paweldk Napisano 19 Marca 2010 Share Napisano 19 Marca 2010 Robactwo kupione, więc klamka zapadła - jade jutro z ranqa - jak coś połapie to sie pochwale - no chyba że złapie katar Gdzie jedziesz łowić ? Może wpadnę zobaczyć efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asus Napisano 19 Marca 2010 Share Napisano 19 Marca 2010 Jade na przystań harcerską - najświerzsze wieści mam że ponoć odmarznięta i da sie łowić, a bede od świtu gdzieś do południa, o ile pogoda albo brak brań mnie nie wygoni. Wpadaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekli Napisano 20 Marca 2010 Share Napisano 20 Marca 2010 odmarznięta tylko w połowie, byłem dzisiaj na spacerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asus Napisano 20 Marca 2010 Share Napisano 20 Marca 2010 Ledwo wrocilem i zdazyłem sie rozpakowąc i zrobić kawe Przystań faktycnzie odmarznięta tak w 2/3 od strony Odry, ale łowić się da, oprócz mnie doliczyłem się jeszcze ośmiu moczykijów. Pogoda idealna, ciepło, cisza, spokój, pięknie budząca się po zimie przyroda - sójki, wrony siwe, jastrząb, bażanty, tylko ryby niebardzo dopisały. Od 6 rano do południa złapałem dwa krótkie okonie, jednego takiego 25 cm, płoć 20pare centów i jazgarza prawie tak grubego jak długiego. Generalnie kicha. No ale kontakt z rybą był i na otwarciu sezonu nie zszedłem z wody o kiju Wszystkie ryby wzięły z gruntu na czerwone robaki - klasyczna gruntówa z koszyczkiem zanętowym. Na spławik, a probowalem połapać batem 8m ani brania, zero, nic nul przez bite sześć godzin. No ale pewnie za krótko ciepło było - w przysżłym tygodniu powinny być już prawdziwe płociowe żniwa P.S. Oczywiście wszytko posżło w wode z powrotem (poza jazgarem którym nakarmiłem wrony siwe - tłukły sie o niego w locie - niesamowity widok). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweldk Napisano 20 Marca 2010 Share Napisano 20 Marca 2010 Hej. Czy to ty byłeś w takiej biało czarnej chuście ? Ja chwilę spinningiem porzucałem. Nie miałem czasu za dużo. Jutro chętnie bym się gdzieś wybrał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asus Napisano 20 Marca 2010 Share Napisano 20 Marca 2010 No pewa ż to ja byem w tej arafatce Trzeba bylo podejsc zagadac Jutro jak ojdziesz to juz powinienes miec lodu na wofdzie o połowe mniej - i jak pojdziesz namposiadówe to zaopatrz sie w czerwne robale, bo na nic innego nie brało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweldk Napisano 20 Marca 2010 Share Napisano 20 Marca 2010 Ja chyba pójdę na główny kanał. Robaczki może uda mi się z ogródka wykopać a jak nie to może sklep wędkarski będzie otwarty to zakupię. Następnym razem musimy się jakoś lepiej zgadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzul Napisano 21 Marca 2010 Share Napisano 21 Marca 2010 to ja bylem po drugiej stronie pawel ... to ze mna gadales nad woda niczym sie nie chwalisz wiec rozumiem ze nic nie zlapales.. szkoda. ja w sumie zlapalem okonka (splawik + bialy robson) okolo 15cm, czyli tez niespecjalnie ale przynajmniej nie wrocilem o kiju:) moze nastepnym razem bedzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweldk Napisano 21 Marca 2010 Share Napisano 21 Marca 2010 Ja dzisiaj byłem na tej miejscówce. Niestety kolejny wypad bez niczego. Łowiłem na feederka i odległościówkę. W tygodniu planuję 1 dzień urlopu wybrać i wyskoczyć na kanał żeglógowy. Mam nadzieję, że w końcu coś złowię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 22 Marca 2010 Share Napisano 22 Marca 2010 wczoraj bylem ze spinem w okolicy ujścia Widawy , tylko ze po drugiej stronie rzeki , niestety efekty mizerne ale samo wyjście - bezcenne piękna pogoda i ta cala rzeka budząca się do życia w końcu zacznie się łowienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbil Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 witam. zamierzam sie wybrac w piatek na pierwsze wedkowanie nie wiecie czy juz sie rbki ruszyly w Odrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzul Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 bylem w niedziele na odrze kolo zatoczki zhp i tylko jedno branie :/ ale moze od tamtej pory cos drgnelo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbil Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 wielkie dzieki sprobuje moze na niskich lakach nad Oławką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbiter Napisano 25 Marca 2010 Share Napisano 25 Marca 2010 Na tzw. "żabiej ścieżce" na ul. Traugutta za posterunkiem policji biorą płocie i leszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asus Napisano 25 Marca 2010 Share Napisano 25 Marca 2010 Hehe potwierdzam - wlasnie zrobilem sobie przerwe w pracy i podskoczylem tam (mam rzut beretem) - siedzi dwoch moczykijów, ciągną cąłkie sensowne leszczyki. Z tym że jak to na Oławce - syf malaria zule i latające papiery - nie za przyjemnie sie tam łowi :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbiter Napisano 25 Marca 2010 Share Napisano 25 Marca 2010 Potwierdzam syf jakich mało akurat na tym odcinku ale rybki biorą. Kilka dni temu chłopaczek wyciągnął na moich oczach leszcza takiego z 70-80- deko a to już spory jak na marzec. Wtedy siedziało trochę ludu po obu stronach ( z 15 -stu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asus Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 W sobotę znów byłem na Przystani Harcerskiej, tym razem troche połapałem - choć pogoda była paskudna, wiało i co jakis czas rzucało z nieba żabami . Padła bardzo ładna płoć ponad 35 centów, pare mniejszych, ale na spławik jeszcze słabo brało. za to z gruntu, na koszyczek, połapałem byczków - na pęczek pinek. Brały całkiem nieźle, takie 20-30 centów, nie mierzyłem Złapałem tego pare sztuk, i jestem cholernie wdzięczny naszemu kochanemu związkowi za zakaz wypuszczania byczków - bez wyrzutów sumienia mogłem je utłuc i zjeść. Mówicie co checie, ale ten chwast ma przepyszne mięso, i prawie bez ości Generalnie wydaje się, że długa zima w tym roku na tyle opóźniła naturalny zegar biologiczny ryb że dopiero gdzies za tydzień - dwa powinny się zacząć porządne płociowe żniwa. No ale wszytko idzie ku lepszemu, było zdecydownaie lepiej niż w poprzendim tygodniu. Zobaczymy w piątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweldk Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 W piątek o której planujesz się wybrać ? Może podejdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asus Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 Hej, nie wiem jeszcze, doklandie, ale napewno z rana, tak miedzy świtem a 8.00 sie pojawie i posiedze do popoludnia (mam wolne to trzeba nadrobić ). Pewnie bede siedzial jak zwykle po drugiej stronie przystani, od Odry, także jak usłyszysz takie wkur.. wszytkich pikanie sygnalizatora to bede ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek1395 Napisano 30 Marca 2010 Share Napisano 30 Marca 2010 Witam. Mam 14 lat i na Odrze zacząłem łowić w tamtym roku. Byłem tylko 2 razy, lecz bez efektów (pewnie z braku doświadczenia). Mam pytanie, czy miejsce koło mostów Warszawskich jest dobre, i co można tam złapać i na co ? Będę łowić na feedera. Przechodziłem dzisiaj tamtędy i widziałem sporo wędkarzy więc chyba jest to dobre miejsce. Chcę się tam wybrać w ten czwartek i piątek, może też w sobotę. I tu 2 pytanie czy opłaca się iść już nad wodę ? Z góry dzięki za odp. Pozdrawiam i połamania kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 bartek ja często łowię w okolicach m.warszawskiego i polecam to miejsce szczególnie na feedera jak pojawia sie miejscowi wędkarze to spokojnie możesz isc z nadzieja ze cos złowisz teraz trochę mieszają z poziomem wody i ryba głupieje ale do piątku powinno sie uspokoić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek1395 Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 Wielkie dzięki za odpowiedź. Widziałem właśnie dzisiaj że jest bardzo wysoki poziom. Mam nadzieje że jutro nie będzie padać to się wybiorę na rybki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek1395 Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 Mam jeszcze jedno pytanie... Na co najlepiej jest w tym miejscu łowić, i co stosować jako zanętę ? Może jeszcze ktoś wie jaka jest tam głębokość ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 1 Kwietnia 2010 Share Napisano 1 Kwietnia 2010 Bartek zaopatrz się w białe robaki oraz czerwone, skoro masz wysoką wodę weź 2 feederki rzuć na grunt obie ( niekoniecznie na koszyk i zanete),1 na bialego 2 na czerwone - powinna ci skubać biała ryba oraz przede wszystkim byczek, myśle ze okoń też. Ps sam zaraz smigam na rybki na barki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek1395 Napisano 1 Kwietnia 2010 Share Napisano 1 Kwietnia 2010 Dzięki. Niestety mam tylko 1 feedera ale będę kombinował z przynętami tak jak mówiłeś. Pozdrawiam i życzę udanego połowu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi