Skocz do zawartości
Dragon

Jak było dziś na rybach??Kwiecień 2010.

kamionki

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 295
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Rano wybrałem się nad morze ze spinningiem na ostatki morskiej troci. Niestety, mimo świetnej pogody zbyt duże fale uniemożliwiały łowienie. Po pół godzinie prób zawinąłem się i pojechałem nad Inę, gdzie złowiłem niewielkiego jazia i kilka okoni. Największy z nich, dwadzieścia kilka cm widoczny na poniższym zdjęciu (robione telefonem, sorry za jakość)

4abe128c46e5e3fcm.jpg

Napisano

Dzisiaj kilka godzin ze spinem na wodach RSR, wynik: spięty bolek i od cholery nerwów :evil: nigdy więcej nic sraksona, NIGDY!

Napisano

Wczoraj zawody spławikowe. mój wynik 90g w 3 rybach (ukleja 15 cm, krąpik 16cm, płotka 13cm), zwyciężył koleżka z wynikiem 1900g, ale żadna z jego ryb nie była większa niż 10 cm (średnia 5 cm). Po wypuszczeniu przynajmiej 1/4 ryb (głównie w przedziale 5 - 8 cm) nie nadawała się już do niczego (śnięte, poduszone w wiadrach lub uszkodzone przy odpinaniu). I to nazywa się WYCZYN! Masakra, zastanawiam się czy brać jeszcze udział w takich imprezach bo aż zgroza bierze. Jaka to przyjemność trzepać taki drobiazg?!

Napisano

Wczoraj wybrałem się na Paprocany i się nie zawiodłem. Całe 14h na spławik przyniosło efekty. Rybki brały wcześnie rano i dopiero po południu. 4 leszcze +20cm, 1 leszcz 17 cm, 1 jaź, 7 płotek z tego 2 takie większe, cholerne jazgarze i i Karp niecałe 4 kg. Wszystkie oprócz karpia na spławik i na czerwone oraz białe pinki.

Napisano

wczoraj od 7 do 12 drużynowe zawody spławikowe w kwalifikacji indywidualnej zająłem 3 miejsce z 4 rybkami 3 karasie i płoć (razem1850g) w kwalifikacji drużynowej byliśmy pierwsi :) 15 maja II etap. Trzymajcie kciuki

Napisano

dlatego uważam ze zawody powinny mieć swój odrębny regulamin i wymiary ochronne, bo tyle ryb co sie zabija w jednym dniu zawodow to ciezko normalnemu wedkarzwoi przez caly rok przypadkowo zabic. Moze ktos by wreszcie z PZW o tym pomyslal.

Napisano
poduszone w wiadrach

Ryby wg przepisów powinny być trzymane w siatce o minimalnej długości 3m

uważam ze zawody powinny mieć swój odrębny regulamin i wymiary ochronne

jest regulamin zawodów[oczywiście każdy organizator może sobie ustalić własny] oraz na zawodach obowiązują wymiary ochronne takie same jak normalnie[ryba niemiarowa bądź w okresie ochronnym od razu do wody]

AnteoZamboni gratulacje

Napisano

Dzisiaj 4 godz na Paprocanach z samego rana.Mnóstwo brań na spławik. 2 linki 25i 27cm.Niestety żyłka 0,18 nie dała rady bardzo grubemu linowi po 5 minutach strzeliła i było po walce..jeszcze się trzęse :evil: :evil: :evil: . Z gruntu 2 leszczyki około 25 cm.Całe towarzystwo wróciło do wody.

Napisano

Dzis troche drobiazgu tylko. Przynajmniej słoneczko nas opaliło :wink:

Napisano

zarejestrowałem się jakiś czas temu, ale dopiero teraz jest powód do wypowiedzi :)

jest pierwsza "pięcdziesiątka" w sezonie :) warszawska Wisełka jednak potrafi obdarować.. ;) gdyby nie plecionka, moje 54 cm szczęścia utknęłoby w krzakach ;)

6350e42015e59d82m.jpg

324bb2de35b1c353m.jpg

Napisano

Nie wiem ja u Was , ale u mnie oblężenie wędkarzy tak że nie bardzo było gdzie stanąć (J.Glinki). Panowie z PZW Chełm oczyszczali dziś J.Białe z różnego rodzaju śmieci , przy okazji miałem kontrolę pierwszą w tym roku :wink:

Napisano

Wczoraj rekonesans na rz. kamiennej - 1 klenik 29 cm

Dziś zawody, 1 płoć 30 cm, jaź też spory, kilka małych płotek i wzdręg, które zresztą mi uciekły z siatki... miejsce około 12 na 42 . Bolonki, tyczki wygrały, niestety nie posiadam takiego sprzętu, ale po dzisiejszym dniu to kwestia czasu kiedy sobie zakupię jakąś bolonkę ;)

416955dd880b72d3m.jpg

pozdrawiam :)

Napisano

Dziś i wczoraj rybki:) Wczoraj Grunt nad zalewem, ryby podgryzały ale pech pechem zerwałem ciężarek i musiałem wracać po 30min, 5km do domu na pieszo z całym sprzętem(a ciężarki akurat zostawiłem w domu), trochę więcej czasu i bym coś przyłapał:)

Dziś pierwszy w tym roku spinning - Bzura, pełna wędkarzy skorych do udzielenia mi cennych rad:) Niestety bez przyłowu, ale wypróbowałem nowe woblerki, pływają świetnie. Myśle, ze za 2tyg rzeka będzie już pełna okoni i jazi.

Pozdrawiam

Napisano

Na łowisku melduje sie o 11.30 jest okolo 20 osob na stawku na ktorym łowie .Pierwsze branie o 14.30 zaowocowało karpiem 43 cm. 14.45 melduje sie 63 cm karp okolo 5 kg nowa zyciowka hura! 16.00 jest branie na feederze i wyciagam amura 53 cm. Kilka minut pózniej melduje sie amur 51 cm. Co ciekawe to złowiem najwiecej ryb ze wszystkich :D . Kolo mnie siedzialo 4 wedkarzy razem z 8 wedkami i zlowili tylko 1 karpia na oko 1 kg :grin: .

f40e21d6fb15c5adm.jpg

8c7ade8190a17df8m.jpg

af49644be9baaeb1m.jpg

777ca2cbdaf441f1m.jpg

2ab354261a72394bm.jpg

rybki oczywiscie wypuszcone.

Napisano
Ryby wg przepisów powinny być trzymane w siatce o minimalnej długości 3m

Wiem, ale wielu zawodników najwidoczniej ,,zapomniało'', w tym i zwycięzca. W jego wiadrze nie było widać żywych ryb pod warstwą śniętego drobiazgu pływającego po powierzchni.

tyle ryb co sie zabija w jednym dniu zawodow to ciezko normalnemu wedkarzwoi przez caly rok przypadkowo zabic.

A zwłaszcza że główną zdobyczą były ryby 5-8 cm (płotki,uklejki i WZDRĘGI) co mnie najbardziej zdziwiło, na początku zawodów organizator zapowiedział że nie stosujemy ani wymiarów ani okresów ochronnych, wszystko do siaty, ew wiadra.

Widok miejsca gdzie ,,wypuszczano'' (raczej wyrzucano) rybki po zawodach był makabryczny.

Napisano

Wczoraj od 10.30 do 13 w porcie - zero totalne, na 10 wędkarzy tylko 1 karaś 1.5kg i kilka leszczyków.

tak ludzi nad wodą masa,

kłusoli też, wczoraj widziałem jednego co latał z podrywką, drugiego co się chwalił, że już na spina szczubla dorwał i wziął->stały bywalec portu.

Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.