Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak dziś było na rybach - Maj 2011

Robal

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

3 h na Warcie w okolicach poraja i... ani jednego brania :(. Chyba musze zmienic przynety bo to juz 3 dzien bez rezultatow.

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 285
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

dzisiaj na tajnej rzeczce połowiliśmy trochę pstrągów , niestety wszystkie krótkie , największy 26 cm . metoda mucha i spinning .

Napisano

Dzisiejszy poranek z białorybem beznadziejny.na grunt dwie rosowki po 15 minutach branie niestety wzioł szczupak i odgryzł.postanowiłem założyć wolfram i zywiecpowedrował do wody po godzinie piekny odjazd zaciecie i fascynujący chol no i uczepił sie sum 96 cm waga niewiem 6 może 7kg i rtośnie dalej

Napisano

Dzisiaj wypad nad zbiornik Przykona z bratem i kumplem ja testowałem mój najnowszy nabytek Daiwa black widow i kręcioł okuma (łowiłem na 18 wanilia od 5 do 15 i w sumie jeden krótki odjazd tylko) a brat wyciągnął 4 płotki 33-36 cm i kilka nie zaciętych brań. Z rana jeszcze łowiliśmy na żywca ale tylko małe szczupaczki się trafiały.

Napisano

Dzisiaj wypad ze spiningiem z moim tatą i jego kolegą.

Przyjechaliśmy późno około 10 i łowiliśmy do 14-15.

Pierwsze 3 rzuty i wpadł jeden mały okonek miał maks 20cm

wszyscy zadowoleni z tak wczesnego sukcesu

lecz następny trafił się szczupły gdzieś tak godzinę po okonku. Potem jeszcze złapały się 4 szczupaczki miały z 30-35cm. Wszystkie okazy złapały się na mój sprzęcik :oops: tylko jeden szczupaczek złapał się na kija kolegi taty.

Ja osobiście stosowałem malutkie przynęty głównie małe czerwone kopytka i woblera imitującego małego okonka a starsi łapali na jakieś kosmiczne wahadłówki jak się okazało nie skuteczne.

Pozdrawiam

Napisano

Pojechałem na moją tajna rzeczkę woda kopnięta ( czyściła się) . A to nie wróży niczego dobrego .spotkany gość twierdził ,że nic innego nie łapał tylko bardzo małe ukleje . Ale za nim zaczęliśmy łowić rozpętała się krótka burza. Po niej ruszyliśmy nad wodę , brat urwał kotwicę ( jeden grot) w blaszce a u nas nic. Potem brat spróbował na woblera też nic. Zdecydowaliśmy ,że jedziemy z stamtąd na stawek naszego kola. Tam spotkani ludzie również nie napawali optymizmem bo jeden przez cały dzień złapał 32cm klenia a drugi 15cm leszcza. Ojciec z bratem zrobili spławikówki a ja ze spinningiem .Na niego miałem dwa odprowadzenia ok. 30cm okonia i widizałem dwa wyjścia szczupaka ( jak się później okazało w rozmowie z miejscowym ,że słusznie oceniłem jego wielkość) w tym jednym wystartował do kaczki. W sumie coraz bardziej przekonuje się do tego stawu. Brat z ojcem kilka brań ale na zero.

Napisano

Dzisiaj zameldowałem się nad Wisłą trochę później niż zawsze ale coś udało się złowić ;-) Od 7:00 do 10:00 pięć boleni dwa nie mierzone ale na oko 50-taki i 57,62 i 65 :)

57cm

04ba7771a564f5a1med.jpg

62cm

9f7656882f661dd1med.jpg

65cm

0072dba20dc8852amed.jpg

Napisano

Tomek1988, gratuluję, widzę że bolenioza postępuję :wink:

U mnie sobotni wypad nad jezioro poza zabawą z płotkami zaowocował opalenizną.

Gość mikado90
Napisano

w sobotę wypad z matchówka na glinianke rezultat kilkanaście płotek i mały jazio :) ogólnie pozytywnie :D

Napisano

Tomek1988, gratki.

Od 12 do 16.15 łowiłem na jeziorze Rusałka, efekty bardzo słabe, na 2 gruntówki kilka leszczyków do 35cm i płotka ok. 20cm... Brań sporo, refleks kiepski. Mój telefon LG GT540 zrobił sobie kąpiel, całe szczęście śmiga dalej :wink:

Napisano

spinning na kanale ppowodziowym we wrocku dal brzane 60cm na 0,15 żyłkę było trochę walki , później ojciec wyją podobna rybki po szybkim zdjęciu wróciły do wody

Napisano
Dzisiaj wypad z kumplem nad rzeczkę Obrę zaowocował fajnym jaziem :mrgreen:

40 cm długości i nowa życiówka :D

Gratulacje.W lipcu przy niżówce i krystalicznej wodzie widziałem na Obrze takiego na rekord Polski.Łowiłeś w okolicach Międzyrzecza?Ja ostatnio byłem na ujściu Obry do Warty w Skwierzynie i na jakichś 200m padło kilka wymiarowych szczupaków i garbatych okoni.Eldorado tylko rozmiary nie powalały :wink:

Napisano

gleam,

Gratki, brzana to naprawdę piękna i waleczna ryba. Szczerze mówiąc nie słyszałem jeszcze z wiarygodnych źródeł żeby ktoś chwycił brzanę z Odry, jesteś pierwszy :grin: Hol napewno sprawił ci dużo emocji :mrgreen:

Napisano
gleam,

. Szczerze mówiąc nie słyszałem jeszcze z wiarygodnych źródeł żeby ktoś chwycił brzanę z Odry, jesteś pierwszy :grin::mrgreen:

chciałbym byc pierwszy ale brzany łapią we wrocku w ws lub wp sa zdjęcia gościa który łapał w zeszłym roku ładne sztuki , dodal bym zdjecie ale reg zabrania

Napisano

no ja dzis tez bylem na rubkach i bez rewelacji ;p tylko 3 szczupaki i krociutkie jak zawsze nawet zaden nie chcial przekroczyc 50 centymetrow heh ;d :sad:

Napisano

Dziś dwie godziny nad Odrą na zero.

Wracając do domu chwila nad Ślęzą i...

dsc00794k.jpg

Uploaded with ImageShack.us

klenik 30+

potem kilka nie zaciętych brań i wkońcu klenik +-50 i problem z podebraniem,wysoki brzeg i brak podbieraka,wypiął się sam na całe szczęście.

Napisano
Dziś dwie godziny nad Odrą na zero.

Wracając do domu chwila nad Ślęzą i...

Hej mxrek,

Na którym odcinku Ślęzy łowisz? Czyżby ujście Ślęzy do Odry na Kozanowie? Ja z racji zamieszkania penetruje odcinek od miejscowości Ślęza idąc w dół rzeki aż po autostrade A4. Wyniki słabe. Kilka okonków, 2 kleniki, 1 spięty szczupak - a miejscówki przepiękne :???:

Napisano

Dla odmiany zaglądałem do Niechorza, wczoraj kilka Belon, pierwsze w życiu zresztą. A dziś z brodzenia jedna belona i leszcz 3.5 kg na belonową blaszkę.

morski_leszcz_i_belona.jpgmorski_leszcz.jpg

I jeszcze zaplątało się zdjęcie okonka sprzed kilku dni.

okonek.jpg

Napisano

tomek ty to chybapo imieniu znasz juz te bolenie :razz:

czoraj Odra i federek ... niestety pusto nad woda, wędkarzy zero czyli rybka nie bierze :sad: no i faktycznie od 14 do 22 może z 6-8 brań było, przez pierwsze 3h wogole beton nawet nie drygło ... no ale póżniej szczęscie dopisało i trafiły się 2 łopaty w odstepie może 15-20 minut ... potem znów do końca cisza ... leszcze miały 56cm i 2kg oraz 60cm i 3,1kg :twisted:

d528289c32477f27.jpg

d983966f575b1a50.jpg

nie chciał fotki i skakał wkoło,dlatego taki troszke z piachu :oops:

57f48e5ec5a37436.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.