Gość Rapa-man Napisano 10 Stycznia 2013 Share Napisano 10 Stycznia 2013 Sa tez dorodne zaby i male okonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gapcio111 Napisano 10 Stycznia 2013 Share Napisano 10 Stycznia 2013 Zdarzaja sie tez szczupaczki i kleniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert7791 Napisano 10 Stycznia 2013 Share Napisano 10 Stycznia 2013 Zdarzaja sie tez szczupaczki i kleniki -wiesz to z autopsji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 10 Stycznia 2013 Share Napisano 10 Stycznia 2013 Czy łowi ktoś z forum na tej rzece we Wrocławiu np. powyżej zapory na Kozanowie?Ciekaw jestem czy coś tam jest oprócz białej ryby? Kolego, rzeczka ma swój urok na pewnych odcinkach. Nie każdy sugeruje się szerokością lub głębokością łowiska. Masz więcej czasu, aby wertować tematy, to wiele ciekawego się dowiesz. Są wędkarze, co lepiej sobie radzą na tej rzece niż np. w Odrze. Poniżej masz trochę informacji z tematów wcześniejszych na temat Ślęzy. Wielokrotnie je przeglądałem i wiele lat ją odwiedzam. Mimo, że stany powodziowe "zabierają" sporo ryb, To jak ktoś ma ją w zasięgu kilkunastu minut (miałem to szczęście), To jest czym się zainteresować. http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=12322#12322 I temat pięknie scalony. Chciałem wspomnieć, ale już po wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 11 Stycznia 2013 Share Napisano 11 Stycznia 2013 Zdarzaja sie tez szczupaczki i kleniki -wiesz to z autopsji? Hello! Ja łowię na odcinku od Mostu Klecińskiego do progu przy Cmentarzu Żołnierzy Polskich (tam gdzie jest pole golfowe przed mostem Grabiszyńskim. Tylko dlatego, że mam blisko. Trafiały mi się małe klenie i ładne płocie >20cm. Jest tam też masa kiełbika dlatego łowienie na robaczki nie ma sensu. Ten odcinek jest mocno wyregulowany i mało atrakcyjny. Sąsiad złowił tam 2 szczupaczki 2 lata temu na małą blaszkę (nawet wymiarowe). Odcinek od Mostu Klecińskiego do autostrady jest dziki i bardzo atrakcyjny a tu masz kilka fotek z jesieni: Prawda, że pięknie ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gapcio111 Napisano 12 Stycznia 2013 Share Napisano 12 Stycznia 2013 robert7791 wiem to z autopsji. Zdarzyło mi się kilka razy połowić szczupaczki pod wymiar ale na tym odcinku, o którym pisze Marienty - od autostrady do toru Partynice. Kleniki też się trafiały ale kleniki przez małe k... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 17 Stycznia 2013 Share Napisano 17 Stycznia 2013 Nie ma chyba roku bez zalania też małej rzeczki jakimś świństwem. Tym razem mój "domowy" odcinek. http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/741259,wroclaw-do-rzeki-slezy-wycieka-substancja-ropopochodna,id,t.html Dlaczego nie słyszymy o wynikach dochodzenia? O tym kto wpuszcza te substancje ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 17 Stycznia 2013 Share Napisano 17 Stycznia 2013 Nie ma chyba roku bez zalania też małej rzeczki jakimś świństwem. I tak jest od 40 lat ,tyle pamiętam ,Ślęza nigdy nie miała szczęścia być rzeką z prawdziwego zdarzenia ,zawsze była traktowana jako kanał ściekowy ,a to cukrownia ,a to mleczarnie albo gorzelnie jak tylko czyściły swoje kolektory ściekowe wszystko ściek wędrował do ślęzy .O rybich trupach jakie płynęły za każdym razem nie będę pisał bo szkoda nerw.Dlaczego nie słyszymy o wynikach dochodzenia? O tym kto wpuszcza te substancje ?!Bo są umarzane ,nikomu oprócz wędkarzy na tym nie zależy ,a samym wędkarzom chyba też nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
colbert Napisano 17 Stycznia 2013 Share Napisano 17 Stycznia 2013 "- Ktoś prawdopodobnie nielegalnie doprowadził tu rurę. Oczywiście sprawdzimy kto - dodaje rzecznik. " Gadka zawsze ta sama, sprawdzimy, ocenimy, umorzymy. Tak jak pisze maniek, nikomu na tym nie zależy. niby takie surowe normy środowiskowe, nakładają niemoralne sankcje za opalanie węglem, a od lat nie potrafią zadbać o jedną rzeczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 17 Stycznia 2013 Share Napisano 17 Stycznia 2013 Rzeczywistość jest taka, że lepiej jest ukarać wędkarza, który nie wpisał daty do rejestru, niż grupe, która zatruwa rzeke... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 24 Stycznia 2013 Share Napisano 24 Stycznia 2013 maniek napisał: Bo są umarzane ,nikomu oprócz wędkarzy na tym nie zależy ,a samym wędkarzom chyba też nie Możliwa jest nawet taka sytuacja, że to wędkarz złożył podpis o umorzeniu dochodzenia Sytuacja na rzece w czasie spaceru w okolicach Oporowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mza Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 Witam. Nie chcę zakładać nowego tematu wiec zadam pokrewne pytanie. Wie ktoś moze cos n/t zbiornika koło autostrady w miejscowości Ślęza zaraz przy rzece? Jak z rybostanem i czy jest to zbiornik ogólnodostępy? Informacji w necie nie znalazlem poza ujęciem z Google earth. Na wiosnę przeprowadzam sie w tamte okolice i mam nadzieję ze połowie trochę w ślezie jak i okolicznych stawach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 Witam.Nie chcę zakładać nowego tematu wiec zadam pokrewne pytanie. Wie ktoś moze cos n/t zbiornika koło autostrady w miejscowości Ślęza zaraz przy rzece? Jak z rybostanem i czy jest to zbiornik ogólnodostępy? Informacji w necie nie znalazlem poza ujęciem z Google earth. Na wiosnę przeprowadzam sie w tamte okolice i mam nadzieję ze połowie trochę w ślezie jak i okolicznych stawach. Pozdrawiam Witaj - jak się nie mylę to mówisz o stawie (Lasowa) który jest tuż obok autostrady- to woda PZW jeśli się nic nie zmieniło, jest tam sporo białej ryby, ale drobnej - króluje krasnopiórka, karaś, jest sporo płotek, napewno są liny i rozpylił się byczek Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 Witam.Nie chcę zakładać nowego tematu wiec zadam pokrewne pytanie. Wie ktoś moze cos n/t zbiornika koło autostrady w miejscowości Ślęza zaraz przy rzece? Jak z rybostanem i czy jest to zbiornik ogólnodostępy? Informacji w necie nie znalazlem poza ujęciem z Google earth. Na wiosnę przeprowadzam sie w tamte okolice i mam nadzieję ze połowie trochę w ślezie jak i okolicznych stawach. Pozdrawiam Witaj - jak się nie mylę to mówisz o stawie (Lasowa) który jest tuż obok autostrady- to woda PZW jeśli się nic nie zmieniło, jest tam sporo białej ryby, ale drobnej - króluje krasnopiórka, karaś, jest sporo płotek, napewno są liny i rozpylił się byczek Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 Jak nikt się nie odezwie w temacie, to może prościej dowiedzieć się np. od prezesa koła nr28 Ślęza-Żurawina http://www.pzw.org.pl/sleza/dane_podmiotu O... i kolega sympatyczny już coś podpowiedział. Booseib i tam też byłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandman Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 Byłem tam w tamtym roku po żywce, siadło kilka ładnych karasi złocistych, kilka linków, krasnopiórek i mnóstwo japońców tzn. japończyków nadających sie idealnie na żywca. widziałem także wygrzewającego się ładnego miśka (karpika)... :) dodam że rybki lepiej brały na to co zostało z pinki na haczyku niż całego robaczka.. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjpol Napisano 13 Kwietnia 2013 Share Napisano 13 Kwietnia 2013 Dzisiaj byłem nad Ślęzą. Ryby nie brały, ale i tak było fajnie ..... Woda wysoka, przespacerowałem się ze spningiem od Pilczyc do ujścia, spotkałem trzech wędkarzy ..... i nikt ryby nie widział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 23 Kwietnia 2013 Share Napisano 23 Kwietnia 2013 Byłem z lekkim federkiem i kuku w poniedziałek na 2 godzinki na wysokości Krzyków. Kilka niemrawych brań i to wszystko. Rybka jeszcze nie chce współpracować. Widziałem się z jednym spławikowcem i też bez rewelacji. Dzisiaj byłem z Booseibem na rowerze i widzieliśmy jak jeden pan z lekkim spinem kleniki dłubał. Lada moment ruszy się na całego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjpol Napisano 23 Kwietnia 2013 Share Napisano 23 Kwietnia 2013 .... wieczorem wybrałem się na dwie godzinki ze spinningiem w rejon ujścia, brały tylko okonie .... łącznie wyciągnąłem 4 sztuki (największy jakieś 25 cm) klenia ani jazia nie widziałem, ale to i tak postęp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harfoniusz Napisano 25 Kwietnia 2013 Share Napisano 25 Kwietnia 2013 Był ktoś jeszcze ostatnio na Ślęzie Coś się tam rusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 25 Kwietnia 2013 Share Napisano 25 Kwietnia 2013 harfoniusz napisał: Był ktoś jeszcze ostatnio na Ślęzie Coś się tam rusza Byłem na wysokości Krzemienieckiej od 19:30-21:30, kilka puknięć w wyraziste kolory, ale na zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjpol Napisano 26 Kwietnia 2013 Share Napisano 26 Kwietnia 2013 ... w rejonie ujścia jeden jaź 40 cm .... ładny był, ale na dwie godziny ze spinningiem było to jedno jedyne branie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 27 Maja 2013 Share Napisano 27 Maja 2013 Dzisiaj pierwszy wypad w tym roku ze spinem na Slęzy, na wysokości Krzyków. Kilka puknięć i jeden klenik 32 cm na brzegu (wahadłówka DAM nr1). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madman Napisano 14 Czerwca 2013 Share Napisano 14 Czerwca 2013 Był ktoś jeszcze ostatnio na Ślęzie Coś się tam rusza Drobnicy pełno (tydzień temu, trzy wypady pod rząd - największy klenik 20cm na ciężkiego woblerka). Woda znowu zaczęła siadać, trochę się przepłukała - jutro 4 rano kolejne podejście. Polecam dwa mosty za parkiem klecińskim (na jednym znajdują się tory, na drugim auta szumią ). Generalnie ta miejscówka słynie z dużego klenia, który lubi się tam po trzcinach chować. Marienty - gratki. No mój aktualny rekord na ślęzy w tym sezonie to 20cm (wobler był większy od głowy ale co tam XD) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madman Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 No i było od 4 do 9 rano i rybki brały pięknie (za Górką Partyzantów, most rowerowy). Ogólnie nie dowierzałem sam, iż okonia w Slęzy można złapać a tu proszę - tylko okonie brały (+/- 20cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi