Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • 4 weeks later...
Napisano

byliśmy od 04 do 11 grudnia, woda niska , brania słabe. w środę ciepła woda i branie za braniem. ogólnie w nocy ładne i dużo jazia, leszcze no i pare karpików takich 2 kilo, sporo też certy. generalnie jak wysoka woda można nawet w dzień połapać leszcza na spławik. staliśmy na kanale na betonie, za budą śp. Bogusia (niestety już nawet budy nie ma). brania na białe robaki i kłódki.

Napisano

A na którym odcinku, mógłbyś powiedzieć ? Byłem tam tylko raz na nocce na tym "kwadracie" ale bryndza byla, a ogólnie nie znam za bardzo: ). Ale jak dla mnie to wiadomości pozytywne :D.

Napisano

za kwadratem w strone lasu nad kanałem masz rury za takim lekkim łukiem, póżniej jest prosta droga wzdłuż kanału i jakieś 100m przed zakrętem drogi w prawo jest taka płyta betonowa po prawej stronie drogi przy lesie, na przeciw tej płyty sa 3 stanowiska wędkarskie środkowe i chyba najlepsze przy drzewie ze zwaloną gałęzią w wodzie po prawej stronie.

jak my byliśmy to brania były rano od 5.00 do 9.00 póżniej okoń ale drobny 15-20 cm i certa. od godziny 17.00 ruszały karpie, po karpiach jazie i leszcze,krąp trafiał sie sporadycznie i tak do 24.00. wszystko to oczywiście przy zimnej i małej wodzie, gdy elektrownia zrzucała wodę to masakra na 2 wędki nie szło połapać a i w dzień brały leszcze na spławik, niestety my trafiliśmy tylko na jedna nockę gdzie był zrzut ciepłej wody.

Napisano

AAA wiec to w ten sposób działa. Czyli nie wiadomo kiedy jest cieplejsza kiedy zimniejsza? Czy można wykalkukować to jakoś : )?

Napisano

Gadałem z ojcem i akurat szczęście mamy bo 1 sprzedawał niedawno auto jakiemuś zarządcy tam a teraz po świętach bedzie dawał zastępcy kierownika elektrowni więc info będą na ten temat : ). Mój ojciec zawsze ma farta hehe :D

Napisano

Witam planujemy zakończyć sezon na ciepłym kanale w gryfinie 29/30 grudnia można się czegoś spodziewać coś bierze czy tylko jak jest zrzut cieplej wody?można sie czegoś spodziewać?

Napisano

Witam,bylem 29.12 od 8 do 15 Ok 50 m za zakretem kanalu w lewo. Naczytalem sie o jaziach :shock: i tez chcialem sprobowac :lol: Ale nie moglem zostac dluzej albo nie umiem lapac Jazi :cry: i polapalem "tylko" okonki 48 szt 15-27cm jedna Plotka 23 cm i niewymiarowy leszczyk,wszystko na czerwonego,lekki federek.Widzialem na plycie betonowej przed zakretem drogi w prawo mase luski dosc dluzej chyba Leszczy albo Jazi :?: .Pogadalem z panami z Gorzowa,ktorzy przyjechali na noc (pozdrawiam,ciekawe jak wyniki :?: ) Zjadlem kielbache z ogniska :mrgreen: Odpoczelem :lol: Po Nowym Roku jezeli pogoda pozwoli Jade! Pozdrawiam Lapaczy :cool:

Napisano

Więc Gorzów odpowiada-- straszna lipa zaczęło coś tam skubać po zmroku tak do północy później zaczął padać deszcz i- sen- na busie do samego rana, deszcz padał caly czas WYNIKI -marne, w trójkę mieliśmy- po- 5-6 tych małych krąpioleszczyków były takie wypasione że nie szło ich rozpoznać największy miał 0,5 kg (więc straszna lipa) :lol:były brania lepsze najprawdopodobniej jazi sądząc po pracy kija i waleczności, jeden pożegnał się przy podbieraku a 2 nawet sie nie pokazł. Pozdrawiam :wink:

Napisano

Ja byłem bez wędki 2 dni temu, ogólnie lipa. Może 6 wędkarzy na kanale. Wyniki mizerne, kilka małych okoni i nic więcej.

Chciałem wczoraj jechać na nockę ale nad wodą strasznie wiało i padało.

Może za tydzień się wybiorę.

Miejscowy chwalił się, że połapał leszczy do 1,5kg ale tydzień wcześniej jak były ciepłe nocki.