Skocz do zawartości
tokarex pontony

Szczupaki 2009

_barti_

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 171
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
btw, myślę że co dziesiąty haczykowiec myśli nad przeprowadzką do Szczecina

myślę że co 2gi szczecinianin myśli jak mnie skusic, żebym go zabral na ryby :mrgreen:

Wojciech, oczywiscie gratuluje :cool:

Napisano

myślę że co 2gi szczecinianin myśli jak mnie skusic, żebym go zabral na ryby :mrgreen:

Wojciech, oczywiscie gratuluje :cool:

jeszcze troche to zaczna Cie Supersobi sledzic gdzie smigasz za tymi mamuskami ;)

ale tak ogolnie to takie udane wyprawy napewno mobilizuja innych. Pozatym swiadcza tez o tym ze jednak i u nas mozna zlapac piekne ryby niekoniecznie trzeba jezdzic gdzies do skandynawii czy Irlandii

Napisano
jeszcze troche to zaczna Cie Supersobi sledzic gdzie smigasz za tymi mamuskami ;)

Nie grozi. Mam kilka łowisk.. gdzieś ich takm po drodze zgubię :wink:

namierzone 84cm kaczodzióbka z głębokiej wody

386d2e7c52775b0fmed.jpg

Pływa dalej - może go spotkam ponownie jak juz bedzie odpowiednich rozmiarów :cool:

Napisano
Pływa dalej - może go spotkam ponownie jak juz bedzie odpowiednich rozmiarów :cool:

Supersobi niezłą sobie postawiłeś poprzeczkę :wink:

Piękna ryba, gratulacje :grin:

Napisano

Pod koniec pazdziernika wybralismy sie z kolega na szczupaki do angielskiego Priory Country Park.

To byl Swietny dzien na szczupaki, zaczely brac ok godz 13. I praktycznie co chwile jeden z nas wyciagal takie "pistolety" podchodzace pod 60 cm. Lowilismy na dosc zarosnietym jeziorku prowadzac 7cm rippery tuz przy powierzchni, a szczupaki atakowaly tuz przy samym brzegu tak, ze czasami bylo widac atak ryby:) piekna sprawa.

Zalaczam fotke najwiekszego szczupaka tego dnia 70cm 2.5 kg do tego jest on przepieknie ubarwiony :wink:

picture185k.jpg

Napisano

Zaczalem o 8.00. Po godzinie zauwazylem 2 szczupaki, goniace male plotki. Zaczelem rzucac im pod nos woblera tonacego 5 cm. Jeden ze szczupakow "zalapal sie" i doholowalem go do brzegu. Mial 78 cm. Pozniejsza sekcja zwlok wykazala, ze mial w brzuchu 15 plotek po okolo 3-5 cm. Drugiego szczupaka necilem czym sie dalo, ale on dalej ganial za ploteczkami. Innego szczupaka zlowilem na kopyto czarno-perlowe 10 cm. Mial 54 cm. Ostatniego zlowilem na wymienione kopyto,a raczej to co z niego zostalo. Rzucilem bowiem kopyto, a szczupak odgryzl jego ogon. Postanowilem rzucic raz jeszcze i wtedy szczupak ladnie sie zachaczyl. Mial jednk tylko 46 cm, ale w brzuchu jego nie znalazlem ogona kopyta, moze je wyplul. Jeszcze jednego zlapalem na Alge, ale zaatakowal przy samym brzegu, jak wyjmowalem przynete, nie zachaczyl sie dobrze i po chwili zakotlowalo sie i pustka na koncu plecionki.

Napisano
a o co chodzi z nazwą na YouTube?...
No nie już nic widzę że chyba używasz nazwy regionalnej nie szczupak tylko szczupik :wink:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.