andrutone Napisano 5 Czerwca Napisano 5 Czerwca Miałem dwa ataki na powierzchniowce. Jeden wyglądał mi na małego suma, drugi raczej kleniowy. Oba nietrafione. Ogólnie woda cicha. Cytuj
moczykij Napisano 7 Czerwca Napisano 7 Czerwca W piątek przesiedziałem pół dnia z feederem na Odrze. Nie doczekałem się nawet skubnięcia. Przed zmrokiem krótki spacer po opasce ze spinningiem. Jeden, ale na tyle konkretny strzał, że plecionka strzeliła jak nitka. Siła uderzenia była znaczna, ale chyba nie na tyle, by rwać linkę. W domu zdałem sobie sprawę, że nawinąłem ją rok temu. Chciałem przełożyć na drugą stronę, ale okazało się, że już nie bardzo jest co przekładać. Awaryjnie miałem w zapasie plecionkę z Temu. Przypomniałem też sobie, że mam do sprawdzenia kołowrotek, który tu wygrałem, więc nawinąłem na niego chińską plecionkę i w sobotę pojechałem na podwójne testy. Zacząłem jednak od feedera. Znowu nie działo się nic. Za to pod nogami do tarła przystąpiła ukleja. Spektakularne były te amory, a jeszcze bardziej bolenie, które bezskutecznie próbowały je przerwać. Skutecznie za to przerwały moje feederowanie i kazały wziąć się za testy nowego zestawu spinningowego. Doczekałem się znowu jednego strzału i tym razem nic nie strzeliło. Plecionka mimo iż na oko wydawała się nieco grubsza od poprzedniej (obie 0,06; poprzednia to Kairiki), to może dlatego że nowa, sprawiała wrażenie gładszej i rzuty nią były zdecydowanie dłuższe. Kołowrotek wielkości 2000 jest chyba za mały do opaskowych zabaw woblerkami, ale to kolejny młynek Daiwy, który pozytywnie zaskoczył mnie płynnością hamulca. Zostawię go chyba na okoniowo-wzdręgowe podchody. P.S. sorki, dopiero teraz zobaczyłem, że piszę w maju, a mamy czerwiec. Nie mam jednak uprawnień (albo umiejętności) by to naprawić. Proszę więc administrację o przekładkę do odpowiedniego tematu. 1 1 Cytuj
Zbynek1111 Napisano 7 Czerwca Napisano 7 Czerwca W czwartek byłem z jednym z kolegów z forum na rybach na fajnej wodzie na którą lubię jeździć. Mimo fajnej pogody i dobrego towarzystwa ryby nie brały. Przez cały dzień złowiliśmy dosłownie parę sztuk. 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi