technops Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Ja słyszałem, że cały remont to wielka ściema, podobno chodzi o wydobywanie piasku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze - to stara tradycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Miejmy nadzieję, że wszystko, co się dzieje wokół tego zbiornika, czynione jest w dobrej wierze. Teraz jest doskonała okazja, aby zapoznać się z ukształtowaniem zbiornika (zdjęcia, rysunek, notatki). Za kilka lat po napełnieniu i zarybieniu znajomość ta przyniesie na pewno efekty. W którymś z materiałów Maniek wspominał czas, kiedy na pewnych odcinkach obniżono znacząco poziom Odry. Wykorzystał to do zrobienia szczegółowych mapek. Ja takiej sytuacji sobie nie przypominam, ale niekiedy trafiałem na niższe stany i chociaż linię brzegową można było dobrze poznać. Wracając do pieniędzy. Ciekawe jak tą „suszę” zniesie „Stanica Wędkarska”, albo Przystań u Francuza”. O innych korzystających z bliskości akwenu niewiele wiem, ale pewnie przez te 25 lat istnienia zbiornika, takie zależności musiały się pojawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Przeciez wiadomo ze dzisiaj zwir jest potrzebny do budowy autostrad,i to tyle w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 A tu film z Mietkowa 2010-11 zanim wodę spuścili można powspominać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1983 Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 Kolego to można było robić przed pierwszym spuszczeniem. teraz zobacz na YT że wody kompletnie brak. Ja też byłem dobrej myśli i nawet kilka razy odwiedziłem Mietków i z nienajgorszymi wynikami w tym roku. I co z tego? no nic! jak zwykle to My wędkarze w dupę kopani jesteśmy! To samo teraz reklamy NATURA 2000 w TV i radiu lecą, a w zbiornikach objętych ich programem zabija się wszelkie życie-prosty przykład Otmuchów mój kochany od dwóch lat na zimę zostawiony z zerowym stanem wody i napełniony na wiosnę bo ,,ptaszki(czytaj kormorany i inne dziady które psują nasz rybostan) nie będą miały jak się popierdolić, nażreć i wysrać... A że ryby ogłupiałe nagłym dostępem miejsca i chęcią odbycia tarła wpierdalają to już ryby ze sztucznego zbiornika... Moim zdaniem trzeba grupowo podziękować PZW za współpracę na jeden sezon i od razu Ci oderwani od korytka z przyczyn ekonomicznych stali by się o dużo skuteczniejsi i Wiedzieliby jak jednak ratować takie lowiska jak ww. pozdrawiam. Pawel PS. z gory przepraszam za slownictwo ale ogladalem wlasnie filmik na YT i mi nerwy puscily Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbiter Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 http://www.gazetawroclawska.pl/region/479561,do-zalewu-w-mietkowie-powoli-wraca-woda,id,t.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bert37 Napisano 8 Grudnia 2011 Share Napisano 8 Grudnia 2011 Moim zdaniem trzeba grupowo podziękować PZW za współpracę na jeden sezon 1000000% racji - Jak widzę tych "działaczy" - a zwłaszcza to co "robią", to PZPN przy nich wygląda jak japońska fabryka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek Napisano 8 Grudnia 2011 Share Napisano 8 Grudnia 2011 nie remont tamy się zakończył tylko zakończyła się odkrywa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szerszennn Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 czyli w tym roku na mietkowie nie polowimy :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Cosik mnie sluchy doszly ze wpuscili 16 t ryby.Ale ile w tym prawdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Koleś dzwonił do PZW w Mietkowie dowiedział się że na wiosnę będzie można łowić i będą zarybiać malutkim sandaczem a ile w tym prawdy to nie wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadym73 Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 asz łeski w oku się zbierają jak się paczy na te filmy a w tym roku majom spuszczac nyskie jeziorko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabacha Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 UWAGA! Zbiornik otwarty zostanie do wędkowania 1 kwietnia br. Zbiornik otwarty zostanie do wędkowania 1 kwietnia br. - w 2 tygodnie po naszym zarybieniu kroczkiem karpia. Zarybianie i terminy zarybienia monitorowane są przez RZGW oraz miejscowe koło PZW. Zarybienie zb. Mietków w 2012 r. osiągnie: Gatunek ryby Ilość Termin boleń narybek jesienny - 10.000 szt. - jesień br. jaź kroczek - 300 kg - jesień br. sum kroczek - 300 kg - jesień br. szczupak narybek jesienny - 2000 kg - jesień br. węgorz podchowany - 10 kg - VI.2012 lin kroczek - 2000 kg - jesień br. karp kroczek - 3000 kg - III.2012 - 2000 kg - jesień br. sandacz letni 60 000 - 90 000 szt. *) - lato br. *) w zależności od zezw. RZGW) Dyrektor Biura PZW Okręgu Wrocław Karol Napora źródło: http://www.pzw.org.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abc Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 Panowie powodzenia w połowach kroczka i narybku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 do końca roku narybek już dziadki zjedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RYBAK3000 Napisano 17 Marca 2012 Share Napisano 17 Marca 2012 Kolega ma racje powodzenie w łapaniu Kroczka a i pamiętajcie i ilości sztuk zeby nie zbarać za dużo wszystko zgodnie z regulaminem ciekawe czy jacyś prezesi pzw bedą łapać na Mietkowie albo działacze za 10 lat spotkamy się na Mietkowie to może coś większego będzie brało:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Kolega był wczoraj zobaczyć co tam w Mietkowie się dzieje, no i zobaczył od strony Domanic jak się wjeżdżało z drogi asfaltowej w lewo, to jest ten drugi wjazd nad wodę tam gdzie stały kontenery na śmieci to już panowie nie wjedziecie bo nie wiem dla czego postawili szlaban! Nie dość że przez odkrywkę załatwili rybostan to jeszcze będą zagradzać dostęp do wody. To jest chore co oni wyrabiają! tam najwięcej wędkarzy jeździło wodować łodzie ŻENADA!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Właśnie koleś dzwonił do PZW Wrocław i dowiedział się że stawiają szlabany w Mietkowie bo parkingi płatne chcą zrobić! Za mało kasy mają KABZĘ MUSZĄ NABIJAĆ nie wystarczą coroczne opłaty za kartę wędkarska! No jednym słowem BANDA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 3 Kwietnia 2012 Share Napisano 3 Kwietnia 2012 Właśnie koleś dzwonił do PZW Wrocław i dowiedział się że stawiają szlabany w Mietkowie bo parkingi płatne chcą zrobić! Za mało kasy mają KABZĘ MUSZĄ NABIJAĆ nie wystarczą coroczne opłaty za kartę wędkarska! No jednym słowem BANDA! Chyba ich pop......o. Nie dość ,że ryb nie ma to jeszcze za wjazd chcą kasować?!!! Oj długo tam się nie pojawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skuter Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 zamiast zachecac wedkarzy rzeby tam jezdzili to oni stawiaja szlabany PZW to jedna wielka banda -dziadostwo polska rzeczywistosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gapcio111 Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 też uważam, że to chory pomysł. Chociaż może przestaną przyjeżdżać nakoksowane, obwieszone łańcuchami wieśniaki z tępymi lalami i puszczać muzykę z samochodów na maksa (oczywiście każdy ze swojego Golfa I z felgami milion cali po agrotuningu) P.S. nie mam nic do ludzi ze wsi - tu pisałem o wieśniakach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szerszennn Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 Witam byl ktos w ostatnich dniach na mietkowie wybieram sie w weekend jest po co jechac pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 To nie PZW stawia szlabany tylko RZGW Wrocław oni tam żądzą. Ten szlaban od Domanic co postawili nie wiem czy mają takie prawo że można blokować dojazd do wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skuter Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Panowie jak tam z rybkami na Mietkowie - dzięki za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi