Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja mam zamiar dziś się wybrać nad Odrę ze spinningiem. Mam nadzieje, że nie będzie padać. Ciekawi mnie też jaki stan Odry jest. W poprzednim tygodniu udało mi się 2 szczupaki upolować. Jeden miał 53 cm, 2 niestety niewymiarowy.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

bardzo chetnie moge wybrac sie jutro ;) dzis niebylo czasu ;) moze znajdzie sie jescze ktos kto by sie chetnie wybral ? ustalili bysmy sobie miejsce i polapali ;)

Napisano

Od mostu Pomorskiego do Sikorskiego woda podniesiona o jakies pol metra, dziwne ze elektrownia nie pracowala, przy szpitalu mozna lapac bo woda prawie stoi.

Napisano

wczoraj od 5 rano do godziny 14 bylismy z kolega na rybkach ,przeszlismy kanaly od sluzy opatowice poszlismy pozniej na bartoszowice tam tez nic ciekawego sie niedzialo wiec poszlismy na kanal barkowy za sluze zacisze w strone mosty warszawskiego woda bylo bardzo klarowna czysta bylo widac kamienie dno na 3 m od brzegu ,bylo kilka nieznacznych puknciec ale ogolnie bardzo slabo. Zalapalismy kilka okoni i 2 szczupaczki pistolety po 30 cm.

czy ktos byl moze na zimowisku barek 1? moze tam sie cos dzieje ?

Napisano

Ja dziś pechowo trochę. Na 4 godziny spinningu miałem tylko 1 szczupłego. Niestety dziadowska plecionka puściła na zapince ( wyprostowała się) i ładny szczupaczek odpłynął z blaszką. Później trafił się 1 w życiu sandacz. Szkoda, że miał ledwie 20 cm, Coś kiepsko z drapieżnikiem w moich okolicach

Byłem na wyspie opatowickiej i tam obrzucałem główki ( nawet 1 puknięcia nie było ). Później łowiłem przy jazie po drugiej stronie wyspy

Napisano

a ja wczoraj po pracy, przez godzinkę złapałem szczupłego ok 35cm

takiego klenika :

zdjcie0103t.jpg

oraz jednego garbatego 20cm

wszystko na oko bo miarki z auta nie wzięłem:(( więc nie wiem ile miał klenik. ( szczypce maja 14cm)

pasjonująca walka trwała całe 45 sekund;p

zerwane : kopyto z główką i blaszka nr 3.

na wahadełko zero puknięć.

wobki się nie sprawdziły.

dzisiaj powtórka;)

Napisano

Ja kolejny dzień bez efektów. Małych okonków nie liczę. Rzucam obrotówkami, wahadłówkami, woblerami i gumami. Dziś znów się wybiorę. Może w końcu szczęście dopisze

Napisano

4 godziny nad Odrą i nawet 1 puknięcia. Dodatkowo na kolejnym wypadzie straciłem fajną blachę na zaczepie :/ Obszedłem kilka miejscówek, ale kompletnie nic się nie działo na wodzie. Spotykam trochę osób nad wodą i też bez efektów. Gdzie te ryby się podziały ? Nawet w teoretycznie nieodwiedzanych miejscach nic się nie dzieje

Napisano

Ja dzisiaj też byłem ze spinem porzucać koło śluzy opatowickiej i niestety. Wobek i guma zerwane, a na 3 godziny rzucania żadnego puknięcia.

Ktoś się wybiera w najbliższym czasie porzucać gdzieś ?

Napisano
Ja dzisiaj też byłem ze spinem porzucać koło śluzy opatowickiej i niestety. Wobek i guma zerwane, a na 3 godziny rzucania żadnego puknięcia.

Ktoś się wybiera w najbliższym czasie porzucać gdzieś ?

Dzisiaj byłem w tym samym miejscu jakieś 3 godzinki. Efekt taki sam, zero puknięć :evil: Rozmawiałem z 2 osobami rzucającymi i efekt miały taki sam.

Może jutro się tam udam, choć wypadałoby się pojawić na uczelni :neutral:

Napisano

Ja byłem od 12 do 16. Wpierw przy jazie Opatowickim. Później kanał od strony opatowic, kanał w stronę jazu bartoszowickiego i na koniec znów przy jazie opatowickim. Może to ktoś z was rzucał z kamieni przy jazie ? :)

Napisano

Ja jutro też planuje koło 16 wyskoczyć, miejmy nadzieje że będzie lepiej niż dzisiaj. To właśnie jak szedłem dzisiaj w podobnych godzinach to widziałem spinningistę który miał auto zaparkowane koło śluzy ale już zbierał gramoty.

Napisano

a właśnie.

mam pytanko do wrocławskich wędkarzy.

Chciałbym bardzo złowić jeszcze karasia w tym roku... jest na to szansa gdziekolwiek?? bo tej ryby nie wyciągnąłem z wody już chyba ze 4 lata...

Napisano
ja wczoraj byłem na godzinnym rekonesansie nad widawką w psarach.

bryndza, bryndza i jeszcze raz bryndza.

Pojadę chyba do Maniowa/Proszkowic i tam chyba coś upoluje.

To napisz o tym w odpowiednim temacie, ten dotyczy WROCŁAWSKIEJ ODRY.