rush111 Napisano 3 Czerwca 2018 Share Napisano 3 Czerwca 2018 " niestety przypon z fluokarbonem 0,18 nie wytrzymał 😫 " Siemka. A ja wczoraj po raz pierwszy użyłem przyponu z fluorocarbonu , ale o średnicy 0,28mm i oprócz okoni na obrotówkę nr 1 wyjąłem dwa szczupaczki takie ok. 40cm i to z blaszką połkniętą głęboko a na przyponie delikatne zadrapania . Widać okoniom ta średnica nie przeszkadza a nie stracimy przynęty i nie "kolczykujemy" szczupaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 17 Czerwca 2018 Share Napisano 17 Czerwca 2018 Wszyscy coś piszą to i ja coś szrajbne , co prawda nie ma czym się chwalić ale .... o 4 rano jestem na 1 barkach , sprzętowo jak na mnie grubo , specjalnie nie zabieram żadnych małych przynęt , cel jaki se obrałem to spenetrować płynącą odrę ( prawie nie płynie ) za dużo miejsca na rzucanie nie ma ponieważ sporo ludzi jest na nocce , ale moje wcześnie upatrzone miejsce jest wolne , drugi rzut Okonek , po chwili spinka szczupłego , co drugi rzut to okoń , wszystko fajnie ale wytrzymałem półtorej godziny ? teraz powinien polecieć stek bluzgów 👿 powód to muzyka jaka leciała na cały regulator od strony plaży na popowicach , miałem dość tego techno ( nie o takie klimaty mi chodziło o czwartej rano nad wodą ) co ciekawe przez ten czas pod nogami połykały mi dwa bobry ( albo głuche albo fani 😜) zjawiam się na " moich" śmieciach , na początku nic się nie dzieje dopiero jak doszedłem na " płynący " odcinek to pobawiłem się okoniami , nie za duże ale dużo , co ciekawe nawet te najmniejsze były zapięte za trzy groty ( finezji w tym nie było bo sprzętowo to pletka 0,18 , przypon wolfram , kołowrotek rozmiar 4000 , i kij raczej na szczupaka ) dzisiaj skupiłem się na spin madach ( od 8gr do 16gr. ) oraz gunki i kajtki nr 4 , zdecydowanie żelastwo dzisiaj wygrało 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 20 Czerwca 2018 Share Napisano 20 Czerwca 2018 Wczoraj po meczu z Senegalem złapała mnie taka żenuła, że MUSIAŁEM pojechać na ryby przynajmniej na 2h, żeby to jakoś rozchodzić. Gorąco strasznie. Na domiar złego przytrafiła mi się przykra sytuacja. Przy odhaczaniu nocnego klenia nie miałem przy sobie ani czołówki ani szczypiec, bo nie chciało mi się ich wyciągnąć z plecaka. Kleń szarpnął się 2 razy no i efekt widoczny jest na zdjęciu. Kotwiczka wbita bardzo głęboko dobrze, że oczko puściło w przynęcie. Operacji dokonałem sam na miejscu. Nauczka starczy na dłuuuuuuugo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 20 Czerwca 2018 Share Napisano 20 Czerwca 2018 Może już czas podjąć decyzję i zagiąć w hakach zadziory?:) Moim zdaniem jest to zbędny element, jeżeli ktoś podchodzi do wędkarstwa z czysto sportowym nastawieniem. Spróbujcie na jednej-dwóch przynętach i sprawdźcie, czy to ma sens. Zdecydowanie polecam. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1 Napisano 20 Czerwca 2018 Share Napisano 20 Czerwca 2018 Jacku popieram Cię w 100 %, nie zauważyłem większej ilości spadów przy kotwiczkach z zagiętymi grotami a pomaga to baaaaardzo przy wyhaczaniu pozawijanej ryby w podbierak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 23 Czerwca 2018 Share Napisano 23 Czerwca 2018 Dzisiejsze zawody Streetfishing Wrocław 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 23 Czerwca 2018 Share Napisano 23 Czerwca 2018 Gratulacje Michał! Napisz coś więcej. Jakie ryby złowiłeś? Przy tej ilości uczestników, to pewnie niezły wynik osiągnąłeś. PS Zajrzałem do tabeli:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 23 Czerwca 2018 Share Napisano 23 Czerwca 2018 Wielkie gratulacje Michał! Imponujący wynik! Napisz coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MARCIN82 Napisano 23 Czerwca 2018 Share Napisano 23 Czerwca 2018 57 minut temu, michalvcf napisał: Dzisiejsze zawody Streetfishing Wrocław Gratulacje Michał!!! Takim sandaczem i chyba jedynym wymiarowym pozamiatałeś konkurencję Nie przejmuj się drugim miejscem, jak dla mnie wygrałeś te zawody bo pokazałeś wielką klasę Wrzuć jakieś zdjęcie kabana. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 24 Czerwca 2018 Share Napisano 24 Czerwca 2018 Dziękuje Najwieksza ryba zawodów i jedyny Sandacz był mój 84 cm. Przed zawodami obrałem pewna taktykę, dość ryzykowna ale trzymałem się jej konsekwentnie do końca i przyniosła ryby. Wędkowałem z kolegą Rafałem i on zajął 11 miejsce, jego największa ryba to Szczupak 69cm. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 24 Czerwca 2018 Share Napisano 24 Czerwca 2018 Gratulacje Michał! Piękna ryba i to jeszcze na zawodach! U mnie dzisiaj 29 okoni ale do 25 cm nie dobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tollos Napisano 25 Czerwca 2018 Share Napisano 25 Czerwca 2018 Gratulacje!! Super wynik i super Sandał ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtyna51 Napisano 25 Czerwca 2018 Share Napisano 25 Czerwca 2018 Gratulacje Michał pięknego sandacza i wyniku.Dzisiaj rozmawiałem z kolegą w pracy na temat tegorocznego street fishingu,a właściwie kolega mi streszczał co i jak się działo,oczywiście temat tego sandacza też się przewinął.Po pracy wchodzę na haczyka i wszystko jasne sandała wytargał kolega z forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 28 Czerwca 2018 Share Napisano 28 Czerwca 2018 Ważna informacja dotycząca łowienia na odcinku między mostami Trzebnickim a Warszawskim. http://www.pzw.org.pl/wroclaw/wiadomosci/173218/60/lowisko_przy_ul_zawalnej_we_wroclawiu__ograniczenia_w_wedkowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldBolo Napisano 28 Czerwca 2018 Share Napisano 28 Czerwca 2018 nie wędkuję tam ale w ogóle mi się takie preferowanei zawodników nie podoba, niby dlaczego mają być preferowani? płacą więcej czy PZW jakoś na zawodach zarabia? Eoumiem wyłączenie na czas treningu ale na cały miesiąc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 29 Czerwca 2018 Share Napisano 29 Czerwca 2018 10 godzin temu, oldBolo napisał: nie wędkuję tam ale w ogóle mi się takie preferowanei zawodników nie podoba, niby dlaczego mają być preferowani? płacą więcej czy PZW jakoś na zawodach zarabia? Eoumiem wyłączenie na czas treningu ale na cały miesiąc? Łatwo się mówi komuś kto nie startuje w zawodach? Chciałbyś łowić ryby na zawodach w przełowionym łowisku? Wyłączyli kawałek wody i co z tego miesiąc da się przeżyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldBolo Napisano 29 Czerwca 2018 Share Napisano 29 Czerwca 2018 Przede wszystkim nie mam ochoty łowić w przełowionym łowisku, na co dzień a zawodnicy powinni startować w warunkach rzeczywistych a nie jakiś cieplarnianych. Za patologię uważam wpuszczanie podrośniętych do łowiska przed zawodami / czy tez odłowy w jednym łowisku, aby wpuścić ryby w drugim - są to kosztowne i drogie metody, które powinny być wyeliminowane na rzecz możliwie najtańszej/najefektywniejszej metody zarybień / pilnowania łowisk. Nie widzę żadnego uzasadnienie (wobec permanentnego niedofinansowania np. kontroli łowisk) do finansowania pieniędzmi niestartujących w zawodach wędkarzy tych którzy w zawodach startują. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 1 Lipca 2018 Share Napisano 1 Lipca 2018 Krótki raport z dzisiaj , o czwartej jestem na Rędzinie , przez godzinę tylko mi dupa zmarzła 🤧 ani brania , wracam do " siebie" , rybek dużo ale rozmiarowo licho ☹️ tylko jeden Okonek przyzwoity ( na jesień powiedziałbym że mały) wszystko na spin mady , dość mam wędkowania na " ciężko" wracam do lajtu 😁 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 8 Lipca 2018 Share Napisano 8 Lipca 2018 Amurek na spina 112cm 1 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 8 Lipca 2018 Share Napisano 8 Lipca 2018 Michał kurna , brak słów , tylko gratulacje , tylko nie mów że na zestaw okoniowy ? 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 9 Lipca 2018 Share Napisano 9 Lipca 2018 Nie, pletka 0,14 i kij Dam inpulse do 28gr. PS. Polecam kija bo jest naprawdę mega fajny, dużo ryb plus 100cm już ma na koncie i spisuje sie bez zarzutu. Pozatym pięknie czuć każde branie i można nim daleko cisnac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 9 Lipca 2018 Share Napisano 9 Lipca 2018 To powiedz jeszcze , brodziłeś ? Czy z brzegu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 9 Lipca 2018 Share Napisano 9 Lipca 2018 Brodziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 9 Lipca 2018 Share Napisano 9 Lipca 2018 Dzięki za odpowiedź 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 9 Lipca 2018 Share Napisano 9 Lipca 2018 20 godzin temu, michalvcf napisał: Amurek na spina 112cm Dajesz czadu! Gratulacje! Jak go podebrałeś? Taki grubas musiał się zbliżyć do 20 kg przy tym wymiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi