damiandg Napisano 10 Maja 2011 Napisano 10 Maja 2011 Gdzie najlepiej jechać w pobliży Dąbrowy Górniczej na szczupaka. Szukam fajnej miejscówki do połapania dużych sztuk. Cytuj
Kokon89 Napisano 10 Maja 2011 Napisano 10 Maja 2011 Pogorie są OK z tego co wiem, sam też czegoś szukam i tak krążę ostatnio za szczupakiem ale same małe. Udało Ci się w okolicy trafić coś powyżej 60cm ? Cytuj
kamyczekpl Napisano 11 Maja 2011 Napisano 11 Maja 2011 po co szukac jak pod nosem masz wszystko wystarczy ze potrolingujesz łodka po 3 na 2 3 godziny i jak trafisz pogodowo to ciezko czegos nie złapać Cytuj
Kokon89 Napisano 11 Maja 2011 Napisano 11 Maja 2011 kamyczekpl a z brzegu ? Możesz polecić jakieś miejsca dobre na spinng z brzegu ? Na P4 już kilkanaście razy tpróbowałem i bez efektów (od Wojkowic Kościelnych na piaskach i kamieniach w stronę Kuźnicy Podleśnej). Na P3 w zeszłym roku też bez efektów zbytnio (ale byłem tylko 3 razy), P2 ciężko łowić bo dużo ziela no i z braniami też nie było najlepiej a P1 nie znam (byłem tam raz). Najbardziej skłaniałbym się ku P3 tylko totalnie nie wiem gdzie zacząć z brzegu polować na szczupaka - możesz coś podpowiedzieć? Cytuj
damiandg Napisano 11 Maja 2011 Autor Napisano 11 Maja 2011 No właśnie mi też chodzi o połowy z brzegu. Cytuj
abra1711 Napisano 3 Czerwca 2011 Napisano 3 Czerwca 2011 Spróbuj[hide]na kanale Dwory okolice Jankowic[/hide] większość 30 do 40cm ale takie po 90+ bywają często. Cytuj
kaktustzn Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 Szczerze mówiąc też jestem bardzo zainteresowany gdzie można sobie dobrze z brzegu pospinningować Cytuj
PiotrekDG Napisano 12 Sierpnia 2011 Napisano 12 Sierpnia 2011 Witam. Ja połowiłem kilka ale małych szczupaczków na Pogorii 3 w miejscu, gdzie wpada woda z Pogorii 2 ale były to max do 40cm. Kilka też tego wymiaru było na Pogorii 4 od strony Wojkowic Kościelnych. Z brzegu szukałem, próbowałem i nic. Zastanawiam się czy nie spróbować na Pogorii 3 z łódki ale nie wiem czy nie trzeba dodatkowych uprawnień?? Cytuj
Staszek Napisano 16 Kwietnia 2012 Napisano 16 Kwietnia 2012 Wczoraj będąc na Przeczycach rozmawiałem z gościem co sie specjalizuje w szczupaku. Powiedział ze najlepsze wyniki ma na PII. Cytuj
Michu1234 Napisano 17 Kwietnia 2012 Napisano 17 Kwietnia 2012 kamyczekpl a z brzegu ?Możesz polecić jakieś miejsca dobre na spinng z brzegu ? Na P4 już kilkanaście razy tpróbowałem i bez efektów (od Wojkowic Kościelnych na piaskach i kamieniach w stronę Kuźnicy Podleśnej) Nic dziwnego , że masz mizerne efekty, tajemnicą Poliszynela jest , że tubylcy z Dąbrowy Górniczej stawiają siaty na płyciznach od strony piekła na północ aż za wyspy (jedyne sensowne miejsce rozwoju szczupaka na tym zbiorniku) i jak to w naszej kochanej ojczyźnie bywa, gdy tylko zapada zmrok to ..... w wodzie aż się kotłuje... / dosłownie i w przenośni / Cytuj
Nizdeb Napisano 20 Kwietnia 2012 Napisano 20 Kwietnia 2012 Witam.Ja połowiłem kilka ale małych szczupaczków na Pogorii 3 w miejscu, gdzie wpada woda z Pogorii 2 ale były to max do 40cm. Kilka też tego wymiaru było na Pogorii 4 od strony Wojkowic Kościelnych. Z brzegu szukałem, próbowałem i nic. Zastanawiam się czy nie spróbować na Pogorii 3 z łódki ale nie wiem czy nie trzeba dodatkowych uprawnień?? Dokładnie tak samo. Na wypływie PII do PIII w poszukiwaniu wiosennego okonia czasem uczepił się niemiarowy szczupak. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi