Daaaro0000 Napisano 1 Sierpnia 2017 Share Napisano 1 Sierpnia 2017 Ostatni nocny Wysłane z mojego E2003 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAZ Napisano 1 Sierpnia 2017 Share Napisano 1 Sierpnia 2017 Pogoda typowo sumowa 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 2 Sierpnia 2017 Share Napisano 2 Sierpnia 2017 Ładny sumek . Ja czekam do soboty , może spotkam się z tym co mi ostatnio sprzęt zdemolował . Zdradzisz na co go złowiłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daaaro0000 Napisano 2 Sierpnia 2017 Share Napisano 2 Sierpnia 2017 do usunięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daaaro0000 Napisano 2 Sierpnia 2017 Share Napisano 2 Sierpnia 2017 do usunięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danek. Napisano 3 Sierpnia 2017 Share Napisano 3 Sierpnia 2017 Wczoraj postanowiłem zawitac nad Odrą. I to był strzał w dziesiątkę. Na początek na brzegu znalazło się kilka okoni, po zmroku zameldował się sandacz. Miałem jeszcze 4 min walki z jakimś potworem. Niestety zakończona porażką. Ale wypad mega udany, dużo się działo. Warto zainwestować w środek na komary, bo dają popalić. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 3 Sierpnia 2017 Share Napisano 3 Sierpnia 2017 Witam dolnoślązaków:) Zachęcam do wspólnej rywalizacji. Dla tych, co nie mają możliwości wzięcia udziału w całej gamie gatunków w Grand Prix haczyk.pl, proponuję konkurencję w kategorii "okoń". Bardzo proste zasady. Suma 6 największych okoni da zwycięstwo w tej kategorii. Liczymy gołe centymetry. Podmieniamy na większe w trakcie całej II rundy GP. Dla zwycięzcy jest odłożony pakiet woblerów kleniowo-okoniowych. Do końca tury będę jeszcze dorzucał co ciekawsze przynęty. Dyskusja i informacje o stanie rywalizacji będą w miarę dodawanych zgłoszeń podawane w temacie Grand Prix 2017 bieżąca dyskusja:) PS Chcę wspomnieć, że też biorę udział. Będę bronił przynęt, jak w pierwszej części w kategorii kleń. Tym sposobem przynęt przybędzie do momentu aż ktoś zdominuje kategorię;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daaaro0000 Napisano 7 Sierpnia 2017 Share Napisano 7 Sierpnia 2017 Trzydziestak na wolfram do 25 kg 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAZ Napisano 10 Sierpnia 2017 Share Napisano 10 Sierpnia 2017 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAZ Napisano 15 Sierpnia 2017 Share Napisano 15 Sierpnia 2017 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 16 Sierpnia 2017 Share Napisano 16 Sierpnia 2017 Ciężko coś w dzień wydlubac.. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 16 Sierpnia 2017 Share Napisano 16 Sierpnia 2017 2 godziny temu, michalvcf napisał: Ciężko coś w dzień wydlubac.. Niestety mam to samo, tez ciężko coś wydłubać w dzień, jak by się pochowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 16 Sierpnia 2017 Share Napisano 16 Sierpnia 2017 Wcale się nie pochowały , biorą . W poniedziałek na Odrze dało się łowić na jedną wędkę . Rzut - branie . Nie powalały wielkością , ale jedna płotka ok 30 cm się trafiła. Do tego sporo innych , mniejszych , trochę krąpi i uklei . Druga wędka zarzucona na grubego zwierza dała sporo odjazdów i jeden stracony zestaw na jakimś czymś większym (podejrzewam sumka ) . Na brzegu zameldował się tylko jeden mały sumek . W sobotę może będzie powtórka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 27 Sierpnia 2017 Share Napisano 27 Sierpnia 2017 Kilka króciaków ostatnimi czasy przerzuciłem zanim trafił się taki do zdjęcia. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 3 Września 2017 Share Napisano 3 Września 2017 dzisiaj przed szóstą melduję się na Rędzinie z nastawieniem na szczupaka , drugi rzut i melduje się nawet fajny okoń ( na woblera) dobra moja jest nieźle , przez następne dwie godziny jeszcze dwa okonie , mam dość przewiało mnie jak cholera zawijam się i jadę na mój kanał, przynamniej trochę cieplej w okularach widzę jak grasuje boleń ( dupa zimna szczupaka nie zobaczę) zaczynam od woblerów a potem wszystko po kolei co miałem w torbie przez dwie godziny bez brania w końcu zakładam wirujący ogonek - no i się zaczęło , dobre 40 szt. wyciągnąłem dużo spadów (za sztywny kij pod szczupaka) nawet mały szczupak się trafił , zrobiłem eksperyment , ten sam rozmiar inny deseń brak brań zakładam właściwy i od razu branie wielkością nie powalały ale zabawa przednia 😁 p.s. nad kanałem żywej duszy nawet z psami nie było . na końcu przynęta dnia 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 3 Września 2017 Share Napisano 3 Września 2017 U mnie też dwa dni z okoniami w tle. W sobotę było dobrze. Dwie godziny intensywnego łowienia i sporo rybek się przewinęło. Łowiłem na odcinkach miejskich. W niedzielę zmiana miejsca. Już tak dobrze nie było. Startuję późnym popołudniem i na początek dla zachęty kilka złowiłem. Ale dalej, już tylko gorzej. Przed zmierzchem jeszcze coś się działo. W porównaniu do soboty, to jednak klapa. łowiłem wyłącznie na robale kolegi cyprys19. Wielkość przynęty 6cm. Mam ochotę z tymi gumkami wybrać się jutro za Wrocław. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carloss83 Napisano 5 Września 2017 Share Napisano 5 Września 2017 Dwa dni poszukiwań okoni i w końcu się udało. Wczoraj 40 sztuk dziś 19. Wielkością nie powalały ale kilka w granicach 25cm. Przyłowy w postaci szczupaków też się trafiły Rybki wróciły do wody. Ale niestety panowie łowiący nie daleko mnie bili wszystko co popadnie i do reklamówek Na szczęście nie łowili jakoś zatrważająco dużo. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas1989 Napisano 7 Września 2017 Share Napisano 7 Września 2017 Cześć szukam kogoś do towarzystwa na ryby ma ktoś ochotę powedkowac na feedery we Wrocławiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 7 Września 2017 Share Napisano 7 Września 2017 Jedziemy z ekipą w sobotę , część na feedery , ale ja na spina . Chcesz to wpadaj . Jak coś pisz na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gu_miś Napisano 9 Września 2017 Share Napisano 9 Września 2017 Zareagowałem na zaproszenie maniu394 i wspólnie wybraliśmy się na spining. Nad woda zameldowaliśmy się około 6:40. Ryb trzeba było trochę poszukać, ale opłacało się. Złowiliśmy około 50 okoni w rozmiarze do 26 cm, aczkolwiek dość obżarte i bardzo ładnie wybarwione . Trafił się też przyłów w postaci woblerka. Poranek porankiem, a około 18 stwierdziłem, że trzeba zobaczyć jak tam sobie koledzy radzą na mieście. Oczywiście z wędką no i znów pasiaki grały główną rolę. Około 15 sztuk. Dzień uważam za bardzo udany 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 10 Września 2017 Share Napisano 10 Września 2017 powiem tak okonie dalej gryzą , po 20stym przestałem liczyć , brały oczywiście na wirujący ogonek tym razem inny deseń korpusu ale skuteczny był mały biały kajtek którego zdewastował mi 30 cm. szczupaczek , zakładam dużego spinłeja i po drugim rzucie szczupak 49cm. już taki grubiutki , dalej rzucam tym ogonkiem i co ? okonie nawet duża kotwiczka im nie przeszkadzała 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 10 Września 2017 Share Napisano 10 Września 2017 u mnie tez coś skubie 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 12 Września 2017 Share Napisano 12 Września 2017 dzisiaj zdradziłem mój kanał na rzecz płynącej odry , niestety okoń nie współpracował tylko jedna sztuka która posłużyła za "przynęte"ale po kolei , dawno mnie tam nie było (mimo że blisko) za dużo stanowisk nie ma bardzo zarośnięta woda blisko brzegu , rzucam wszystkim co mam czuję trącenia ale bez efektu zakładam małego kajtka i uderzenie myślę szczupak trochę lipa kij pod okonia żyłka 0,14 po 20 min. ląduje 49 cm. boleń ( ręce się trzęsły) rzucam dalej na cyplu branie też na tego kajtka znowu boleń ? widzę w końcu w okularach szczupak i to taki ładny wypina się a na końcu dynda okoń regularnie zagryzł gumkę i w niego uderzył szczupły , dobra zmieniam kij zakładam dużego spinmada branie i spinka , srednia guma to samo i po kolei duża guma,wobler wszystko spinka w końcu zakładam seledynowe kopyto drugi rzut i siedzi zlazłem po kamieniach żeby go podebrać i w momęcie jak wyciągnąłem rękę potrząsnął łbem i odpłynął to co mówiłem nie nadaje się do cytowania 😈 jak dostał porządnie po zębach to się wyniósł . Pierwszy raz miałem tak że z jednego miejsca 6 razy poprawiał szczupak ( desperat ? 😉) a miał dobre 60 cm. Taki już wypasiony 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 12 Września 2017 Share Napisano 12 Września 2017 gryzą,gryzą , sumienie mnie gryzło i po Teleexpresie poszedłem się przeprosić się z moim kanałem, przez dwie godziny 16 szt. plus mały szczupaczek , jak się zwijałem to kanał zaczął żyć , woda się gotowała od ataków drapieżnika 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 12 Września 2017 Share Napisano 12 Września 2017 gryzą,gryzą , sumienie mnie gryzło i po Teleexpresie poszedłem się przeprosić się z moim kanałem, przez dwie godziny 16 szt. plus mały szczupaczek , jak się zwijałem to kanał zaczął żyć , woda się gotowała od ataków drapieżnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi