damian r Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 to chyba na leszcza się nastawie z gruntu (biały robak ,kukurudza moze coś innego im zapodać? Na Nyskim jest z reguły tak , że jak dobrze zanęcisz odpowiednią zanętą , to wtedy to co jest na haczyku jest już nieważne , aczkolwiek proponuję białe robactwo. koledzy a wiecie moze o co chodzi z tym dzierzawieniem od strony wojcic np jak sie wjezdza?? chodzi o to ,że linia brzegowa od pierwszego zjazdu (tego koło sklepu Lewiatan) ,aż do pierwszego ośrodka (to ten przed żeglarskim , nazwy zapomniałem , to tam gdzie była rybaczówka kiedyś) jest tak jakby wykupiona.To znaczy ludzie płacą kaskę do U.Miasta (o ile dobrze pamiętam to wychodzi parę złotych za m2) i mogą legalnie rozbijać sobie namioty na dzikiej plaży.Z tego co wiem to się grodzą i raczej się tam nie wbijesz.Rzuć okiem na mapkę , którą wkleiłem parę postów wcześniej - te wykupione miejscówki to będą na mapie okolice Wójcic.W sumie to jest około 1/3 linii brzegowej patrząc na mapę od góry.Reszta , ta nie wykupiona , to ośrodki wczasowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 kolego, a wiesz może jakiej zanety używają tam wędkarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz7 Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 dzieki za odp. a sa tam w poblizu jakies miejsca gdzie mozna autkiem dojechac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian r Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 dzieki za odp. a sa tam w poblizu jakies miejsca gdzie mozna autkiem dojechac?? Jak sie wybierasz na "kamienie" to dojedziesz nad samą wodę praktycznie , auto masz ok. 10 metrów od siebie , u góry na wale - w zasięgu wzroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 koledzy wędkarze, jakiej zanęty używają tam wędkarze do koszyczka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian r Napisano 30 Lipca 2010 Share Napisano 30 Lipca 2010 koledzy wędkarze, jakiej zanęty używają tam wędkarze do koszyczka ? Skuteczny (nawet bardzo) jest Dragon - czekolada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 31 Lipca 2010 Share Napisano 31 Lipca 2010 Ja używam tylko Traper Gold Expert leszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi Napisano 2 Sierpnia 2010 Share Napisano 2 Sierpnia 2010 witam siedzieliśmy od piątku do niedzieli na tych kamieniach nic nie złowilismy,jeszcze ktoś nas podkapował na policję ,że nie mamy wykupionego zezwolenia(20 zł dziennie smiech),policja przyjechała i sobie odjechała tylko się zastanawiam dlaczego tylko pięc stanowisk skontrolowali skoro było dużo wędkarzy łowiących.Jak kontrola to trzeba wszystkich wędkujacych kontrolować.JESTEM TĄ SYTUACJĄ ZBULWERSOWANY !!!!!!!POZDROWIENIE DLA POLICJI KTÓRA KONTROLUJĘ NA TYCH KAMIENIACH WĘDKUJĄCYCH WĘDKARZY co koledzy wędkarze sądzicie o tej sytuacji? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pio Napisano 2 Sierpnia 2010 Share Napisano 2 Sierpnia 2010 co koledzy wędkarze sądzicie o tej sytuacji? że jesteś do granic możliwości bezczelny.. nie dość że nie wykupiłeś zezwolenia, czyli kłusowałeś to jeszcze pozwalasz sobie na komentarz w stylu.JESTEM TĄ SYTUACJĄ ZBULWERSOWANY !!! siedzieliśmy od piątku do niedzieli na tych kamieniach nic nie złowilismy- chociaż tyle pociechy.. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi Napisano 3 Sierpnia 2010 Share Napisano 3 Sierpnia 2010 oczywiscie ,że zezwolenie było wykupione nie jestem kłusownikiem tylko prawdziwym wędkarzem tylko dlaczego nie kontrolowano innych? Polak -Polaka utopi w łyżcze wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1slask Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 no witam wszystkich serdecznie chcialbym zdac relacje z 4 dniowego połowu na nyskim jeziorze od strony wójcic ...niestety nic nie brało konkretnie w ciągu 4 dni jedna łopata złowaiona ponad 60 cm reszta żyletki po 30-40 cm okoń mały do 15cm ,sandacza zero, nęcone było kuku,konopią i zanetami sypkimi, jakieś 30 kg wsumie wylądowało w wodzie na drapieżnika ustawiałem się głównie na żywca z brzegu przy pomocy wywózki ,a także z pontonu na spławik żywczyk to kiełbik i płoć...wsumie to największym problemem było to ,że w ciągu doby zjechali jakieś 0.5-0.8 m z wodą do tego kwitnąca woda niestety musze z przykrością powiedzieć,żę wędkowanie na nyskim nie wypaliło na jesień się wybieram na jezioro odmuchowskie na sandacza na spinning i żywca pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 16 Sierpnia 2010 Share Napisano 16 Sierpnia 2010 sobotę po południe i wieczór spędziłem nad jęziorem za Wójcicami ludzi z namiotami dużo , kilku wędkarzy efektów zero drobny okoń wieszający się wszystkiego co się rusza na haczyku mały szczupaczek uwieszony na blachę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz7 Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 Witam!!!! był ktoś ostatnio za wojcicami?? bierze drapieznik?? POZDRAWIAM!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 Woda na rzekach duża brązowa i podniesiona o ponad metr na jęziorach (nyskie - otmuchowskie) tez brązowo - a czy bierze ? na pewno nie ryba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz7 Napisano 6 Października 2010 Share Napisano 6 Października 2010 witam!! byl ktos moze ostatnio n ajeziorku?? dzieje sie cos?? bardzo prosze o pomoc POZDRAWIAM!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 6 Października 2010 Share Napisano 6 Października 2010 woda wysoka spuszczaja Otmuchowskie rzeka między jęziorami rzeka wylała w niektórych miejscach na plaży w Głebinowie (ośrodek Błękitna zatoka ) poprawej jest cypel tam siedziało 3 gosci i miało kilka leszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz7 Napisano 7 Października 2010 Share Napisano 7 Października 2010 Dzieki sliczne za odpowiedz POZDRAWIAM!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz7 Napisano 31 Stycznia 2011 Share Napisano 31 Stycznia 2011 Witam!!! ma kto moze jakies info kiedy maja spuszczac wode?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 31 Stycznia 2011 Share Napisano 31 Stycznia 2011 z Nyskiego ? Na otmuchowskim stoją z pracami tak że chyba nie prędko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz7 Napisano 1 Lutego 2011 Share Napisano 1 Lutego 2011 Tak z nyskiego. B takie mnie sluchy doszly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merkawa Napisano 17 Lutego 2011 Share Napisano 17 Lutego 2011 Prawdopodobnie w tym roku jezioro nyskie będzie zamknięte i spuszczona woda, Remąt wału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rak Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 Remont planowany jest na 2011-2012 znajac nasze realia to raczej 2012, najpierw muszą skończyć Otmuchowskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 13 Marca 2011 Share Napisano 13 Marca 2011 Wie ktoś jak normalnie lub w miarę normalnie można dojechać do jęziora od strony Bukowa - Jodłowa ? Na razie to dwa razy auto utopiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg1977 Napisano 13 Kwietnia 2011 Share Napisano 13 Kwietnia 2011 Koledzy z Nysy i okolic wiecie może co z jez. Nyskim ten remont to pewne - miałem zamiar się tam wybrać w sierpniu na parę dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadziul Napisano 14 Kwietnia 2011 Share Napisano 14 Kwietnia 2011 Ja kolego mogę ci polecić domki w Głębinowie ośrodka "Błękitna zatoka", w zeszłym roku dwa tygodnie tam odpoczywałem i w tym roku również się wybieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi