Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak dziś było na rybach - Kwiecień 2011

maju

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 243
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

dziś wcześnie rano pojechałem nad odrę ... wyszedłem z auta a tu wichura że zrzuca z wału, deszcz i tylko 3 stopnie :???: przeszedłem się nad brzegiem popatrzeć jak wyglądaja główki od ostatniego tygodnia, które sie pokazały i wróciłem do domu bez wyciągania wędek ... ot tak było dzis na rybach :???:

Napisano

W środę jedno branie, po wirach na powierzchni wnioskuje ze to boleń.

Ech ganiam ja kleniojaziami a jak na razie tylko bolenie, szczupaczki;/

Czwartek 3h szukania jaziokleni ze spinem i totalne zero.

Napisano

ja dzisiaj na odrze między m. warszawskim a szczytnickim jako przyłów na jazioklenia okazał się szczupaczek 72 cm i powędrował z powrotem do wody... czesałem wodę mały wobkami od Artura Lipińskiego a w końcu po zmianie przynęty na wobka Salmo po 3 rzutach wziął pięknie szczupaczek.

Napisano

Piękny dzień nad rzeką, co tu dużo pisać.

Miałem dwa takie kabany że po holach i spadach, rzucałem wędke na glebe, siadałem na ziemi i łapałem się za głowe :neutral:

Na szczęście na pocieszenie dostałem waleczną 46 - 7 cm. Było jeszcze kilka krótkich i dwa szczupaki.

pstrag1.jpg

pstrag2.jpg

C&R oczywiśćie !!!

100b1090.jpg

100b1110m.jpg

Gość asasyn78
Napisano

DAWID piękna rybka a powiedz co to za wobek z zielonym grzbietem??

Napisano

szczupaki się obudziły na dobre interesowały się dzisiaj moimi kleniowymi woblerami , jedna obcinka , na obrotówkę siadł Jasiek 43cm podgryziony najprawdopodobniej przez Szczupłego

Graty dla wszystkich co połowili.

Napisano

Jutro z samego rana wyjeżdżam z kolegą na Zbiornik Bajkał w okolicach Wrocławia. Planujemy posiedzieć do późnego popołudnia. Nastawiamy się na połów leszczy metodą DS. Rybki będziemy kusić białymi robaczkami o aromacie wanilia oraz pinkami. O ewentualnych rezultatach napisze po powrocie. Pozdrowionka :smile:

Gość mikado90
Napisano

ja dzisiaj wybrałem sie na miejscową gliniankę za okoniami:) jeden 19stak sie trafil ale zamiast okoni na paprocha wzięly 3 szczupaki 33-43cm i jeden bolen 32 cm ogolnie pozytywnie :) pozdrawiam i gratki dla kolegów wyżej :)

Napisano

a ja dzisiaj na odrze, na tajemnej miejscówce 3h rzucania wobkami i nic...

założyłem Agile 1 Tiger i szczupły 42 cm.

Gratulacje dla kolegów wyżej.

Napisano

Kolego gaca, rewelacyjne zdjęcie opalających sie kleni na trawce :mrgreen:

Ja dzisiaj dwa jazie większy 44cm , puknięć było kilka , woda na Wiśle ciut podwyższona i dość mocny uciąg.

Napisano

Woda PZW w niedalekiej okolicy łowienie od godziny 8.00 jak narazie 6 karpi 41-42 cm (1300 do 1500g) ale pewnie jeszcze coś wpadnie bo zostaje na noce (5 karpi pływa nadal)

zdjcie0151x.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.