Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Panowie, zawsze w styczniu robiliście podsumowanie a tym razem w grudniu:) Sezon trwa do końca grudnia. Też się piszę na Rejs :) A będzie herbata ziołowa na 35 %? :)

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Wczoraj nawet nie pomyślałem żeby iść na ryby pogoda tragedia. Dzisiaj pogoda wcale nie lepsza ale już bez wędki w ręku ponad 24godziny więc zaciskam zęby i jadę. Około 13 melduję się nad wodą wieje zimno i nie chce się wysiadać z auta 😐 idę rzucę parę razy i spadam.

Pierwszy rzut okoń, drugi okoń i tak przez 1.5h ryby w granicach 25cm w górę. Ryby  bardzo daleko od brzegu więc łowiłem 7gr i guma 7.5cm. Między tymi pasiakami był też rodzynek 

large.20181130_142845.jpg.d29b44c347f1259fde97475ff0d19bb4.jpg

42cm

I wiem że gdybym miał jeszcze z godz to dołowił bym bliźniaka a może dwa 🤔ryba piękna silna i zdrowa.

large.20181130_135959.jpg.e7cd1c9e1b636d5ddb3e9afda6c11b66.jpglarge.20181130_132346.jpg.8b6541ab74c479d30c1636c7539097a6.jpg

Oczywiście pływa dalej i jest do złowienia. Powodzenia i nie ma że zimno trzeba łazić nawet na chwilę.

• Lubię to 1
  • Super 17
Napisano

Piękny Pasiak!

W jakiej odległości od brzegu/na jakiej głębokości można się teraz spodziewać brań pasiaków? W okresie wczesnojesiennym, po paru tygodniach obcowania z większą rzeką, jeszcze jakoś dawałem radę wyskrobać parę ładnych okonków, jednak teraz moje wyjścia kończą się utratą czucia w dłoniach i czerwonym nosem :D

Napisano
1 godzinę temu, Budek napisał:

Wczoraj nawet nie pomyślałem żeby iść na ryby pogoda tragedia. Dzisiaj pogoda wcale nie lepsza ale już bez wędki w ręku ponad 24godziny więc zaciskam zęby i jadę. Około 13 melduję się nad wodą wieje zimno i nie chce się wysiadać z auta 😐 idę rzucę parę razy i spadam.

Pierwszy rzut okoń, drugi okoń i tak przez 1.5h ryby w granicach 25cm w górę. Ryby  bardzo daleko od brzegu więc łowiłem 7gr i guma 7.5cm. Między tymi pasiakami był też rodzynek 

large.20181130_142845.jpg.d29b44c347f1259fde97475ff0d19bb4.jpg

42cm

I wiem że gdybym miał jeszcze z godz to dołowił bym bliźniaka a może dwa 🤔ryba piękna silna i zdrowa.

large.20181130_135959.jpg.e7cd1c9e1b636d5ddb3e9afda6c11b66.jpglarge.20181130_132346.jpg.8b6541ab74c479d30c1636c7539097a6.jpg

Oczywiście pływa dalej i jest do złowienia. Powodzenia i nie ma że zimno trzeba łazić nawet na chwilę.

Piotrek chłopie uśmiechnij się bo pomyślę,  że za karę chodzisz na ryby a przepiękne okazy Łowisz😁Gratuluję.

Napisano
1 godzinę temu, gryzon napisał:

Piotrek chłopie uśmiechnij się bo pomyślę,  że za karę chodzisz na ryby a przepiękne okazy Łowisz😁Gratuluję.

Szczękościsku pewnie dostał od tego mrozu 😛

...ale rybka piękna! Graty!

Napisano

Hahaha no szczerze zapominam się uśmiechnąć ale staram się pilnować 🤣

A jak zrobię fotkę z rybą i zobaczę że nie ma uśmiechu to żal mi jej męczyć do kolejnych fotek zawsze chce wypuścić rybkę w dobrej kondycji i jak najszybciej. 

Ale przy kolejnych będę się pilnował i starał uśmiechać 😋 

Napisano
19 godzin temu, gryzon napisał:

U Budka "banan" pojawi się dopiero przy 50 + ;) 

Gratulacje za wszystkie ryby które łowisz MISTRZU, nie tylko za okonie :) 

Napisano

Dzisiaj szybki wypad 2h. Zapomniałem, że ciemności zapadają tak szybko. 5 okoni na brzegu. Największe 34 i 33 cm. Przynęta to już tradycyjnie kajtki 3" na główce3g.

20181201_153012.thumb.jpg.96d7c5cc63debcc8b104160e958c6da3.jpg20181201_160247.thumb.jpg.3ffe85f5581617c04cad364d688d7ddb.jpg

• Super 5
Napisano

Krótkie podsumowanie weekendu , w sobotę pogoda taka że psa szkoda z domu wygonić , koło dziesiątej jak zaczęło padać to momentalnie wędka kołowrotek plecionka wszystko w lodzie , parę okonków , wszystko na drop shota i ukraińskie larwy , na inne silikony nie reagowały , dzisiaj z rana nie brały a potem przestały brać 😜 , a tak na poważnie to jedno branie i jeden Okonek i tyle p.s. mam pytanie , czy kanał koło zoo jest zamarznięty ? i jaki ma numer w rejestrze ?

Napisano
Godzinę temu, wasyl1968 napisał:

czy kanał koło zoo jest zamarznięty ? i jaki ma numer w rejestrze ?

Kanał nie jest zamarzniety, woda powolutku sobie płynie. Jest ogólnie bardzo niski stan. Nr jest ten sam w całym Wrocławiu😋. Wczoraj na grubo szukałem ale nic nie znalazłem😭

Napisano

jednego sandałka wystukałem o świcie, potem (zimna) plaża. Presja duża, jak nigdy na dzikich odcinkach (pontony i piesi). Chyba żeby teraz łowić w samotności to trzeba po zmroku łazić (a może i na sandałki by to pomogło bo chyba nie lubią płytkiej/prześwietlonej wody).

Fajny jeleń mi sie dziś zaprezentował - stanął pięknie na skarpie przymierzajac sie do przepłyniecia rzeki. (spłoszył się zanim mu fotkę zrobiłem - byloby super ujecie)

• Super 2
Napisano
49 minut temu, compatriot85 napisał:

Pomału wracam do zdrowia po grypie i ciągnie nad wodę. Jest jeszcze sens ? Skubie coś ?

Albo że mnie dupa nie wędkarz 😭 albo nie biorą 😭 jestem nad wodą co drugi dzień , dzisiaj w desperacji pojechałem k. Zoo ( kurna środki komunikacji miejskiej też są dla ludzi 😜 ) i też lipa , wszystko na lekko pod okonia ,  jutro z rana kolejna próba 

Napisano

U mnie też trochę siadło na ilości i jakości 🤔 dzisiaj 3 godz i jeden lekko ponad 30cm. Jutro robię kolejne podejście i na razie pauza. Trochę czuje w kościach że to już koniec ale walczę do ostatniej chwili, do świąt napewno jeszcze parę razy skoczę ale wielkiego żarcia okoni już nie będzie są pełne żarcia a woda zimna więc przemiana materii długa. 

Napisano

Wczoraj żarły jak poje....Dwa duże okonie 42 i 36 kilkanaście  ok 30cm i sporo w przedziale 20-30cm.Zimno jak cholera ale frajda z rybek niesamowita.

Napisano

Ryby przestały zupełnie żerować, dzisiaj 4 godz orania Odry na ciężko bez najmniejszego skubnięcia, nawet na wodzie nie widać żadnej aktywności. Odra w super miejscu bo ciężki dostęp dla wędkarzy poniżej Brzegu Dolnego i mimo to wracam o kiju. Ciekawe czy drapieżniki jeszcze się uaktywnią, woda zimna no ale szczupłemu czy zanderowi to nie przeszkadza.

Ps...o której godzinie spotkanie w Pubie?

Napisano

Właśnie wróciłem , tak że trochę grafomani wędkarskiej 😉 , po tygodniu łażenia bez brania dzisiaj coś się działo , zębaty wziął na dwu calowego Kajtka na 5 gr. główce do tego metrowy fluokarbon 0,18 + pletka 0.06 i kijek do 5 gr. cw tak że typowy zestaw szczupakowy 😜 , miałem jeszcze jedną obcinke ( dzień szczupaka ? ) i na temat zębatych tyle , moim celem były okonie , i co ? i połapałem 😀 co prawda wielkość nie powala ale ilość już tak , trochę czasu mi zajęło dobranie się do nich ale cierpliwość popłaca , brały na kajtki nr. 2 w kolorze uklei , rybki chyba też lubią ciepełko 😝

IMG_20181207_111227.jpg

• Lubię to 1
  • Super 2
Napisano
45 minut temu, Wolfan napisał:

Panowie, nie wiem czy to moja wyobraźnia czy Stara Odra przy Zoo schudła o metr? 

Tak, co roku spuszczają wodę na zimę.