technops Napisano 17 Września 2012 Share Napisano 17 Września 2012 Musiał być to więc jakiś ślepy leszcz stalke stosuje się na szczupaka a nie na białą rybę zastąp stalke zwykłym przyponem będziesz miał więcej brań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 19 Września 2012 Share Napisano 19 Września 2012 A to moje rekordy życiowe: od następnego sezonu znowu bede miał czas żeby się do nich dobrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 19 Września 2012 Share Napisano 19 Września 2012 dziara, ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mephir Napisano 20 Września 2012 Share Napisano 20 Września 2012 A to moja najlepsza zdobycz: złowiona w sierpniu 2011 w Parsęcie na srebrnego Mepsa 3 To była moja pierwsza wyprawa na trocie już w trzecim rzucie miałem wyjście trotki do tej samej blachy, ale wtedy zobaczyłem tylko czarny cień, poczułem lekkie trącenie na kiju i zostałem z pełnymi gaciami...pełnymi nadzieji Ta ze zdjęcia została złowiona na następnej miejscówce również w jednym z pierwszych 5 rzutów Poza tym: szczupak 68cm boleń 60cm 1,5kg kleń 44 cm i nie mogę sobie darować okonia w przedziale 40-50cm tuż przy pomoście, który dał radę uciec w trzciny i tam się wypiąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbynek Napisano 20 Września 2012 Share Napisano 20 Września 2012 W zeszłym sezonie 11.11.11r w godzinach popołudniowych ok 15 siedząc od świtu złowiłem na klasyczną żywcówkę szczupaka 85cm, 5kg Przy zacięciu sądziłem że żywiec wszedł w jakiś zaczep po skubaniec ani drgnął, po chwili zrobił odjazd. Ale udało się go wyholować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 1 Października 2012 Share Napisano 1 Października 2012 14,5 kg. Życiówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 2 Października 2012 Share Napisano 2 Października 2012 Sporo ładnych rekordów oraz okazów złowiłem nad Zalewem Wiślanym: Węgorz-89cm Leszcz-55cm Okoń-42cm Wzdręga-30cm Karaś-60cm Szczupak-72cm Kleń-45cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 2 Października 2012 Share Napisano 2 Października 2012 Temu karasiowi to troche chyba dodałes, z tego co wiem to miałbys rekord Polski jakbys takiego złowił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 2 Października 2012 Share Napisano 2 Października 2012 Temu karasiowi to troche chyba dodałes, z tego co wiem to miałbys rekord Polski jakbys takiego złowił Może lekko przesadziłem ale max 50cm miał, bo nawet leszcze większego od karasia nie złowiłem. A był taki okres, że takie sztuki łowiło się po kilka dziennie do czasu aż miejscowi wędkarze znaleźli ten wspaniały akwen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MATCH 2000 Napisano 5 Października 2012 Share Napisano 5 Października 2012 Witam.Chciałbym się dołączyć do kol. felixa i też trochę ponarzekać na moje bardzo skąpe łowiska.Mieszkam w Częstochowie,łowię w tym okręgu i jak już kiedyś pisałem nie mam gdzie łowić i nie mam co łowić. A teraz do tematu.W zeszłym tygodniu dwa wypady na rybki tj.24 września poniedziałek i 27 września czwartek.Pierwsza wyprawa bez ryby,bardzo silny wiatr uniemożliwiał wędkowanie.Druga wyprawa to wyjazd na łowisko komercyjne i warunki jeszcze gorsze.To już nie był wiatr,ale huragan.Tylko jedno branie i jedna rybka. U ploaded with ImageShack.us Teraz ten tydzień: Środa 3 pażdziernik.Łowiłem w tym samym miejscu,w którym 18 września złowiłem 64 szt.płoci. Warunki też nie za dobre,ale udało mi się złowić 10 szt. płoci 20 do 23 cm. Rybki brały tylko na pinkę czerwoną,na nic innego.Niestety przeziębiłem się i nie wiem czy w przyszłym tygodniu gdzieś pojadę.Ryby odchodzą już od brzegu i brania będą już raczej marne. To moje rybki być może już ostatnie w tym sezonie. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 6 Października 2012 Share Napisano 6 Października 2012 mephir, bardzo fajne zdjęcie, wyglądasz na lekko zaskoczonego dziara, kolega już karpiarz pełną gembą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 6 Października 2012 Share Napisano 6 Października 2012 MATCH 2000, To zapraszam na weekend nad warmińskie wody:) Z przyjemnością mógłbym robić za przewodnika wędkarskiego na tutejszych wodach:) Na ryby nie miał byś co narzekać bo dookoła piękny zalew wiślany, rzeka Pasłęka oraz zbiornik zaporowy jezioro Pierzchalskie-eldorado leszczowe ale nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekCLI Napisano 22 Marca 2013 Share Napisano 22 Marca 2013 Temu karasiowi to troche chyba dodałes, z tego co wiem to miałbys rekord Polski jakbys takiego złowił Może lekko przesadziłem ale max 50cm miał, bo nawet leszcze większego od karasia nie złowiłem. A był taki okres, że takie sztuki łowiło się po kilka dziennie do czasu aż miejscowi wędkarze znaleźli ten wspaniały akwen. Czytajcie więcej Jego postów ,to dopiero BEKA....miejscowi wędkarze odkryli akwen,,,,myślę,ze to sie do FAKTU nadaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darson82 Napisano 23 Marca 2013 Share Napisano 23 Marca 2013 Moja życiówka....hmm Kartę mam od roku więc wiele to ja się nie nałowiłem ale jak do tej pory największą złapaną rybką był sum 110cm 11kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyswe1 Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Te najwieksze to sa jeszcze w wodzie. A wyjalem.....co ja tam wyjalem....hm Okon 47 cm - obrotowka ABU ( czerwono/czarna) Jaz 55 cm- obrotowka DAM (zloto) Brzana 50pare (dawno temu na glizde) Klen 48 cm - obrotowka czarna DAM Karp 85cm/ 8,5kg - twister czerwony Pstrad potok 43cm - obrotowka srebrna DAM Pstrag teczowy 50cm - wachadlowka Pstrag ( röding) odmiana pstraga , wystepuje tylko w skandynawi 44cm - blaszka podlodowa Sandacz 90 cm/ 8,2kg - kopyto Szczupak 113 cm/ 11,5kg - kopyto Troc 74 cm - wachadlowka Losos 119 cm / 16,7kg - mucha tubowa wlasnego krecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kukasz Napisano 12 Sierpnia 2013 Share Napisano 12 Sierpnia 2013 Ja wędkuję trzeci sezon, ten obecny jest zdecydowanie najsłabszy, ale jeden rekord jest, tak więc: Brzana ~30cm (czysty przypadek) Leszcz 53cm Sum 50cm Sandacz 53cm Węgorz 60cm Płoć 26cm Wzdręga 25cm Krąp 35cm Jelec 17cm Miętus - a ze 15cm miał ;p Kleń ~50cm Okoń 25cm Szczupak +-55cm oraz całe ławice uklei i kiełbi ;p Nie mam ogromnych ryb, ale mnie osobiście to cieszy, ponieważ wszystko rozwija się powoli i bez pośpiechu mam nadzieję jeszcze tym sezonie kilka rekordów podwyższyć, ale wszystko wyjdzie w praniu I słusznie widzicie, w życiu nie złowiłem karpia :O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 12 Sierpnia 2013 Share Napisano 12 Sierpnia 2013 Moja największa ryba do tej pory to szczupaczek 88cm 7,9kg:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 12 Sierpnia 2013 Share Napisano 12 Sierpnia 2013 LeChifre, gratki, musiał być naprawdę gruby. Mój rekord to szczupak 99cm - waga ok 7kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
G-Unit95 Napisano 12 Sierpnia 2013 Share Napisano 12 Sierpnia 2013 Moje życiówki to jak na razie : Sandacz 85cm Karp 48cm Leszcz 55cm Pstrąg tęczowy 44cm Oraz cała masa innych maleństw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 12 Sierpnia 2013 Share Napisano 12 Sierpnia 2013 zlapany na topoli z łodzi mam gdzies jego zdj na aparacie to wrzuce:) 99cm?? a byl upasiony czy taki trzymający linię?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 12 Sierpnia 2013 Share Napisano 12 Sierpnia 2013 LeChifre, wydaje mi się że był dość gruby. Złowiony 31.07.2010r o godz. 24.00 na pilcach. Mam zdjęcie na komórce - ale słabej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak235 Napisano 24 Października 2013 Share Napisano 24 Października 2013 Witam moja największa ryba w karierze wędkarskiej to szczupak długości 65 cm i wadze 2,35 kg. Rybę złapałem na Odrze w Krośnie Odrzańskim 10 sierpnia bieżącego roku o godz . 8:30 rano na blachę wahadłówkę "algę" 1. Szczupak był naprawdę gruby!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master1 Napisano 28 Października 2013 Share Napisano 28 Października 2013 Jako,że niedawno zacząłem swoją przygodę z gruntem (wcześniej tylko spławik) i od niedługiego czasu noszę ze sobą miarkę to mogę się pochwalić swoimi "Rekordami" Leszcz 41 cm Płoć 32 cm Wiem że to nie są giganty ale cóż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davly Napisano 28 Października 2013 Share Napisano 28 Października 2013 3 żywciówki w tym roku: Sandacz 94cm 8,5kg Kleń 52cm, a z 2,5 kilo +- Sum 150cm, więcej niż worek cementu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 1 Listopada 2013 Share Napisano 1 Listopada 2013 Szczupak 80 cm Pstrągi 58-60 cm , bo tylko ten gatunek ryb łowię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi