bartek1395 Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 2 leszcze były po 50+ a reszta ok. 20cm lub 30cm. I gratulacje dla kolegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petryk_05 Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Znajomy dziś złapał krasnopiórkę prawie 1kg i kolo 40cm Musiała być piękna! Graty dla kolegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin26Wro Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Witam. Byłem dzisiaj nad Odra koło mostów warszawskich i jestem bardzo zadowolony. 10 leszczy w ciagu 2,5 godziny. Było też paru wędkarzy obok mnie i każdy coś co chwilę łapał. Uważam ten dzień za udany Koło mostu to pojęcie względne Na co brały i jaki był uciąg Odry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SQra Napisano 14 Kwietnia 2010 Share Napisano 14 Kwietnia 2010 Znajomy dziś złapał krasnopiórkę prawie 1kg i kolo 40cm Obstawiam że to jaź, ale jak masz racje to Congratulation dla kolegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 14 Kwietnia 2010 Share Napisano 14 Kwietnia 2010 To była wzdręga- krasnopiórka, osoba która go złapała jest prezesem mojego koła i wędkuje od 40 lat więc nie ma mowy tutaj o jakiejś pomyłce:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek1395 Napisano 14 Kwietnia 2010 Share Napisano 14 Kwietnia 2010 Marcin26Wro, Uciąg Odry był dość duży ( miałem koszyczek 50g i ściągało) dlatego rzucałem zestaw przed głównym nurtem ( i to właśnie blisko brzegu było więcej brań ). Siedziałem obok drewnianej tamy od strony mostów warszawskich. Na haczyk nr 12 zakładałem 3 białe i 1 pinkę i to chyba tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 14 Kwietnia 2010 Share Napisano 14 Kwietnia 2010 bartek1395 a gdzie siedziałeś przed czy za jazem zapałkowym (to ta drewniana tama) zamknęli już go całkowicie?? bo widziałem ze ostatnio zamykali , niedaleko warszawskiego na kanale znajomy złapał ostatnio wzdręgę 1kg piękna ryba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek1395 Napisano 14 Kwietnia 2010 Share Napisano 14 Kwietnia 2010 a gdzie siedziałeś przed czy za jazem zapałkowym (to ta drewniana tama) To zależy z której strony byś patrzył Jeśli stanąłbyś na moście warszawskim to przed.zamknęli już go całkowicie?? bo widziałem ze ostatnio zamykali Tak zamykali go lecz nie do końca. Zostały 4 lub 5 "przerw" w tamie. niedaleko warszawskiego na kanale znajomy złapał ostatnio wzdręgę 1kg piękna ryba No to gratuluję, rzeczywiście piękna musiała być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin26Wro Napisano 15 Kwietnia 2010 Share Napisano 15 Kwietnia 2010 Marcin26Wro, Uciąg Odry był dość duży ( miałem koszyczek 50g i ściągało) dlatego rzucałem zestaw przed głównym nurtem ( i to właśnie blisko brzegu było więcej brań ). Siedziałem obok drewnianej tamy od strony mostów warszawskich. Na haczyk nr 12 zakładałem 3 białe i 1 pinkę i to chyba tyle Pomyliłem mosty Warszawski-Grunwaldzki... Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SQra Napisano 20 Kwietnia 2010 Share Napisano 20 Kwietnia 2010 Był ktoś na weekend ? My bylismy w niedzielę i musielismy przynieść się na zimowisko bo na Odrze był takie mocny uciąg że nie było sensu rzucać - mocny uciąg + mnustwo syfu, ktory czepiał sie żyłki definintywnie wykluczał tego dnia łapanie...Był ktoś po niedzieli ? Dalej tak ciągnie ? Mielismy od poniedziałku zacząć sypać pod weekend majowy ale narazie nie ma sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 20 Kwietnia 2010 Share Napisano 20 Kwietnia 2010 Byłem w sobotę na Odrze, na ujściu kanału żeglugowego (zaraz za mostem kolejowym, za mostem Warszawskim). Woda podnosiła się z godziny na godzinę i rzeczywiście wyglądała jak zupa - "cosienawiniak" (czyt. "co się nawinie to do gara"). Cały dzień łowienia 06-18 i baaardzo słaby wynik jak na 6 wędek (3 osoby). Dzisiaj byłem nad Odrą i woda znacznie opadła i zrobiła się klarowniejsza. Moim skromnym zdaniem można już sypać. Połamania kija ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamionki Napisano 20 Kwietnia 2010 Share Napisano 20 Kwietnia 2010 Dalej nie ma sensu.Woda bardzo ciągnie i wędkowanie jest praktycznie niemożliwe.Ja w sobotę podobnie jak SQra musiałem przesiąść się na zimowisko.Bez brania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin26Wro Napisano 20 Kwietnia 2010 Share Napisano 20 Kwietnia 2010 Woda opadła ale dalej rwie jak diabli...Koło mostu Trzebnickiego śluza otwarta na maxa wiec myślę, że w dalszych odcinkach Odry będzie brudna i nie do łapania. Płyną różne śmieci. Musimy się uzbroić w cierpliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 20 Kwietnia 2010 Share Napisano 20 Kwietnia 2010 Musimy się uzbroić w cierpliwośćDużą cierpliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 20 Kwietnia 2010 Share Napisano 20 Kwietnia 2010 Witam, w sobotę mam zawody na I barkach, może ktoś tam był ostatnio i pomoże na co się można nastawić na obecną chwile? Dzieki koledzy za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweldk Napisano 20 Kwietnia 2010 Share Napisano 20 Kwietnia 2010 Ja w sobotę miałem zawody na Barkach przy moście Milenijnym. 4 godziny łowienia i kilka puknięć było. Udało mi się 1 Leszcze 60 dkg złowić na 5 pinek na haczyku 12, przypon 0,14. łowiłem z gruntu z koszyczkiem zanętowym. Wczoraj i dzisiaj byłem na żeglugowym koło Polmosu. Niestety nawet 1 pyknięcia nie było na 2 wędkach :/ Szkoda, bo w piątek i w sobotę coś się działo i udało mi się złowić pojedyncze sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 No ja właśnie bede miał zawody koło mostu milenijnego od strony Odry, ale to beda spławikowe, probowałeś łapać na czerwone robaki? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 Inni coś połowili?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweldk Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 Od tej samej strony byłem Coś tam ludzie połowili. Na czerwonego robaka chwilę łowiłem. Jakieś skubania były ale nic więcej. Na pinkę lepiej było. Generalnie większość osób na pince łowiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 Marcin26Wro napisał/a: Musimy się uzbroić w cierpliwość Dużą cierpliwość niech jeszcze się zaczną deszcze, to normalne łowienie będzie dopiero w sierpiniu W sobotę i poniedziełek byłem poniżej Wrocławia, ciężko znaleźć miejsce gdzie nie ciągnie tak mocno. O trawie i innym płynącym badziewiu nie wspomne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 teraz przy takim ciągu to ryby trzeba chyba szukać na kanałach i zatoczkach typu "barki" widziałem ze wpuścili wodę do kanału chyba ,miejskiego z tyłu leclerka czy łowił tam ktoś z efektami jak tak to może opisze swoje doświadczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamionki Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 gleam byłem tam w niedzielę i była wielka lipa.Woda strasznie brudna,przy brzegach pełno syfu.Nawet skubnięcia,zarówna na spławiki i pickera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SQra Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 A ja obiecałem ojcu że jutro pojedziemy gdzieś na odre a tu lipa z tym uciągiem Pojechałbym na zimowisko I albo II ale jakoś nie jestem do nich przekonany - siedziałem raz i same marne byczki - dzieje się tam coś w ogole ? Jak nie to pojedziemy do Głoski na starorzecze, na starą sprawdzoną miejscówkę spinningową - pamiętam że pierwszy wypad w tamto miejsce ze 3 lata temu przyniósł mi pięknego sandacza i chwile później przy brzegu zerwałem szczupaka ocenionego na 90 cm więc może i debiut z feederam w tymn miejscu bedzie udany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 Koledzy nie ma sensu sie wybierac na ryby przy leclerku na tym kanale tam 2-3 tyg temu nie bylo wogole wody i ryba stamtad ktora przezyla to juz dawno weszla do odry, jedynie co tam moze byc to male karlowate byczki, pozatym to watpie by sie cos uchowalo chyba ze z odry cos weszlo ale to watpliwe raczej niewielka ilosc ryby bo tam plytko i sam mul. Co do uciągu Odry to przeciez sa zatoczki przy glowkach na ktorych napewno bierze biala ryba i nie tylko, nie mowiac o kanalach, barkach itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweldk Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 Ja może w weekend wybiorę się znów na żeglugowy. Muszę się jeszcze zastanowic, bo te 2 wypady bez brań trochę dają do myślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi