pagori Napisano 12 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2011 U mnie wczoraj pierwszy Jaż ok 35 cm do tego klenik w tym samym rozmiarze.Miałem akcje bo coś walnęło mało kija z ręki nie wyrwało i bardzo szybki odjazd , zanim sie zorientowałem było po ptokach 0,18 strzeliło.Podejrzewam że mółbyć to jeden z grubaśnych sześćdziesiątaków które czasami o sobie dają znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 U mnie wczoraj pierwszy Jaż ok 35 cm do tego klenik w tym samym rozmiarze.Miałem akcje bo coś walnęło mało kija z ręki nie wyrwało i bardzo szybki odjazd , zanim sie zorientowałem było po ptokach 0,18 strzeliło.Podejrzewam że mółbyć to jeden z grubaśnych sześćdziesiątaków które czasami o sobie dają znać. Ja bym obstawial bolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 14 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2011 Ja bym obstawial bolenia Po złapaniu tego jazia obstawiam że to coś musiało mieć niezłe ząbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 14 Kwietnia 2011 Share Napisano 14 Kwietnia 2011 Ja bym obstawial bolenia Po złapaniu tego jazia obstawiam że to coś musiało mieć niezłe ząbki. Obstawiam szczupaka ,wiosną oba te gatunki często przebywają obok siebie ze względu na tarło w tym roku widziałem już trące kaczodziobe choć nie za duże , w tamtym roku widziałem ryby 70,80 cm ale miejscowi również o nich wiedzieli i albo nie weszły w tym roku ze względu na niski stan wody albo dostały w głowę ubiegłego roku ,choć bardziej prawdopodobne to drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 15 Kwietnia 2011 Share Napisano 15 Kwietnia 2011 dzisiaj na Wiśle siadł jeden Jasiek 43cm też przetrącony najprawdopodobniej przez Szczupaka. Szczupłe wariują w tym roku strasznie już któryś raz odgryziona przynęta ...oby ten trend się utrzymywał również w maju;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 15 Kwietnia 2011 Share Napisano 15 Kwietnia 2011 15.04.2011 Ledwo pickera oparłem o widełki a za moment szczytówka "zagrała". Dziwnie łatwy hol i ostatnio nieopuszczający mnie wymiar 40+. Zaś drugi, mniejszy kleń, w tym roku przyczynił się do największych emocji. Po około dwóch minutach holu nie mogłem uwierzyć, że ryba nie ma 40-ki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 16 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2011 jaceen, nie przejmuj sie u mnie w tym roku też bez rewelacji , nie wiem gdzie te byki sie podziały. Dzisiaj przed południem byłem wynik dwa Jazie , ten większy 44cm : Przy ogonie też jakby okaleczenie po szczupłym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 16 Kwietnia 2011 Share Napisano 16 Kwietnia 2011 Był tez kleń podobnej wielkości + pare skubnieć. Brania na Instynkta (Hunter), Alaska (Dorado) i Hektora (Gloog) Pogoda piekna,woda do łowienia doskonała,jednak ilosć wedkarzy nad wodą nie sprzyjała połowom czerwonopłetwowych;/ p.s. Dzis było tez pierwsze okazanie karty mundurowym nad woda;) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun_Osw Napisano 17 Kwietnia 2011 Share Napisano 17 Kwietnia 2011 44 cm "wydłubane" na kukurydze ... grubasek pływa i rośnie dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endryou Napisano 17 Kwietnia 2011 Share Napisano 17 Kwietnia 2011 Gratulacje dla Wszystkich Co Połowili - u Mnie w tym roku masakra - im mniejsza przynęta tym większa ryba .Najpierw był "Boleń" 80cm (wiem , że ma okres ochronny ,ale przed wypuszczeniem go zmierzyłem)- póżniej "sum" - no tego to nawet dobrze nie widziałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 18 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Shogun_Osw, tłusty (szeroki) ten twój jasio Ja dziś klasycznie obrotówką w letnim stylu ,udało sie przechytrzyć dwie sztuki 46cm i 39cm Gdyby więcej czasu było to pewnie rybek było by więcej ale dobre i to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun_Osw Napisano 19 Kwietnia 2011 Share Napisano 19 Kwietnia 2011 dzięki wielkie pagori może jakiś imigrant z USA kurde ja próbuje z blaszkami i wobkami gonić i mizernie mi to idzie ale może coś wydłubie jeżeli szczęście dopisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Przed świętami dużo brań i... http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=196381#196381 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro 85 Napisano 23 Kwietnia 2011 Share Napisano 23 Kwietnia 2011 A u mnie przez tydzień nic sie nie działo,codziennie nad woda i bez efektów,wczoraj sie to zmieniło... Wymeczyłem go na ostatniej miejscówce wracajac do domu,wzioł w pierwszym rzucie,dziś znowu bedziemy próbowac,w zeszłym roku kolega złowił w tym samym miejscu jaska 56cm a jazik pływa do dziś(chyba) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maju Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Dzisiejsza 45 na pinkę z gruntu. (mój pierwszy spory Jaź ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 27 Kwietnia 2011 Share Napisano 27 Kwietnia 2011 Odra-Wrocław. Dzień udany. Po kilkudziesięciu minutach obławiania sztucznymi przynętami, zmiana na niezawodny sposób i natychmiastowe branie. Niestety przypon nie wytrzymał. Następne cztery brania doholowane bez problemów, największy kleń 44cm. http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=196912#196912 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrapek Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Piękny klenik - byłem we Wrocku i powiem macie piękne wody, a widzę że masz je opanowane - GRATY kolejnej pięknej ryby;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Wrocław-Odra, między 16 a 20-tą. http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=197093#197093 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 5 Maja 2011 Share Napisano 5 Maja 2011 5 maj, Odra we Wrocławiu. Temp. około +14, pogodnie. http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=197968#197968 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 Zapowiadana zmiana pogody spowodowała, że wybrałem się na trzy godziny na Odrę. Początkowo założyłem przypon z hakiem nr 8 i za przynętę robiła prażona pszenica. Chciałem sobie połowic intensywniej, bo tym razem mniej czasu do zmierzchu. Oczekiwania się spełniły. Zaczęły brać ładne krąpie i klenie pod 30cm. Koło 20-ej zmieniłem przypon z hakiem na rozmiar 4, przynęta którą w sklepie nazywali "cudak" i zaczęło się od 40, potem 43 iii ... w tym momencie jak zaczęrpnąłbym podbierakiem, to dublet murowany Po szybkim zmierzeniu miarka pokazała 47cm, w tym sezonie największy jakiego doholowałem, a dzisiaj na kiju miałem znacznie większego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Umberto Napisano 12 Maja 2011 Share Napisano 12 Maja 2011 jaceen, ależ ujęcie brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 13 Maja 2011 Share Napisano 13 Maja 2011 jaceen, świetne fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek_mar Napisano 13 Maja 2011 Share Napisano 13 Maja 2011 przynęta którą w sklepie nazywali "cudak" jaceen a co to było jeżeli można wiedzieć? Graty za rybki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 13 Maja 2011 Share Napisano 13 Maja 2011 Tomek_mar, "cudakiem" nazwali łowienie na skórę chleba . - Z tym ujęciem podczas holu klenia, to miałem farta, ale wynika z niego, że klenie niedługo w Odrze przystąpią do tarła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzyś xD Napisano 14 Maja 2011 Share Napisano 14 Maja 2011 Gratki, gratki szczególnie dla kol. jaceen. Musze przyznać, że ja również ostatnio wyciągnąłem klenika 40 cm i razem z nim płynął podobnych rozmiarów, szkoda tylko że aparatu nie miałem, ale ujęcie było by bardzo podobne Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi