paweldk Napisano 7 Sierpnia 2010 Share Napisano 7 Sierpnia 2010 Chciałem się dowiedzieć czy można tam łapać ? Chodzi mi o ten zalew ? Jeśli tak na co się tam nastawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweldk Napisano 15 Listopada 2010 Autor Share Napisano 15 Listopada 2010 Wczoraj byłem 4,5 godziny. I chyba tyle. Boczny trok, blachy, gumy. 1-2 puknięcia i 1 mały okonek wyciągnięty. Tragedia :/. Było kilka osób i też nic nie wyciągnęli. Chyba zaniosę już kije do piwnicy. Szkoda czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 paweldk, zamiast na czernice idz na odrę do m. Ratowice niedaleko , a łowisko o wiele ciekawsze , odnośnie czernicy to słyszałem z paru źródeł ze pracownicy miejscowej kopalni podłączają do barki faze a później wyławia otumanione ryby masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweldk Napisano 15 Listopada 2010 Autor Share Napisano 15 Listopada 2010 A to nie słyszałem o tym. Jedynie widziałem, że walą wszystko w łeb i na miejscu czyszczą. Po kolei jak leci. W Ratowicach w którym miejscu ? Nigdy tam nie byłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 A to nie słyszałem o tym. Jedynie widziałem, że walą wszystko w łeb i na miejscu czyszczą. Po kolei jak leci. W Ratowicach w którym miejscu ? Nigdy tam nie byłem odra w ratowicach raczej na calym odcinku jest ciekawa niema jakichs miejscowek na spina ,fajnie przejsc jak najwiekszy odcinek ,na jesien dobre miejsce na sandacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 To fakt , Odra w Ratowicach jest ciekawa , a szczególnie pózną jesienią i to nie tylko na sandacza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eM_Si Napisano 2 Czerwca 2011 Share Napisano 2 Czerwca 2011 Odświeżę temat. Czy mógłby ktoś napisać coś o ty zbiorniku? Będę bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ali1986 Napisano 8 Czerwca 2012 Share Napisano 8 Czerwca 2012 Witam, wczoraj bylem na Ratowicach ponizej tamy. Godzina 22:15 odjazd na martwa rybke. Wynik sandacz 65cm, do samego rana ani brania a od 4 do 8 dwa odjazdy ale pudlo. Nocke oceniam na srednia a kuzym ktory siedzial kolo mnie polapal pare leszczow takich po 50cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JSt14 Napisano 17 Października 2018 Share Napisano 17 Października 2018 Witam. Tak trochę dla odświeżenia tematu- ktoś łowi na spina w Czernicy i mógłby udzielić kilku info gdzie szukać ryb, jaka głębokość wzdłuż brzegu i na co się nastawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 2 Lutego Share Napisano 2 Lutego W wykazie wód okręgu nie znalazłem wzmianki o Czernicy. Myślałem, że to pomyłka, kolejny błąd drukarski. Zadzwoniłem do Okręgu, żeby to wyjaśnić. Zostałem przełączony do kompetentnego pana, który uprzejmie wszystko wyjaśnił. Okazało się, że „ministerstwo” uznało Czernicę za wodę stojącą i nie podlega już pod PZW ale pod Gminę Czernica. Nie wiadomo czym to było spowodowane (choć się domyślam – zamieszanie z zatruciem – moja subiektywna opinia) ale przecież na takiej sadzanie można postąpić z Bajkałem. Bardzo nad tym ubolewam, bo bardzo lubiłem tam jeździć ze spławikami i feederem. W porównaniu z Bajkałem Czernica jest „dziką wodą”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 2 Lutego Share Napisano 2 Lutego 1 godzinę temu, Marienty napisał: Nie wiadomo czym to było spowodowane (choć się domyślam – zamieszanie z zatruciem – moja subiektywna opinia) W moim odczuciu, to nie jest wina zalewu, że tam coś się mnoży. Ciekawe, czy by się odważono na taką decyzję, gdyby była podobna sytuacja na "Barkach 1"? 😏 A wyjaśnienie wygląda na takie: https://www.wroclaw.pl/zielony-wroclaw/zalew-w-czernicy-zostanie-odciety-od-odry-powodem-zlote-algi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 2 Lutego Share Napisano 2 Lutego Tak jak kolega Jaceen wyżej napisał zabrali Czernice przez algi. Byłem za corocznym zebraniu koła w grudniu w którym uczestniczył też pań z zarządu pzw wroclaw i informował o tym i o przeprowadzanych badaniach próbek wody z Czernicy i za każdym razem normy były przekroczone wielokrotnie i żaden żywy organizm nie miał tam w tej wodzie prawa przeżyć (stąd umierające w tej wodzie kaczki ryby itd.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi