robcio Napisano 20 Lipca 2009 Napisano 20 Lipca 2009 warszawa_24 napisał/a: A jaka miejscowość, tomek1, ? Nadmorska Tomek1, zarys falochronu za Twoimi plecami jakis znajomy się wydaje Gratuluję...
bool Napisano 20 Lipca 2009 Napisano 20 Lipca 2009 moja wyprawa na nockę od czwartku do soboty zaowocowała kilkoma takimi leszkami były też mniejsze ogólnie wypad udany. miejsce Narew kilka kilometrów poniżej Zalewu Zegrzyńskiego przynęta białe robaki pzdr Bool
tomek1 Napisano 20 Lipca 2009 Napisano 20 Lipca 2009 Tomek1, zarys falochronu za Twoimi plecami jakis znajomy się wydaje He, he Dobry obserwator Dla tych którzy uważnie śledzą morskie tematy nie jest tajemnicą gdzie łowię.
oI0 Napisano 20 Lipca 2009 Napisano 20 Lipca 2009 moja wyprawa na nockę od czwartku do soboty zaowocowała kilkoma takimi leszkami były też mniejsze ogólnie wypad udany.Obrazek miejsce Narew kilka kilometrów poniżej Zalewu Zegrzyńskiego przynęta białe robaki pzdr Bool Przepraszam ale czy już można wędkować w tych miejscach ? CHWAŁA NR 2/200 Prezydium Zarządu Okręgu Mazowieckiego Polskiego Związku Wędkarskiego z dnia 13 lipca 2009 r. w sprawie podjęcia działań związanych z wystąpieniem przyduchy w obwodach rybackich użytkowanych przez Okręg Mazowiecki PZW. Na podstawie § 46 p.1 i 15 Statutu PZW Prezydium Zarządu Okręgu Maz. postanawia: 1. Ponowić apel do wędkarzy i Zarządów Kół wspieranie akcji oczyszczania wód dotkniętych przyduchą. 2. Wprowadzić całkowity zakaz wędkowania do czasu odwołania zagrożenia epidemiologicznego w obwodach rybackich: - obwód rybacki rz. Bug nr 5 - od ujścia rz.Nurzec do ujścia rz. Liwiec, - obwód rybacki rz. Narew nr 7 - Zbiornik Zegrzyński od mostu w Wierzbicy do zapory w Dębem oraz rz. Bug od ujścia rz. Liwiec do Zbiornika Zegrzyńskiego, - obwód rybacki rz. Narew nr 8 - od zapory w Dębem do ujścia do Wisły, - obwód rybacki rz. Rządzy i rz. Nurzec - od źródeł do ujścia. 1. Zawiesić odłowy sieciowe do 31 sierpnia w następujących obwodach rybackich: - obwód rybacki rz. Bug nr 5 - od ujścia rz. Nurzec do ujścia rz. Liwiec, - obwód rybacki rz. Narew nr 6 - od ujścia rz. Szkwa do ujścia rz. Orzyc, - obwód rybacki nr 7 - Zbiornik Zegrzyński wraz z cofkami Narwi do ujścia rz. Orzyc oraz Bugu do ujścia rz. Liwiec. - obwód rybacki rz. Narew nr 8 - od zapory w Dębem do ujścia do Wisły. Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia. SEKRETARZ Z.O. PREZES Z.O. Tadeusz Szewczyk Zbigniew Bedyńsk Dodatkowo w dzisiejszych informacjach podano : Wojewoda zaapelował do związków wędkarskich o utrzymanie zakazu odławiania ryb. Czyli użytkownik bool świadomie , bądź nieświadomie złamał zakaz połowu :/ Zresztą nie on jeden , od Czarnowa w dół rzeki jescze kilkudziesięciu by się znalazło ....
Krzyś xD Napisano 20 Lipca 2009 Napisano 20 Lipca 2009 Ja dziś z dziewczyną ,,połowiłem'' a mianowicie udało nam się uchwycić JAZIA 38 cm na czerwonego robaka, no i były jeszcze jakieś brania ale bez konkretów takich jak ten hihi ;P Pzdr
wojtt Napisano 20 Lipca 2009 Napisano 20 Lipca 2009 Dzisiejszy wyjazd nad Odre z zamiarem nocki, zakończony klapą, uciąg jeszcze duży, brań zero, a na końcu wygoniła mnie burza i ulewa.
bool Napisano 21 Lipca 2009 Napisano 21 Lipca 2009 Przepraszam ale czy już można wędkować w tych miejscach ? CHWAŁA NR 2/200 Prezydium Zarządu Okręgu Mazowieckiego Polskiego Związku Wędkarskiego z dnia 13 lipca 2009 r. w sprawie podjęcia działań związanych z wystąpieniem przyduchy w obwodach rybackich użytkowanych przez Okręg Mazowiecki PZW. Na podstawie § 46 p.1 i 15 Statutu PZW Prezydium Zarządu Okręgu Maz. postanawia: 1. Ponowić apel do wędkarzy i Zarządów Kół wspieranie akcji oczyszczania wód dotkniętych przyduchą. 2. Wprowadzić całkowity zakaz wędkowania do czasu odwołania zagrożenia epidemiologicznego w obwodach rybackich: - obwód rybacki rz. Bug nr 5 - od ujścia rz.Nurzec do ujścia rz. Liwiec, - obwód rybacki rz. Narew nr 7 - Zbiornik Zegrzyński od mostu w Wierzbicy do zapory w Dębem oraz rz. Bug od ujścia rz. Liwiec do Zbiornika Zegrzyńskiego, - obwód rybacki rz. Narew nr 8 - od zapory w Dębem do ujścia do Wisły, - obwód rybacki rz. Rządzy i rz. Nurzec - od źródeł do ujścia. 1. Zawiesić odłowy sieciowe do 31 sierpnia w następujących obwodach rybackich: - obwód rybacki rz. Bug nr 5 - od ujścia rz. Nurzec do ujścia rz. Liwiec, - obwód rybacki rz. Narew nr 6 - od ujścia rz. Szkwa do ujścia rz. Orzyc, - obwód rybacki nr 7 - Zbiornik Zegrzyński wraz z cofkami Narwi do ujścia rz. Orzyc oraz Bugu do ujścia rz. Liwiec. - obwód rybacki rz. Narew nr 8 - od zapory w Dębem do ujścia do Wisły. Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia. SEKRETARZ Z.O. PREZES Z.O. Tadeusz Szewczyk Zbigniew Bedyńsk Dodatkowo w dzisiejszych informacjach podano : Wojewoda zaapelował do związków wędkarskich o utrzymanie zakazu odławiania ryb. Czyli użytkownik bool świadomie , bądź nieświadomie złamał zakaz połowu :/ Zresztą nie on jeden , od Czarnowa w dół rzeki jescze kilkudziesięciu by się znalazło .... najpierw przeczytaj ze zrozumieniem jeśli chcesz komuś wytykać łamanie zakazów łowisko znajduje się poniżej zalewu zegrzyńskiego i to dobre 12 km (poniżej znaczy w górę rzeki ) niestety coraz częściej zdarzają się tacy użytkownicy jak ty szukający sensacji pzdr Bool
maryaChi Napisano 21 Lipca 2009 Napisano 21 Lipca 2009 poniżej znaczy w górę rzeki Zastanawiam się jakim cudem mozna wpaść na pomysł że poniżej to w górę. Powyżej będzie pewnie w dół ale ani to logiczne ani ... No mam wrażenie, że ciężko nawet w przedszkolu będzie znaleźć dzieci które stwierdzą że niżej znaczy wyżej Poniżej znaczy w dół rzeki czyli idąc z prądem. pzdr.
Damian21 Napisano 21 Lipca 2009 Napisano 21 Lipca 2009 poniżej znaczy w górę rzekidla niektórych twój sufit jest podłogą.
DAWID Napisano 21 Lipca 2009 Napisano 21 Lipca 2009 macie racje żle sie wyraził ale nie złamał prawa łapał poniżej zalewu.....
Migdał Napisano 21 Lipca 2009 Napisano 21 Lipca 2009 Ja dziś od godziny 10 spławik na pobliskim zalewie "Kozłowskim", złowiłem na kukurydze miodową jedną 16cm płoć na samym początku połowów. Ale już za 2 czy 3 rzutem na przynętę rzucił się amur. Niestety moja żyłka do 5kg go nie utrzymała, walczyłem z nim kilka minut, już prawie był na brzegu kiedy zyłka pękła(przy kołowrotku). Wskoczyłem do wody i próbowałem go wyrzucić ale było już za późno. Wielka szkoda, będę sobie pluł w brodę dopóki znów nie będę miał takiej okazji
Endrju Napisano 21 Lipca 2009 Napisano 21 Lipca 2009 Operuj hamulcem w trakcie holu, zwlaszcza trzeba bardzo poluzowac przed podebraniem ryby na cienkiej zylce.
oI0 Napisano 21 Lipca 2009 Napisano 21 Lipca 2009 najpierw przeczytaj ze zrozumieniem jeśli chcesz komuś wytykać łamanie zakazów łowisko znajduje się poniżej zalewu zegrzyńskiego i to dobre 12 km (poniżej znaczy w górę rzeki ) niestety coraz częściej zdarzają się tacy użytkownicy jak ty szukający sensacji pzdr Bool Poniżej Zalewu zegrzyńskiego to jak na prosty rozum patrząc w dół rzeki odkąd poniżej znaczy w górę ???. Sensacji nie szukam , po prostu określiłeś miejsce połowu w taki sposób a nie inny wskazując na miejsca wyłączone z połowu. Tyle na temat najważniejsze, że sprawa się wyjaśniła. Z niedzielnego wypadu nad Wkrę trafiła się pierwsza w życiu świnka a do kompletu miałem Klonka , okonia, płoćie, krąpiki , ukleje, jelce. Brania były od 4 do koło 6 rano kiedy to pogoda się popsuła i zaczęło padać. Pierwsze krople deszczu i ryby skończyły śniadanko. Pięknie chodziły całymi ławicami po płyciźnie, ale jak wspomniałem nic je nie interesowało.
Robal Napisano 21 Lipca 2009 Napisano 21 Lipca 2009 Od 16.30 do 19, 2 leszczyki +20cm i +30cm na grunt, jutro po pracy wybiorę się z batem bo uklejka goniła.
piotr chorzów Napisano 21 Lipca 2009 Napisano 21 Lipca 2009 Operuj hamulcem w trakcie holu, zwlaszcza trzeba bardzo poluzowac przed podebraniem ryby na cienkiej zylce. Panowie hamulec POWINIEN być USTAWIONY tylko raz na początku łowienia
Krzyś xD Napisano 21 Lipca 2009 Napisano 21 Lipca 2009 Dziś rano godzinka spinningowania 3 brania klenia jedno zacięte tak jak się należy: 30 cm mój największy jak do tej pory, złowiony na rzece kamiennej w Ćmielowie podobnie jak jazik z wczoraj a tak skończyło się branie na żywca około godziny 18,30 i teraz pytanie co to za ryba mogła takie kuku zrobić tej biednej uklejce, zestaw był umieszczony w 2 metrowym dołku ,,z gruntu'' uklejka miała około 15 cm.
jaceen Napisano 21 Lipca 2009 Napisano 21 Lipca 2009 Dzisiaj było niemrawo, brania b. rzdkie i ledwo widoczne. W koło nie było widać aby ktoś coś konkretnego złowił. Ja jak zwykle uparcie męczę klenie na wiśnie. Dzisiaj jeden maluszek +- 35cm. Gizmoon (pzdr ) trzasnął mi i rybie fotkę to wklejam. Z klenia lało się jeszcze mleko, czy to nie za długo u nich na gody? Gizmoon działo się coś ciekawego jeszcze?
maniek Napisano 21 Lipca 2009 Napisano 21 Lipca 2009 Z klenia lało się jeszcze mleko, czy to nie za długo u nich na gody?To dość częste zjawisko ,woda sie ochłodziła i maruderzy chcą sie wytrzeć.
Gizmoon Napisano 21 Lipca 2009 Napisano 21 Lipca 2009 Gizmoon działo się coś ciekawego jeszcze? Posiedziałem do 22-giej ale nie było amatorów filetów
Damian21 Napisano 22 Lipca 2009 Napisano 22 Lipca 2009 przedwczoraj na dzikim stawku kilka linków w granicy wymiaru, karasie nie brały, i jeszcze szumu narobił karp(może pływa tam kilkanaście sztuk niedobitków) w granicach 4-5kg po ok 5 min holu zerwany.
wedkarz1986 Napisano 22 Lipca 2009 Napisano 22 Lipca 2009 wczoraj od godziny 16 do 1 w nocy 15kg leszcza po 1/2 kg sztuka na jeziorze Sławianowskim WLKP. liczyłem na wegorka ale sie niedoczekałem
Robal Napisano 22 Lipca 2009 Napisano 22 Lipca 2009 Ja jutro jadę, dziś nałapałem uklei i kupiłem haki 3/0.
Gizmoon Napisano 22 Lipca 2009 Napisano 22 Lipca 2009 Dziś trzy godzinki nad Odrą z filecikami i tylko jedno branie i ucięty przypon jakieś 40cm od haczyka Ale musiał być głodny
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.