juicy Napisano 2 Sierpnia 2015 Share Napisano 2 Sierpnia 2015 Witam, od niedawna przebywam we Wrocławiu i wykupiłem sobie tu zezwolenie. Czy ktoś z forumowiczów mógłby mi podpowiedzieć, co mam wpisywać do rejestru łowiąc w okolicach mostu milenijnego i na zimowiska barek? kompletnie nie mogę się odnaleźć w wykazie wód, nie widzę tam żadnych nazw które pasowały by do tego odcinka, proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 2 Sierpnia 2015 Share Napisano 2 Sierpnia 2015 Niemal cała Odra we Wrocławiu to 423 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imlegend Napisano 3 Sierpnia 2015 Share Napisano 3 Sierpnia 2015 We Wrocku Odra dzieli się tak: do jazu opatowice - "421 P", od jazu opatowice do ujścia Bystrzycy - "423 P". Na barkach i przy millenijnym wpisujesz w rejestrze "423 P" oraz datę i wio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 25 Sierpnia 2015 Share Napisano 25 Sierpnia 2015 Witam. Czy jest ktoś w posiadaniu map biometrycznych Zimowiska barek I i II? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 31 Sierpnia 2015 Share Napisano 31 Sierpnia 2015 Panowie i znowu przyducha w miejscu gdzie co roku się coś dzieje z rybami - setki śniętych ryb we Wrocławiu źródło gazeta wrocławska -> http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/6522176,setki-snietych-ryb-we-wroclawskiej-odrze-zabily-je-upaly,id,t.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPu88 Napisano 31 Sierpnia 2015 Share Napisano 31 Sierpnia 2015 Szkoda rybek.. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 31 Sierpnia 2015 Share Napisano 31 Sierpnia 2015 Nie tylko tu doszło do katastrofy: http://pzwastra122.pl/wiadomosci/stawy-w-lesnicy-zamkniete-do-odwolania/ (Może to nie Odra, ale woda we Wrocławiu...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 Jak urlop to wypoczynek, Jak wypoczynek to tylko wypad nad wodę Takim oto sposobem znalazłem się skoro świt nad brzegiem Odry. Celem były oczywiście wrześniowe leszcze. Picker'a ustawiłem na blacie w klatce pomiędzy główkami, a zestaw feeder'owy cisnąłem daleko w nurt. Raz płoć, raz okoń ... nic co by swoim rozmiarem powalało. W międzyczasie pojawił się @bacyk. Kawa, pogaduchy i znikający w czeluście rzeki feeder. Niczym Usain Bolt pojawiłem się przy wędce. Zacinam i czuje ukochany opór. Ryba pięknie walczy, odjeżdżając raz po raz. W trakcie holu dyskutuje z kompanem o gatunku holowanej sztuki. Leszcz, kleń ... nie nie W podbieraku ląduje królowa rzeki - pani BRZANA Miarka wskazuje 49 cm. Buźka i do wody. To moja pierwsza brzana w "karierze" i mam nadzieję, że nie ostatnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 9 Września 2015 Share Napisano 9 Września 2015 GuCeK, fajna brzana. Ja poświęciłem 4 wyprawy na zlokalizowane brzany i nic! Chodził mi projekt o ogarnięciu miejskiego wędkarstwa. Kilku z Was znam i wiem, że czasami potrzeba towarzystwa, lub po prostu potwierdzenia, że takim łowieniem zajmuje się sporo wędkarzy. Myślę, że Admin nie posprząta tematu, gdyż wędkarstwo, to jedna "religia":) A jak coś ciekawego będzie się działo, to chętnie na Haczyku opowiem. Mam zamiar tam być. http://jerkbait.pl/topic/60875-street-fishing-wroc%C5%82aw-by-day/ Może koledzy z Haczyka zrobią niespodziankę i dołączą w sobotę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPu88 Napisano 9 Września 2015 Share Napisano 9 Września 2015 Dzisiaj trafiłem na to ogłoszenie co do łowienia na wyspie i oczywiście jak na złość nie mogę być. Mogę liczyć na jakąś drobną fotorelację z wydarzenia? Ciekaw jestem formy i frekwencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 9 Września 2015 Share Napisano 9 Września 2015 Fajna inicjatywa. Może następnym razem dołączę, a relacji też jestem ciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buk1991 Napisano 11 Września 2015 Share Napisano 11 Września 2015 Koledzy, był ktoś z Was ostatnio na odrze w okolicach Janówka? Nadal barki na wodzie i rozkopy ? Chcę się wybrać jutro na nockę i szukam czegoś ciekawego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 12 Września 2015 Share Napisano 12 Września 2015 Witam. Spotkanie STREET FISHING - WROCŁAW BY DAY - WYSPA SŁODOWA odbyło się planowo. Przed godz. 8:00 z Booryssem próbowaliśmy muchami skusić klenie. Po drodze spotykaliśmy kolejnych forumowiczów. W trakcie ustaliliśmy, że o 11-ej spotkamy się na pogawędkę i zrobimy przerwę. Część z nas musiała przed planowaną godziną zakończenia zejść z wody. W ten sposób jeszcze będzie okazja przywitać pozostałych uczestników, którzy mają dotrzeć. Idziemy na przerwę. Zrobiło się bardzo ciepło:) Do jedenastej złowiono kilka okoni, 2 klenie i szczupaka 60cm. Organizator najlepszym łowcom rozdał upominki wędkarskie. Myślę, że Wrocław postawił poprzeczkę na odpowiednim poziomie. Kolejne miasta, które będą przejmować flagę mają szansę przebić nas wynikami. Generalnie bardzo udane spotkanie i dobre prognozy na przyszłość projektu. Pozostałe info z dalszej części podlinkuję z JB. pzdr., jaceen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xnt Napisano 12 Września 2015 Share Napisano 12 Września 2015 Brawo Tomek, lubelaki górą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 14 Września 2015 Share Napisano 14 Września 2015 Obiecałem info od organizatora Street Fishing - Wrocław By Day. http://jerkbait.pl/topic/60875-street-fishing-wroc%C5%82aw-by-day/page-3#entry1736942 Jak widać, reprezentacja "Haczyka" dała sygnał do łowienia:) Booryss złowionym kleniem zagwarantował sobie fajne upominki wędkarskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 14 Września 2015 Share Napisano 14 Września 2015 HeHee farta miałem i tyle ale czasami dobrze się spotkać i pogadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 15 Września 2015 Share Napisano 15 Września 2015 Czy ktoś w końcu za to odpowie ?! --> http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/8011586,czarna-woda-w-odrze-smierdzi-fekaliami,id,t.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 25 Września 2015 Share Napisano 25 Września 2015 Trzy wyprawy poświęciłem odcinkowi odrzańskiemu na Biskupinie. Dwa razy z muchą i raz ze smużakami. Na żuki z pianki spore zainteresowanie maluchów. Większe sztuki obserwowały, albo w ostatniej chwili robiły zwrot. Na Red Tagi totalna drobnica i zrezygnowałem z tej muchy. W trzeci dzień zabrałem smużaki. Było jeszcze ciekawiej. Kilka ryb bujnęło porządnie kijkiem, ale przy smużeniu, jak zwykle sporo spadów. Ryby nie przekraczały 35cm. Kilka fotek. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 27 Września 2015 Share Napisano 27 Września 2015 Nocka z kolegą na Odrze pod Wrockiem. Dokładne nęcenie w punkt przynosi efekty. U mnie 5 sztuk płoci: 39,38,38,36, 35 cm. PB płoci pobite! 1cm ale zawsze . Do tego 2 leszcze ~50cm i spooooro drobnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 1 Października 2015 Share Napisano 1 Października 2015 Zaglądnijcie koniecznie tu http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=278292#278292 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 14 Października 2015 Share Napisano 14 Października 2015 Witam, w niedziele sklep wędkarski Krokodyl organizuje na Bajkale otwarte spinningowe zawody (8;00-15;00) gdyby ktoś reflektował pojechać na takie zawody, to można by było pomyśleć o jakiejś małej organizacji i wspólnym wyjeździe. Aktualnie jest 2 chętnych z tego forum, wpisowe jak dopytywałem to 10,- W razie czego zapraszam na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreg Napisano 14 Października 2015 Share Napisano 14 Października 2015 Na Bajkale nie ma ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 14 Października 2015 Share Napisano 14 Października 2015 Na Bajkale nie ma ryb. Chodzi o dobrą zabawę, a czy ryby będą to czas zweryfikuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPu88 Napisano 14 Października 2015 Share Napisano 14 Października 2015 Do kiedy można się deklarować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 17 Października 2015 Share Napisano 17 Października 2015 odnośnie zawodów na Bajkale, orientuje się ktoś czy Kowalska już otwarta i jest ruch w obie strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi