Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ostatnie kilka tygodni nie było czasu pobiegać za Sandaczem a jak już czas się znalazł to sił totalny brak.

Gryzoń ciągle mnie namawiał aż w końcu mu się udało.

Przed 19 melduje się nad wodą, wieje całkiem mocno fala prawie jak nad morzem, jakieś 1,5 stopnia no może 2 czyli całkiem zimno tak jak lubię i Sandacze też lubią. Pierwszych kilka rzutów i nic, no ale wiem że tam są więc wieszam na agrafkę jedyną słuszną gumę w słusznym kolorze i w drugim przeciągnięciu siedzi taki trochę ponad wymiar Sandaczyk. To już coś przynajmniej nie okoń :P 

No i co u Gryzonia w kieszeni budzik dzwoni od 3 minut czas do domu hahaha

Kolega z forum podpowiedział żebym napisał więc piszę :

Sandacz złowiony na Muchę w Bobrze w Odrze nie ma Sandaczy !!!

Pozdrawiam kolegę :)

large.5a25bb3c2f1fc_NewImage.jpg.49eb765c06be1e549923f9a381762a80.jpg

• Super 9
przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Widzisz ile byś zyskał będąc częściej nad wodą:P Gratuluję bylo na co popatrzeć.  Szykuj sie na powtórkę:D P.S tylko tych kilometrów dużo trza przejechać:wacko:

Napisano
18 godzin temu, Booryss napisał:

Kolega z forum podpowiedział żebym napisał więc piszę :

Sandacz złowiony na Muchę w Bobrze w Odrze nie ma Sandaczy !!!

Pozdrawiam kolegę :)

large.5a25bb3c2f1fc_NewImage.jpg.49eb765c06be1e549923f9a381762a80.jpg

Złowiony na odcinku nizinnym? :P bo na zdjęciu nie wygląda na godzinę po zachodzie słońca na odcinku górskim :D

Napisano

Druga połówka listopada trudna. Sandacze  mi się pochowały. Okonie czasem gryzły mocno. Nawet te odrzańskie pomału przechodzą na dietę tych ślężańskich:D

large.20171205_093701.jpg.121b8b3abd05632f06e2a5823b9ce2f2.jpg

• Super 8
Napisano

Dziś z okoniami ciężko ze względu na silny wiatr, który uniemożliwiał wyczucie brań na bardzo lekkim zestawie. Okonie ustawione w znacznej odległości od brzegu (chyba schodzą już głębiej). Kilka udało się złowić ale tym razem bez fotek.

Napisano
4 godziny temu, carloss83 napisał:

Dziś z okoniami ciężko ze względu na silny wiatr, który uniemożliwiał wyczucie brań na bardzo lekkim zestawie. Okonie ustawione w znacznej odległości od brzegu (chyba schodzą już głębiej). Kilka udało się złowić ale tym razem bez fotek.

jeżeli ktoś dzisiaj chciałby się szkolić w drop shot to dzisiaj była okazja 😁 co przeciągnięcie to okonek co prawda małe 😞 ale zabawa była , wszystko siedziało na środku i dzisiaj kolor miał znaczenie , z jednego miejsca mix kolorów bez efektu zakładam właściwy i branie albo skubanie sporo obcinek ogonków 😈 zmiana na większy rozmiar nie przyniósł efekt tylko skubanie . Ps chyba wszystkie kajtki w " słusznym kolorze" we Wrocławiu wykupiłem 😉

• Super 3
Napisano

Dziś znowu nie pospałem - znowu wygrały ryby^_^pobudka o 6 szybkie śniadanko i wyjście nad wodę.  Docieram po ciemku, wedkarze już ciosają wodę przynętami. Zaczynam główką 2 g+kajtek 3, nic się nie dzieje. Próbuję drop shotem jest to u mnie nowość, zakladam jaskółkę w kolorze niebieskim i siada pierwszy okoń:)  ( tego dodaje do rywalizacji weekendowej wspomnianej przez jacena)potem następny aż jaskółka zostaje na zaczepie. Wracam do główeczki i mieszam kolorami w końcu znowu woda sie otwiera i pare okonków w granicy 20cm ląduje na brzegu. Dzień chodź krótko na rybach zaliczam na udany. O dziwo pierwszy przymrozek i myślałem, że trafiłem na zawody tylu wedkarzy:) pozdrawiam wszystkich.

tmp-cam-2124976792.jpg

• Super 6
Napisano

dzisiaj też z rana byłem ale nie ma czym się chwalić, same palczaki i to ze środka , zaskoczeniem była delikatna kra na wodzie !? przelotki i żyłka zamarznięte , wszystko na drop shota , ale nie idzie łapać jak oblodzona żyłka wisi jak banan 🍌😈 dopiero jak zmieniłem ciężarek na 20 gr dało się jakoś naprężyć zestaw , jutro powtórka ale inne miejsce no chyba że Śląsk dzisiaj wygra to grzecznie z buta wia żabka na stare śmieci 😁

Napisano
1 minutę temu, jaceen napisał:

U mnie bez rewelacji. rękawae walczę godzinę i spadam. Moim nie zwojuję za wiele. Chyba, że jeszcze dołowię:)

WP_20171209_14_34_18_Pro.thumb.jpg.9d797cd3b63f1fae34489f2d97bb14eb.jpg

Jak zwykle Jacek podbija rewalizacje a na sam koniec wyciagnie asa z rękawa:)

Napisano

Ja za dnia nie mam czasu :( Ale dzisiaj po 20:00 mam wolną noc wiec za sandaczem się rozejrzę. Może jakiś okoń godny uwagi jako przyłów się trafi :) Dam znać o wynikach. 

Napisano
1 godzinę temu, michalvcf napisał:

Coś tam się wydlubalem :)

large.DSC_0809.JPG.5be35469adb2c5a2cf8ad5f1e85bede5.JPG

No to jest chyba podium ale do jutra może komuś się coś jeszcze trafi.

Dzisiaj u mnie brak czasu ale jutro od rana też powalcze chodź te duże już mnie omijają😕

Pamiętajcie że jaceen przedłużył rywalizację OKOŃ do jutra (niedziela) 

• Super 1
Napisano

Dzisiaj chwilami nawet fajnie gryzły, pogoda natomiast chwilami nie  pozwalała łowić. Widzę ,że kto był nad wodą to coś połowił.

Kilka sztuk  moich  poniżej:

,large.20171209_112015.jpg.22a959080ea4bde1f784e93f738b51eb.jpg

large.20171209_091835.jpg.ca658dc205e43df4686861f4d4886da4.jpg

large.20171209_090756.jpg.99cd1b8a316aa676a75618c9f2a7a8bb.jpg

No i była jedna trzydziestka:D

Ale nie chciała nam tego pokazać:(

large.20171209_091931.jpg.7fcd1e7147afd6848e4bb7863463ddad.jpg

• Super 6
Napisano

Ze zdjęć widać, że okonie Jacka i Michała będą walczyć o zwycięstwo. Ja nie dołowiłem większego pasiaka. Zobaczymy co w niedzielę pozostali zwojują. Pogoda może mocno przeszkadzać. Pod koniec dnia mocno śniegiem zacinało. A jak jutro będzie?

Zacząłem przed południem. Jacek łowił a ja mocno się męczyłem. Nie szło i już. Około piętnastej, albo trafiłem na dobry kawałek wody, albo godzina zadziałała. Co drugie przeciągnięcie i okonek dyndadełko:) Największy pod stopkę kołowrotka, to wiem ile miał. Brania były po położeniu gumki na dnie. Delikatne poderwanie z kołowrotka i nagina się szczytówka. Bez pukania, bez wyraźnego pstryka, tylko rosnący ciężar na wędce.  Jutro u mnie dzień bez wędki. Czekamy na dalsze wyniki:)

• Super 1
Napisano
Godzinę temu, jaceen napisał:

Ze zdjęć widać, że okonie Jacka i Michała będą walczyć o zwycięstwo. 

To Kiedy podajemy wyniki? :rolleyes:

Napisano
27 minut temu, gryzon napisał:

To Kiedy podajemy wyniki? :rolleyes:

Jutro po 20.00 więc jest jeszcze czas na podkręcanie wyniku.

• Super 1
Napisano

słowo się rzekło, co prawda Śląsk nie wygrał a tylko patałachy w ostatnich minutach stracili bramkę i zremisowali ale emocje takie że dzisiaj z buta , z rana przymrozek przelotki zamarzają , ale coś się dzieje , dzisiaj postawiłem na nr. 3 brań dużo ale niestety nie ma czym się chwalić, dominujący dzisiaj kolor to złoty z czarnym pieprzem , koło 20 stu wyciągnięte przynajmniej podszkoliłem się w drop shocie 😁

• Super 2
Napisano

U mnie okonie w ostatnich dniach zdecydowanie najlepiej gryzły w godzinach porannych.  Przynęty 2"  w kolorach różnych nawet na różowe łowiłem. Czasem lubiły coś z brokatem. Czasem we wszystko ładowały. Cztery  wypady okoniowe  dużo ryb. Dwa szczupaki.  Wczoraj coś mi ładnego spadło. Obawiam się , że pasiak. Dzisiaj chyba sandacz spadł. Eh te porażki. Z dzisiaj największy 28cm. Ryby skubały blisko brzegu.

large.20171210_082809.jpg.6d91b141819c0f86ba1c798d5d8786f0.jpg

te dwa największe z dzisiaj...

large.20171210_091317.jpg.cd6b570a98baf24d3873feb780fb1bf7.jpg

large.20171210_113054.jpg.c832ed3bac0dfc18bfd510530e690e0b.jpg

Po cholerę ta brzoza? Nie wiem, ale niech już zostanie;)Tydzień pauza. Czy potem już skuje lodem??? Jeśli tak to dłubanie pozostanie:D

• Super 8