Daaaro0000 Napisano 1 Sierpnia 2017 Napisano 1 Sierpnia 2017 Ostatni nocny Wysłane z mojego E2003 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj
maniu394 Napisano 2 Sierpnia 2017 Napisano 2 Sierpnia 2017 Ładny sumek . Ja czekam do soboty , może spotkam się z tym co mi ostatnio sprzęt zdemolował . Zdradzisz na co go złowiłeś ? Cytuj
Danek. Napisano 3 Sierpnia 2017 Napisano 3 Sierpnia 2017 Wczoraj postanowiłem zawitac nad Odrą. I to był strzał w dziesiątkę. Na początek na brzegu znalazło się kilka okoni, po zmroku zameldował się sandacz. Miałem jeszcze 4 min walki z jakimś potworem. Niestety zakończona porażką. Ale wypad mega udany, dużo się działo. Warto zainwestować w środek na komary, bo dają popalić. 5 Cytuj
jaceen Napisano 3 Sierpnia 2017 Napisano 3 Sierpnia 2017 Witam dolnoślązaków:) Zachęcam do wspólnej rywalizacji. Dla tych, co nie mają możliwości wzięcia udziału w całej gamie gatunków w Grand Prix haczyk.pl, proponuję konkurencję w kategorii "okoń". Bardzo proste zasady. Suma 6 największych okoni da zwycięstwo w tej kategorii. Liczymy gołe centymetry. Podmieniamy na większe w trakcie całej II rundy GP. Dla zwycięzcy jest odłożony pakiet woblerów kleniowo-okoniowych. Do końca tury będę jeszcze dorzucał co ciekawsze przynęty. Dyskusja i informacje o stanie rywalizacji będą w miarę dodawanych zgłoszeń podawane w temacie Grand Prix 2017 bieżąca dyskusja:) PS Chcę wspomnieć, że też biorę udział. Będę bronił przynęt, jak w pierwszej części w kategorii kleń. Tym sposobem przynęt przybędzie do momentu aż ktoś zdominuje kategorię;) 1 Cytuj
Daaaro0000 Napisano 7 Sierpnia 2017 Napisano 7 Sierpnia 2017 Trzydziestak na wolfram do 25 kg 4 Cytuj
gryzon Napisano 16 Sierpnia 2017 Napisano 16 Sierpnia 2017 2 godziny temu, michalvcf napisał: Ciężko coś w dzień wydlubac.. Niestety mam to samo, tez ciężko coś wydłubać w dzień, jak by się pochowały Cytuj
maniu394 Napisano 16 Sierpnia 2017 Napisano 16 Sierpnia 2017 Wcale się nie pochowały , biorą . W poniedziałek na Odrze dało się łowić na jedną wędkę . Rzut - branie . Nie powalały wielkością , ale jedna płotka ok 30 cm się trafiła. Do tego sporo innych , mniejszych , trochę krąpi i uklei . Druga wędka zarzucona na grubego zwierza dała sporo odjazdów i jeden stracony zestaw na jakimś czymś większym (podejrzewam sumka ) . Na brzegu zameldował się tylko jeden mały sumek . W sobotę może będzie powtórka . Cytuj
Marienty Napisano 27 Sierpnia 2017 Napisano 27 Sierpnia 2017 Kilka króciaków ostatnimi czasy przerzuciłem zanim trafił się taki do zdjęcia. 8 Cytuj
wasyl1968 Napisano 3 Września 2017 Napisano 3 Września 2017 dzisiaj przed szóstą melduję się na Rędzinie z nastawieniem na szczupaka , drugi rzut i melduje się nawet fajny okoń ( na woblera) dobra moja jest nieźle , przez następne dwie godziny jeszcze dwa okonie , mam dość przewiało mnie jak cholera zawijam się i jadę na mój kanał, przynamniej trochę cieplej w okularach widzę jak grasuje boleń ( dupa zimna szczupaka nie zobaczę) zaczynam od woblerów a potem wszystko po kolei co miałem w torbie przez dwie godziny bez brania w końcu zakładam wirujący ogonek - no i się zaczęło , dobre 40 szt. wyciągnąłem dużo spadów (za sztywny kij pod szczupaka) nawet mały szczupak się trafił , zrobiłem eksperyment , ten sam rozmiar inny deseń brak brań zakładam właściwy i od razu branie wielkością nie powalały ale zabawa przednia 😁 p.s. nad kanałem żywej duszy nawet z psami nie było . na końcu przynęta dnia 8 Cytuj
jaceen Napisano 3 Września 2017 Napisano 3 Września 2017 U mnie też dwa dni z okoniami w tle. W sobotę było dobrze. Dwie godziny intensywnego łowienia i sporo rybek się przewinęło. Łowiłem na odcinkach miejskich. W niedzielę zmiana miejsca. Już tak dobrze nie było. Startuję późnym popołudniem i na początek dla zachęty kilka złowiłem. Ale dalej, już tylko gorzej. Przed zmierzchem jeszcze coś się działo. W porównaniu do soboty, to jednak klapa. łowiłem wyłącznie na robale kolegi cyprys19. Wielkość przynęty 6cm. Mam ochotę z tymi gumkami wybrać się jutro za Wrocław. 8 Cytuj
carloss83 Napisano 5 Września 2017 Napisano 5 Września 2017 Dwa dni poszukiwań okoni i w końcu się udało. Wczoraj 40 sztuk dziś 19. Wielkością nie powalały ale kilka w granicach 25cm. Przyłowy w postaci szczupaków też się trafiły Rybki wróciły do wody. Ale niestety panowie łowiący nie daleko mnie bili wszystko co popadnie i do reklamówek Na szczęście nie łowili jakoś zatrważająco dużo. 5 Cytuj
lukas1989 Napisano 7 Września 2017 Napisano 7 Września 2017 Cześć szukam kogoś do towarzystwa na ryby ma ktoś ochotę powedkowac na feedery we Wrocławiu? Cytuj
maniu394 Napisano 7 Września 2017 Napisano 7 Września 2017 Jedziemy z ekipą w sobotę , część na feedery , ale ja na spina . Chcesz to wpadaj . Jak coś pisz na PW. Cytuj
Gu_miś Napisano 9 Września 2017 Napisano 9 Września 2017 Zareagowałem na zaproszenie maniu394 i wspólnie wybraliśmy się na spining. Nad woda zameldowaliśmy się około 6:40. Ryb trzeba było trochę poszukać, ale opłacało się. Złowiliśmy około 50 okoni w rozmiarze do 26 cm, aczkolwiek dość obżarte i bardzo ładnie wybarwione . Trafił się też przyłów w postaci woblerka. Poranek porankiem, a około 18 stwierdziłem, że trzeba zobaczyć jak tam sobie koledzy radzą na mieście. Oczywiście z wędką no i znów pasiaki grały główną rolę. Około 15 sztuk. Dzień uważam za bardzo udany 5 Cytuj
wasyl1968 Napisano 10 Września 2017 Napisano 10 Września 2017 powiem tak okonie dalej gryzą , po 20stym przestałem liczyć , brały oczywiście na wirujący ogonek tym razem inny deseń korpusu ale skuteczny był mały biały kajtek którego zdewastował mi 30 cm. szczupaczek , zakładam dużego spinłeja i po drugim rzucie szczupak 49cm. już taki grubiutki , dalej rzucam tym ogonkiem i co ? okonie nawet duża kotwiczka im nie przeszkadzała 4 Cytuj
wasyl1968 Napisano 12 Września 2017 Napisano 12 Września 2017 dzisiaj zdradziłem mój kanał na rzecz płynącej odry , niestety okoń nie współpracował tylko jedna sztuka która posłużyła za "przynęte"ale po kolei , dawno mnie tam nie było (mimo że blisko) za dużo stanowisk nie ma bardzo zarośnięta woda blisko brzegu , rzucam wszystkim co mam czuję trącenia ale bez efektu zakładam małego kajtka i uderzenie myślę szczupak trochę lipa kij pod okonia żyłka 0,14 po 20 min. ląduje 49 cm. boleń ( ręce się trzęsły) rzucam dalej na cyplu branie też na tego kajtka znowu boleń ? widzę w końcu w okularach szczupak i to taki ładny wypina się a na końcu dynda okoń regularnie zagryzł gumkę i w niego uderzył szczupły , dobra zmieniam kij zakładam dużego spinmada branie i spinka , srednia guma to samo i po kolei duża guma,wobler wszystko spinka w końcu zakładam seledynowe kopyto drugi rzut i siedzi zlazłem po kamieniach żeby go podebrać i w momęcie jak wyciągnąłem rękę potrząsnął łbem i odpłynął to co mówiłem nie nadaje się do cytowania 😈 jak dostał porządnie po zębach to się wyniósł . Pierwszy raz miałem tak że z jednego miejsca 6 razy poprawiał szczupak ( desperat ? 😉) a miał dobre 60 cm. Taki już wypasiony 7 Cytuj
wasyl1968 Napisano 12 Września 2017 Napisano 12 Września 2017 gryzą,gryzą , sumienie mnie gryzło i po Teleexpresie poszedłem się przeprosić się z moim kanałem, przez dwie godziny 16 szt. plus mały szczupaczek , jak się zwijałem to kanał zaczął żyć , woda się gotowała od ataków drapieżnika 1 Cytuj
wasyl1968 Napisano 12 Września 2017 Napisano 12 Września 2017 gryzą,gryzą , sumienie mnie gryzło i po Teleexpresie poszedłem się przeprosić się z moim kanałem, przez dwie godziny 16 szt. plus mały szczupaczek , jak się zwijałem to kanał zaczął żyć , woda się gotowała od ataków drapieżnika Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi