Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak dziś było na rybach?

b0bek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Gruba relacja z wyprawy spinningowej będzie jutro jest w trakcie przygotowań, dodam że padły 3 medalówki sum, jaż i klen. Teraz zmęczony ale za to bogaty o wielki bagaż nowych doświadczen i umiejętność lece w kime xD

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 326
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Dzisiejszy wypad nad Wkrę taki sobie.

Owszem pogoda w miarę dopisała ale niestety moje ulubione miejsce zostało zajęte (a nad wodą byłem już pare minut po 4 :( ) więc zostało mi łowienie na 0.5m wodzie między zielskiem.

Do wody wróciło kilka niewymiarowych klonków, świnek , płoci i jelców.

Panowie "na moim miejscu" za to kilka sztuk kleni po 30cm na oko.

Napisano

Byłem 3 dni na Zalewie Sulejowskim łowiłem z gruntu złowiłem 6 leszczy i 3 jazie i 1 plotke

leszcze od 48 do 58 jazie 25-30.Drugiego dnia poszedlem na pina i trafil sie klenik 20-25cm kilka okonkow i 3 szczupaczki najwiekszy 40cm.

Napisano

Dzisiejszy wypad za sandaczem zakończony fiaskiem, niestety ale moje gumy za słabo go "jarały" i miałem tylko kilka leciutkich puknięć których nie dało rady zaciąć. Ogólnie była lipa, nie widziałem aby ktokolwiek ciągnął jakąś rybe.

Przed samym zejściem z wody założyłem kastmastera i przy 1 rzucie zameldował się boluś w granicach 50+cm.

Wypad mało udany, jutro lecę sprawdzić miejscówkę na regali ze szczupakiem o której się wczoraj dowiedziałem. :mrgreen:

Napisano
I udało dopaść dwa bolenie, oba 70 ze sporym +, drugi (ten na focie) był szeroki prawie jak leszcz :shock: i wydaje mi się że ważył sporo ponad 4 kg - już myślałem że mam życiówkę

Gratki Artech , robi wrażenie Twój boluś, może i mi sie kiedys taki trafi

pzdr

Napisano

wczoraj wypadzik nad Odre wynik to 28 leszczy-najwiekszy 57cm i dwie plocie 30cm, ogolnie najbardziej udany wypad w tym roku, miejmy madzije ze nie ostatni:)

Napisano

Weekend spędziłem nad kanałem elektrowni Połaniec i jestem zadowolony z efektów :razz:

Mimo iż stan wody był niski udało mi się przechytrzyć takie leszcze:

ed21d4135a08a8a5m.jpg

Od góry 47cm, 50cm i 37cm :wink:

Do tego karpik na rosówkę w nocy

f54edffa947ee037m.jpg

I jeszcze poza tym 15 leszczy w granicach 30cm, kilka krąpi, mnóstwo małych cert...

W nocy na rosówki brały jak szalone niewymiarowe sumiki takie około 50 cm (niektóre mniejsze) złapałem ich z 10 lub więcej :wink:

Oczywiście wszystkie niewymiarowe rybki wróciły do wody :wink:

pozdrawiam Maju :wink:

Napisano

Witam.

Nocka z piątku na sobotę , godzina między 24,00 a 1,30, dwa brania i wykorzystane . Węgorze -1,8 kg 82 cm i 0,8 kg. Obydwa na rosówki, metoda grunt z łodzi, miejsce jezioro.

( wstawiam fotkę - wiem że nie regulaminowa , ale nie miałem aparatu nad wodą - wybaczcie )

Pozdrawiam

[ Komentarz dodany przez: artech: 27-07-09, 13:04 ]

Zdjęcie niestety jest sprzeczne z naszym regulaminem

Napisano

3 dni weekend z nastawieniem na karasie ale się niestety wyniosły, płoć jak zawsze wchodziła w zanęte a i kilkanaście linków tylko kołowymiarowych 23-27cm więc dość słabo, choć nie tragicznie, wszystko oczywiście wróciło do wody.

tu dwa ślimaki, tak żeby nie było gołosłownie :P

432dc0bb44182370m.jpg a222b865377a8cb1m.jpg

Napisano

Po wczorajszej zaprawie, opisanej parę postów wcześniej, wzięło mnie na Part. Two :lol::lol::lol:

Więc spowrotem nad wodę po sytym obiedzie jakim były paluszki rybne prosto z zamrażalnika. Być na rybach, a na obiad smażyć mrożonkę :twisted::lol::lol:

Przy powtórce, późnym popołudniem, gdy woda się uspokoiła zaczęły brać karaski. Kaczki natrętnie podpływały na sępa żeby coś tam skubnąć, nawet szczury perfidnie krążyły blisko nóg.

No i królowie wód, totalni wpieniacze (super przynęta na sandacze) :evil::evil::evil:

zdjcie0549.jpg

I widokóweczka na koniec wczorajszego dnia:

zdjcie0550.jpg

Napisano

Wczoraj tradycyjnie wieczór nad Odrą 19-22.30.

Na gruncik uwiesił się sandaczyk na jakieś 40cm (dwie minuty po przyjeździe) i sumik trochę tylko większy od fileta :mrgreen:

Na żywcówce cisza.

Napisano

Dzisiaj krótki około 30 minutowy wypad ze spinningiem nad Małą Wełnę. Efekt to 2 około 25 cm okonki oprócz tego spadła mi po krótkiej walce jakaś większa ryba :mad: .

Napisano

Dzisiaj na Odrze za Osobowicami poprawiłem swój wynik o 2cm. Boleń 64cm na poppera firmy Dorado (4cm, 6g). Wcześniej miałem dwa kopnięcia na Kamatsu uklejopodobne. Udane trzy godziny nad wodą, kilka brań sadaczowych na gumy niezaciętych i wspomniane boleniowe. Rozprawiczyłem spina Dragon Millenium 2,90 cw10-35g, kołowrotek Simano Super 4000GT-RB, sprzęt spisał się doskonale, tylko kotwiczka trochę za miękka w Dorado.

Napisano

Dzięki Artech i Supersobi 4,8kg na kiju to już niezła frajda

Jednak ciężko mi będzie pobić rekord kolegi, z którym łowię (90cm).

A swoją drogą to muszę cię artech pomęczyć na co łowisz te bolenie :) .

Staram się od jakiegoś czasu thrillami, popperami i nic. jeszcze nie było mi dane :evil:

przepraszam za małego off topa :oops:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.