Elast93 Napisano 24 Września 2015 Share Napisano 24 Września 2015 Bluzer, Z tego co mi wiadomo ten "sumek" ( jak i kilka innych w tym jeden niewiele mniejszy ) był już wcześniej wyjmowany w latach ubiegłych conajmniej dwukrotnie, tamtejszy ratownik u ktòrego zresztą kilkukrotnie pożyczaliśmy jedną z jego łódek sporo nam mówił jakich to złowionych okazów był naocznym świadkiem niemniej nie łatwo skusić tak ostrożną rybkę, szał pał raczej nie będzie trwał długo przynajmniej wg mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziba84 Napisano 27 Września 2015 Share Napisano 27 Września 2015 Byłem dziś na 1 i od 6 do 14 zaledwie kilka brań ale bez rybki.Łowiłem na grunt Jak u Was?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 7 Października 2015 Share Napisano 7 Października 2015 Dzisiaj po prawie 3 miesiącach nieobecności odwiedziłem przylasek z bratem i ojcem. Ja z bratem spining za szczupakiem ale jedynie ja miałem aż jedno branie i wyjąłem małego szczupaka około 45-50 cm. Obeszliśmy kilka stawów a przedzierając się przez krzaczory natknęliśmy się na prawdziwy wysyp koźlaków na 100 metrach uzbieraliśmy dwa pełne worki 5L samych koźlaków czerwonych i brązowych Zdjęcia poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PogromcaSmokuf Napisano 8 Października 2015 Share Napisano 8 Października 2015 No i reklamówki sie nie przydały na ryby ale za to na grzyby Gratulacje zbiorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 18 Października 2015 Share Napisano 18 Października 2015 Dzisiejszy dzień okazał się dla mniej najszczęśliwszym jak do tej pory jeśli chodzi o wędkarskie hobby, udało mi się złowić swoją rybę życia mianowicie szczupaka 93 cm ponad 6 kg ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morelowy Napisano 18 Października 2015 Share Napisano 18 Października 2015 UUu gratulacje, chyba nawet rozpoznaje miejsce, w maju miałem tam kilka 45-50cm. Czyli jednak można trafić fajnego zębacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 18 Października 2015 Share Napisano 18 Października 2015 No Elast93, gratki, na PZW taki to rzadkość, ale się trafiają. Były kozaki to teraz jeden "kozak" z Przylasku To teraz musisz wychodzić 100+ !!! :D:D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pigularz Napisano 18 Października 2015 Share Napisano 18 Października 2015 Ładny, Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 19 Października 2015 Share Napisano 19 Października 2015 morelowy, KrzysiekG, pigularz, Dzięki za miłe słowa ale wątpie żebym z brzegu wychodził metrówkę, nie umiem łowić szczupaków na rzekach, zresztą tak jak i sandaczy udało mi się raz złapać na wiśle sandaczyka ale może miał 40 cm. Wiele nauki przede mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 19 Października 2015 Share Napisano 19 Października 2015 Takiego wychodziłeś to i w końcu metrówa się trafi. Najważniejsze to jak najwięcej próbować. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 19 Października 2015 Share Napisano 19 Października 2015 Elast93, dokładnie tak jak pisze bumtarara, trzeba chodzić chodzić i w końcu się wychodzi Z sandaczami też miałem trudne początki, one są specyficzne ale cierpliwość w końcu zostanie nagrodzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 19 Października 2015 Share Napisano 19 Października 2015 bumtarara, KrzysiekG, Pewnie macie racje, czas pokaże czy się nauczę łowić regularnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 2 Listopada 2015 Share Napisano 2 Listopada 2015 Byłem dzisiaj z kolegą i bratem na Przylasku. Brat i kumpel na małym stawie przy jedynce połapali boleni, brat 3 sztuki największy 64 cm, kolega również 3 sztuki największy 68 cm. Ja natomiast obszedłem większość miejscówek na jedynce za szczupakiem ale doczekałem się tylko jednego brania i wyjąłem szczupaczka 54 cm. Najbardziej mnie wbiło w glebe jak zobaczyłem kilka metrów od brzegu może na głębokości 1 metr stadko kilkunastu sporych okoni 35 cm + kilka to chyba nawet 40 + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 4 Listopada 2015 Share Napisano 4 Listopada 2015 Panowie wczoraj jeden z moich kumpli z którym jeżdżę wędkować, rozmawiał z naszym prezesem koła grzegórzki i dowiedział się że na przyszły rok mają robić demolke na przylasku tj ma powstać jeden wielki zbiornik coś na wzór kryspinowa. Ktoś coś wie na ten temat? Ja już nie wiem czy wierzyć czy to tylko takie gadanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 4 Listopada 2015 Share Napisano 4 Listopada 2015 Pewnie prezes przeczytał artykuł sprzed dwóch lat : http://krakow.wyborcza.pl/krakow/1,44425,14410748,Przylasek_Rusiecki___szansa_na_nowe_miejskie_kapielisko.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 4 Listopada 2015 Share Napisano 4 Listopada 2015 Elast93, z tego co wiem to dzierżawa Przylasku od miasta jest do 2017 i wtedy dopiero będą mogli coś kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 4 Listopada 2015 Share Napisano 4 Listopada 2015 To mnie trochę uspokoiliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 12 Listopada 2015 Share Napisano 12 Listopada 2015 Byłem dziś z bratem i kumplem na przylasku od 8-15. Brat na małym stawku przy jedynce spiningował za bolkami, wyjął jednego szczupaczka i bolenia równe 60 cm a dwa spiął. Ja z kolegą pochodziliśmy trochę po różnych zbiornikach za szczupakiem, Na dwójce miałem takie branie że w połowie 10 cm fishuntera prawie obcięło mi gumę a później z innego miejsca wyjąłem jednego 50 cm. Obrzuciliśmy pare miejsc na jedynce i siódemce ale bez rezultatów, potem poszliśmy na 12 tke gdzie ja wyjąłem chyba 6 takich pistoletów 30-40 cm a kolega chyba 4 podobne i tyle. Większej ryby nie widać ani przy trzcinach na płyciznach ani przy dnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PePe. Napisano 13 Listopada 2015 Share Napisano 13 Listopada 2015 Brat na małym stawku przy jedynce spiningował za bolkami, wyjął jednego szczupaczka i bolenia równe 60 cm a dwa spiął. Czy Twój brat łowi te Bolenie na woblery boleniowe czy to są przyłowy przy szukaniu szczupaka na gumę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 13 Listopada 2015 Share Napisano 13 Listopada 2015 PePe., Powiem tak : na typowo boleniowe typu spirit czy inne ukleje reagują bardzo słabo ale czasem jakiś uderzy, na gume też się zdarzy ale co ciekawe głównie na całe żółte kopyta relaxa. Ale głównie łapie na woblery rapala i savage gear jasne kolory np zielony, płytko schodzące o niezbyt mocnej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziba84 Napisano 15 Listopada 2015 Share Napisano 15 Listopada 2015 Witam dziś w godz 7-12 biczowałem na Przylasku czego efektem był okoń 27cm:) oraz 4 szczupaki 35,38,40 i 46 cm-każda na gumę oprócz okonia.Kontaktu z rybką było bardzo dużo w godzinach 10 do 11 i zauważyłem że szczupaczki są troche leniwe i lubią podpływać pod sam brzeg za przynetą czego byłem świadkiem kilkukrotnie.Czekam na miarowego a spininguje w tym roku od października. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarekR Napisano 5 Grudnia 2015 Share Napisano 5 Grudnia 2015 Witajcie. Jakie macie sukcesy w łowieniu sandaczy na zbiorniku nr 1. Jaka tam jest populacja tego drapieżnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sam Napisano 5 Grudnia 2015 Share Napisano 5 Grudnia 2015 Cześć, na Przylasku sandaczy prawie nie ma. Na jedynce widziałem sandacza ze trzy lata temu. Trudno się raczej nastawiać na ten gatunek, przynajmniej spinningowo. Słyszałem, że kilka lat temu jakaś plaga spowodowała śnięcie sandaczy w tym zbiorniku, ale może to tylko legenda, sam nie widziałem. Pozdrawiam SAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 6 Grudnia 2015 Share Napisano 6 Grudnia 2015 DarekR, Czasem się trafia, sam naocznie widziałem jak facet złowił jakoś w sierpniu na jedynce 88cm taki pod 5kg uwaga na spławik na robaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 16 Grudnia 2015 Share Napisano 16 Grudnia 2015 Panowie jak sytuacja z szczupakiem na przylaskowych jeziorkach? Ktoś był ostatnio? Gryzie cokolwiek jeszcze? Jako że ma być w miarę ciepło w weekend, korci mnie jeszcze raz tam zajrzeć tego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi