brodzic Napisano 8 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2011 sporo okonka do 15 cm większy tez sie trafa , szczupak sie trafił padło 3 wymiarowe , dużo wiecej niewymiarowych nie chce mi sie opowiadac co z nimi robili , miałem brania szczupaka uciete kopyta itd. , jeden trafił sandacza niewymiarowego ale to pożądny gość i go wypuscił . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Dzisiaj wracając z kanału Dolnej Odry, wstąpiliśmy na Łubnicę. Jakieś małe podleszczaki, w nocy też nie połapali. Pierwszy raz za to widziałem na żywo, jak kwokają za sumem. Co ciekawe była to ekipa niemiecka. Dlaczego szukali suma właśnie na Łubnicy a nie na "swojej" Odrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Ja już ich tam widziałem 2 razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 A widziałeś jak coś wyciągali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreksalek Napisano 5 Września 2011 Share Napisano 5 Września 2011 Lowiac w Podjuchach, niewazne gdzie, czesto widze Niemcow na lodzi w pogoni za sumem. Raz widzialem, jak wyciagali z wody taka poltorametrowke... Swoja droga zawsze zadaje sobie pytanie, czy ci panowie maja wykupione pozwolenia, bo kiedys policja wodna kontrolowala wedkarzy na lodziach kolo mostu w Podjuchach ale do Niemcow nie podplyneli... Moze nigdy ich nie kontroluja...? W SUMIE niewazne... Sorry za brak prawego alta, ale taki mam sprzet w pracy, ze nie da sie przestawic na PL znaki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 5 Września 2011 Share Napisano 5 Września 2011 Raczej mają. Mając taki drogi sprzęt na pewno wysupłają te 40 euro . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirlepper Napisano 12 Września 2011 Share Napisano 12 Września 2011 Witam byłem wczoraj na Łubnicy i niezbyt zadowolony byłem z rezultatów na początku. Chodziłem w zdłóż brzegu i spiningowałem ale niestety trafiały siętylko małe okonki do 15cm które oczywiście jak najszybciej trafiały spowrotem do wody. Z gruntu też słabiutko mianowicie jeden leszczyk około kilograma i wiele niewymiarowców. Na szczęście miałem kukurydzę i to mnie poratowało . Rzucałem z gruntu nie daleko brzegu i brały na prawdę piękne płocie. Ogólny wynik to jeden leszcz i 15 płoci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirlepper Napisano 13 Września 2011 Share Napisano 13 Września 2011 Witam! Od niedawna zacząłem spining. Mam kilka pytań dotyczących spiningowania. 1. Jaką przynętę uważacie za najlepszą?( ja używam obrotówek 10g oraz klasycznej algi, mam pare kopyt ale jeszcze nigdy nie miałem okazji na nie złapać szczupaka na Łubnicy) 2. Jak rzucać? Czy w zdłóż brzegu i przesówać się powoli? Czy może rzucać w kierunku głównego nurtu? 3. Czy na Łubnicy z brzegu jest szansa złapania jakiegoś "metrowca"? ( do tej pory najwiękrzy jakiego złapałem miał 62cm) Z góry dziękuję za odpowiedzi. Myślę że ten temat nie jednemu się przyda który dopiero zaczyna przygodę ze spiningiem. Pozdrawiam! Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirlepper Napisano 14 Września 2011 Share Napisano 14 Września 2011 Witam! Jadę teraz w weekend poszukać ryb Zakupiłem woblera boleniowego choć nie wiem czy się sprawdzi akurat na Łubnicy ale popróbować zawsze można jakby co mam jeszcze blaszki i gumy za szczupakiem. Z gruntu będzie łapał ojciec. O wynikach czy warto jechać poinformuję was zaraz po połowach. Serdecznie pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 17 Września 2011 Share Napisano 17 Września 2011 A ja dzisiaj zaliczyłem nockę na Żabnicy. Niestety słabo, ok 10 leszczy-ków i jeden mały sum ok 40cm. Brań jak na lekarstwo, rano ryby przestały całkowicie współpracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebczyn77 Napisano 25 Września 2011 Share Napisano 25 Września 2011 dziś bylem na zawodach gruntowych na żabnicy kolo gryfina,slabe a nawet zerowe brania ogólnie braly krąpiki i jazgarze od czasu do czasu trafiał się leszczyk ale male egzemplarze.gdzie niegdzie ktoś zlowił większego takie od 1,2 do 1,9kg ale to pojedyńcze sztuki.ogolnie cienizna,prąd mocno ciągnie mialem kosze 50g plus zanęta i malo bylo ale ponad 4kg zlowilem.ryby wszystkie wróciły do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 29 Września 2011 Autor Share Napisano 29 Września 2011 brawo brawo sebczyk , dodaj ze masz wędkarza roku w gruncie świetny wynik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JuniorG34H Napisano 30 Września 2011 Share Napisano 30 Września 2011 A jak z karpiami w Łubnicy i okolicy,jest na Regalicy karp??? Mógłby ktoś coś powiedzieć na ten temat?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczyyy Napisano 30 Września 2011 Share Napisano 30 Września 2011 Karpie niby są ale,jeżeli nie bedziesz nęcił co najmniej kilka tygodni, i nie jesteś doświadczonym karpiarzem to zapomnij.Jeżeli chcesz połapać karpia to prędzej na kanałach:kanał ciepły w gryfinie itp Ja bywałem codziennie nad Regalicą przez kilka miesięcy i jeden raz w życiu widziałem karpia(ok3-4kg) złapanego przez szarpakowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JuniorG34H Napisano 1 Października 2011 Share Napisano 1 Października 2011 To nieciekawie...jak pytałem miejscowych to mówili że łapali tam karpie ale ile w tym prawdy to nie wiem.. A ten kanał ciepły w Gryfinie należy do RS Regalica czy do czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 1 Października 2011 Share Napisano 1 Października 2011 Tak, Ciepły należy do RS Regalica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JuniorG34H Napisano 1 Października 2011 Share Napisano 1 Października 2011 Można tam dojechać samochodem ?? Jak tam dojechac od strony Sczecina?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 1 Października 2011 Share Napisano 1 Października 2011 Jechać na południe wzdłuż Odry do Gryfina. W Gryfinie na światłach pod wiaduktem w prawo, tak jak droga z pierwszeństwem. Potem przez Gryfino główną trasą (fotoradar). Na wyjeździe z Gryfina jest rozwidlenie i duży znak w prawo Dolna Odra. Tamta droga prowadzi wzdłuż kanału do elektrowni. I na końcu drogi, ale z 300 metrów przed budynkiem elektroni jest zjazd betonowymi płytami do kanału. Generalnei tam jest kilka zjazdów, po prostu wybierz któryś z nich. Wzdłuż kanału biegnie droga. Przy samej elektrowni jest zjazd w prawo na tzw. kwadrat. Jest to duża kwadratowa "zatoka" skąd woda płynie już kanałem. Nie da rady tam się zgubić, jedź najwyżej do samego końca na kwadrat i potem cofaj szukając zjazdów. Dodam jeszcze, że z kwadratu nie da się jechać wzdłuż kanału, bo droga została zasypana, więc aby jechać wzdłuż kanału musisz wjechać którymś ze zjazdów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JuniorG34H Napisano 2 Października 2011 Share Napisano 2 Października 2011 Dzieki wielkie ,trafiłem dzisiaj tam bez problemu.. calkiem fajne miejsca ,teraz przez tydzien ponence karpia i weekend moze cos sie trafi. A ktoś sie moze pochwalic jakimis okazami z tego kanalu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczyyy Napisano 2 Października 2011 Share Napisano 2 Października 2011 Lepiej znajdz jakieś miejsce na uboczu.Bo na kwadracie nei ma co necic za dużo wędkarzy.Moja dobra rada znajdż miejsce w kanale i nęć tylko gdy wiesz ze nie obok ciebie ludzi,bo mi non stop zajmowali miejsce i musiałem się kłócić. Nęć gotwaną kukurydzę,pęczakiem,grochem,makaronem,itp.Przegruntuj dokładnie miejsce wrzucaj tam dużo zanęty.Ładne Leszcze i duże jazie,krąpie bedą już po 3-4 dniach, karpie i duże leszcze i liny bedą po 1,5-2 tygodni .Spędziłem tam sporą cześć wakaccji,i trafiałem na ładne klenie,jazie i karpiki po 1-2 kg, ale miejsce które nęcił mój dobry znajomy przez kilka tygodni.Więc ogólnie na kanale jest lipa, ryba jest ale z roku na rok gorzej i coraz mniejsze te ryby:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaloo Napisano 3 Października 2011 Share Napisano 3 Października 2011 Miejsce naprawde fajne, ale po karpiu to zostaly juz chyba same opowiesci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JuniorG34H Napisano 3 Października 2011 Share Napisano 3 Października 2011 O miejsce gdzie nie ma wędkarzy na tym kanale ciężko już troche za późno na karpia ale spróbuje . Taki 1-2 kg mnie zadowala ,chyba lepszym rozwiązaniem będzie jechać na jakieś płatne łowisko.. Wiem ze tam są ładne leszcze i jazie..ale ja lubie (i pewnie Wy tez ) z ryba powalczyć troche a wiadomo jak jest np. z leszczami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczyyy Napisano 4 Października 2011 Share Napisano 4 Października 2011 Szukaj miejsca daleko za hodowlą, za działkami tam powinieneś znaleśc jakies zatopione drzewo,gałęzie , trzciny itp,i tam ponęć tydzień. Na karpia i na lina wcale nie jest za późno, na pewno nie na kanale:)Na innych zbiornikach pewnie tak,ale nie tam :)Jak przez 2-3 dni bedziesz nęcił pęczakiem i pszenicą potem grochem gotowanym i kukurydzą,to po jakimś tygodniu, do 1,5 powinieneś mieć w łowisku spore leszcze,liny,karpie itp.Jak chcesz powalczyć to jeden kij zrób na kulke proteinową lub pęk dużych robaków z kukurydzą) z mocną żyłką 0,40 a drugą wędzisko z zestawem 0,25 główna i 0,22 przypon a na haku kukurydza konserwowa lub białe robaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JuniorG34H Napisano 4 Października 2011 Share Napisano 4 Października 2011 Dzieki za podpowiedzi to o karpiu wiem juz chyba wystarczająco, byleby jeszcze cos tam w tym kanalku siedzialo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JuniorG34H Napisano 4 Października 2011 Share Napisano 4 Października 2011 Widziałem w Łubnicy ze sporo osób już za sandaczem chodzi i pływa ze spiningiem.Zaczął już brać tak jak powinien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi