszedłem i koło się posypało, krzykacze nie chcieli przejąc władzy nawet bez rozlewu krwi podanej na tacy :lol: Mieszko I został zweryfikowany jako TW przez IPN bo donosił na Kajka i Kokosza Nie śmiej się bo to prawda za to posypią się następne odznaczenia w IPN-nie.
maniek Napisano 14 Kwietnia 2009 Napisano 14 Kwietnia 2009 No dobra kochani nagadaliście się i starczy ,wracamy do tematu ,a jeśli nikt niema nic do dodania to temat zamykam .Dla tych co mają chęć podyskutować zapraszam do tego tematu http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=170
camillusPL Napisano 16 Kwietnia 2009 Autor Napisano 16 Kwietnia 2009 a ja zapytałem tylko pytanie czy pracownicy służb mundurowych mają jakieś zniżki przy opłacaniu karty a tu taka wojna
Michu1234 Napisano 16 Kwietnia 2009 Napisano 16 Kwietnia 2009 Żołnierz jak każdy inny zawód jest zawodem rozwojowym, gdy ma się do tego studia, zarabia się dobrze, jak w każdej innej pracy gdzie ceni się wiedzę człowieka. Każdy kto zazdrości może się uczyć, wstąpić do armii ( oczywiście jak zaliczy wszystkie testy, w tym sprawnościowe) a dla wielu to bariera nie do przeskoczenia. Poza tym żołnierz to nie policjant, mimo że oboje noszą mundury. Naprawdę zachęcam Vasyla i Cinka do służenia krajowi w wojsku zawodowym, jak wyżej pisał Kocur, wszystkie dodatki za misje zagraniczne najczęściej są wypłacane ze specjalnych funduszy ONZ, SFOR,IFOR etc, więc PRAWO I SPRAWIEDLIWIE, nie ma o marudzić . Co do zniżek to przecież karta wędkarska jest już obrzydliwie TANIA, ale za to wody PZW są obrzydliwie PUSTE . Jeżeli ktoś chce wydawać mniej, bo łowi mało, lub więcej bo chce łowić więcej ryb to łowiska komercyjne zapraszają. ZA DARMO UMARŁO - to motto dzisiejszych czasów.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.