Booseib Napisano 31 Sierpnia 2012 Share Napisano 31 Sierpnia 2012 no to pewnie będzie tam w weekend pełno ludzi xD Ludzi tam zawsze jest kupa, nie tylko wedkarzy, szczegolnie kreca sie lodkami, statkami -ale rybka to nie przeszkadza, dobrze ze sa czeste kontrole policji i strazy rybackiej w weekend zapowiadaja ODRA FESTIWAL tam wiec bedzie szal cial.. i zawody motorowek wiec odradzam tamtej rejon na rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 1 Września 2012 Share Napisano 1 Września 2012 Dzisiejszy wypad słabiutki. Jeden byczek i kilka odjazdów spartaczonych na filecik. Muszę poszukać lepszych miejscówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pimpek Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 Wczoraj standardowe po południowo wieczorne wyjscie na kanał żeglugowy było bardzo ciekawe ostatni zacząłem stosować zanetę czekoladową na płoć i celem były własnie płotki których nie mogłem ostatnio połapać gdyż na wanilie wchodziły głownie leszcze a w czekoladkę zaczęły wchodzić w końcu płotki jednak bez większych okazów ale za to zostałem wynagrodzony ładnym linem 38 cm i uwiesił sie tez 33 centymetrowy byczek. Poza tym mnóstwo płotek, leszczyków, małe krąpiki,mały boleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 3 Września 2012 Share Napisano 3 Września 2012 Pimpek - gratuluję pięknego linka, swoją drogą za niedługo mam tam zawody koła może się połapie rybek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisMekar Napisano 12 Września 2012 Share Napisano 12 Września 2012 Ja nie o rybach. Dzisiaj pływałem pomimo pogody ponad dziesięć godzin bo docierałem nowy silnik. Pływałem w okolicach Milenijnego. To co pływało na wodzie przyprawiało mnie o mdłości. Nie płynęło to całą szerokością, tylko takim kilku metrowym pasem. Krótko. Ścieki z jakiegoś kolektora. Na powierzchni tłuszcz lub cos w tym stylu, i wszystkie unoszące się gadżety kanalizacyjne i odór kanalizy. Gdyby nie deszcz zapuścił bym się wyżej by poszukać źródła, ale deszcz zmuszał mnie do trzymania blisko się Milenijnego. Rzygać mi się chciało jak zawiewało w moją stronę. Ciekawe czy Ci co łapali z brzegu na tym odcinku po Rędzin też to czuli. A wędkarzy dzisiaj z rana do południa było bardzo dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemlinek Napisano 13 Września 2012 Share Napisano 13 Września 2012 Z miesiąc temu było tam podobnie. Jak podjechałem nad Odrę i wysiadłem z samochodu to poczułem zapachy jakby ktoś z pralki wylał wodę. A na powierzchni pływało wszystko. Od papieru toaletowego po zdechłe szczury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 13 Września 2012 Share Napisano 13 Września 2012 Ja nie o rybach. Dzisiaj pływałem pomimo pogody ponad dziesięć godzin bo docierałem nowy silnik. Pływałem w okolicach Milenijnego. To co pływało na wodzie przyprawiało mnie o mdłości. Nie płynęło to całą szerokością, tylko takim kilku metrowym pasem. Krótko. Ścieki z jakiegoś kolektora. Na powierzchni tłuszcz lub cos w tym stylu, i wszystkie unoszące się gadżety kanalizacyjne i odór kanalizy. Gdyby nie deszcz zapuścił bym się wyżej by poszukać źródła, ale deszcz zmuszał mnie do trzymania blisko się Milenijnego. Rzygać mi się chciało jak zawiewało w moją stronę. Ciekawe czy Ci co łapali z brzegu na tym odcinku po Rędzin też to czuli. A wędkarzy dzisiaj z rana do południa było bardzo dużo. Witaj- widzialem ten pas ktory sie ciagnal jakos od mostu kolejowego na Osobowicach, az w strone 2 barek. Z brzegu nie było czuć. Pływało to już we wtorek... Pozatym woda zielona aż do samego dna i ryba ma mało tlenu mimo wszystko... Ale co tam PSR pewnie dalej sprawdza czy wedkarze daty wpisuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 15 Września 2012 Share Napisano 15 Września 2012 Właśnie wróciłem z Trestna 19:00-23:30. Tak słabo jeszcze nie było. Próbowałem na małego trupka i wątróbkę. Jedno branie i to wsio ! Ma ktoś jakieś efekty na tej Odrze ?! Zalatuje martwicą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 16 Września 2012 Share Napisano 16 Września 2012 Od prawie dwóch tygodni też mam słabe wyniki na Odrze, w różnych miejscach. Jeżdżę, kombinuję, ale nauczyłem się już, że są takie okresy, że ryby słabo biorą, jeszcze parę dni i pewnie się to zmieni. Jakby nam brały cały czas, to byśmy się zanudzili Takie okresy staram się wykorzystać do poznawania nowych miejsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisMekar Napisano 16 Września 2012 Share Napisano 16 Września 2012 Ja dzisiaj testując po dotarciu nowy silniczek, pływałem na Prężycach i na odcinku Odry od Wałów Śląskich do Rędzina. W przerwach testów wziął Sumik 70cm i Okoń 32cm, a dwa Szupaczki odpięły się. Mijani wędkarze na brzegu prawie wszyscy moczyli siaty, a kilku przy mnie wyciągali ryby i to zacne. Więc dzisiejszy dzień nie był zły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 17 Września 2012 Share Napisano 17 Września 2012 Wczoraj troche pospinningowalem wraz z kolega i rybki nawet dopisaly - trafilo sie pare szczupakow, w tym 2 wymiarowe - najwiekszy 1,5kg, oraz kilka okoni. Woda na Odrze nadal tragicznie zielona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 25 Września 2012 Share Napisano 25 Września 2012 Dzisiejszy odrzański metrowy przyłów na białe kopyto z niebieskim akcentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisMekar Napisano 25 Września 2012 Share Napisano 25 Września 2012 Dzisiejszy odrzański metrowy przyłów na białe kopyto z niebieskim akcentem. Gratulacje. Ja dzisiaj pływałem za Sumem w okolicach Urazu i niestety nie miałem szczęścia. Z resztą od dwóch tygodnia brakuje tam około 1-1,5m wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert7791 Napisano 26 Września 2012 Share Napisano 26 Września 2012 Witam Szukam wędkarza,który ma wolne miejsce na łódce i łowi na Odrze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 27 Września 2012 Share Napisano 27 Września 2012 gratulacje jaceen, mi tez się kilka wąsatych w tym sezonie uwiesiło rozmiarami nie powalają ,od 94 do 150, ale cieszę niezmiernie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 Dzisiaj wybrałem się na kanał powodziowy z muchówką . Efekty przerosły oczekiwania , złowiłem około 70 okoni w przedziale 10 - 25 cm . Na przyponie 0,10 i miękkim kiju była niezła zabawa . Dodatkowo zaliczyłem 2 obcięcia muchy przez szczupaka . Na marginesie dodam , że ludzie patrzyli się na mnie jak by zobaczyli ducha . Czy we Wrocławiu nikt nie łowi na muchę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 maniu 394 - chyba Cie kolego widziałem, ludki z mostu na Ciebie się gapili i ponton koło CIebie się kręcił ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 jaki ponton ? ludzie się gapili , to fakt , ale pontonu nie zauważyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mackbeth Napisano 1 Października 2012 Share Napisano 1 Października 2012 Chyba też ciebie widziałem jak wracałem z ryb, stałęś w wodzie:) przed jazem Bartiszewickim? Gratulację! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 1 Października 2012 Share Napisano 1 Października 2012 Dzięki . Ja stałem koło mostu Chrobrego . Przy jazie musiał być jakis inny muszkarz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert7791 Napisano 4 Października 2012 Share Napisano 4 Października 2012 Witam Jak brania na spining przy tak niskiej wodzie ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisMekar Napisano 4 Października 2012 Share Napisano 4 Października 2012 Witam Jak brania przy tak wysokim stanie wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gapcio111 Napisano 4 Października 2012 Share Napisano 4 Października 2012 Witam, Byłem we wtorek ze spinem w okolicach Rędzina w godz 20-23. Ciepło, przyjemnie ale bez kontaktu z rybą. Przy główkach jakaś okonkowa młodzież ścigała białorybową młodzież... I całe szczęście, że nie byłem sam - wpadłem w muł po uda w woderach i gdyby nie pomoc teścia pozostał by po mnie bielejący szkielet w kapeluszu... Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejxl Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 witam dziś bylem przy śluzie różanka od godz 8 do 13 i lipa 4 plotki 15-25cm 2 leszczyki 25cm i kilka okonków. pogoda była dziś fajna wiec jestem ciekawy czy ktoś miał wiecej szczęścia ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 8 Października 2012 Share Napisano 8 Października 2012 Byliśmy wczoraj na kanale powodziowym , ubrałem się , zrobiłem sprzęt , przechodzimy przez wał i zaliczylismy szok . Woda podniosła się koło metra i z łowienia nic nie wyszło . Pojechalismy jeszcze sprawdzić koło mostów warszawskich , na kanał miejski , ale tam też nie łowiliśmy . Na dodatek woda w Odrze znowu zrobiła się zielona i śmierdziała . Pewnie znowu jakiś idiota spuścił do niej ścieki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi