Gofer Napisano 5 Marca 2010 Share Napisano 5 Marca 2010 Dzięki GOFER dobrze że się odzywasz Wymiatasz na lodek Jak znajde chwilę w najbliższym czasie Szczerze, to już nie liczyłem, że taka możliwość ciągle będzie, teraz jak patrzę za okno to widzę, że jeszcze całkiem niekrótko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biały Napisano 5 Marca 2010 Share Napisano 5 Marca 2010 witam ja byłem na przeczycach łapałem na ochotkę dość dobre efekty około 20 leszczyków takie do 35 cm z tego co wiem to na pogori 3 słabe efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 5 Marca 2010 Share Napisano 5 Marca 2010 Byłem dzisiaj krótko na III. Dojechałem późno (niestety siła wyższa), bo po 10-tej, więc na efekty za bardzo nie liczyłem. Na całym zbiorniku widziałem tylko cztery osoby, a gościu który schodził (siedział od rana), miał tylko jedno branie. Ja przez 1,5h tez nie miałem nawet skubnięcia. Wracając zahaczyłem o Pogorię I, a tam... nie bylo nawet żywej duszy co jeszcze sie nie zdarzyło! Chyba faktycznie ryby na Pogoriach nie bardzo biorą. I na koniec dla tych którzy wybieraja się w weekend. Lód ma 12-14 cm, ale miejscami przy brzegu puscił, więc najbardziej trzeba uwazać przy wchodzeniu i schodzeniu. Śniegu na lodzie praktycznie nie było, ale jak wracałem to momentami nawet nieźle sypał. W dzień było -3 stopnie, więc dziury podczas łowienia zamarzały. Wszystko na to wskazuje, ze przy wiekszym minusie w nocy znowu zacznie przyrastać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 5 Marca 2010 Share Napisano 5 Marca 2010 To teraz na mnie kolej robimy ATAK dam zanć jak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyczekpl Napisano 5 Marca 2010 Share Napisano 5 Marca 2010 dzisiaj gadalem z wedkarzami z pogori 3 to mowia ze cisza juz dłuższy czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 Dzisiejszy wyjazd rozpoczął się NIEFARTOWNIE - ZASPAŁEM po raz pierwszy w życiu Wędkowanie rozpoczęliśmy ok 7 rano dzień zapowiadał nienajgorzej pierwsze brania zaraz po wejściu na tafle kolejne przeręble i kolejne ryby - brały płotki , jazie oraz wzdręgi. Pomimo porannej wpadki dzień uważam za bardzo udany , kolega Paweł na pewno wstawi kilka fotek i informacji o wymiarach rybek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pluto Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 Zdjęcia i opis wstawione w dziale - Sezon podlodowy 2009/2010. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyczekpl Napisano 8 Marca 2010 Share Napisano 8 Marca 2010 pluto na anstepny raz napisz mi na gg 5527685 jak bedziecie planowlai jaksi wyjazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 11 Marca 2010 Share Napisano 11 Marca 2010 Jakie wieści z Pogorii Siedzi ktoś na lodzie , można jeszcze bezpiecznie połowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 15 Marca 2010 Share Napisano 15 Marca 2010 Witam i uprzejmie donoszę Niedzielny wyjazd upłynął pod znakiem PASKUDNEJ pogody z nieba leciało wszystko, co mogło Wędkarsko bardzo udana wyprawa , ryba dopisała - ok 20-30 okoni niestety wszystkie w rozmiarze 20-25 cm , płotki jak zawsze stanęły na wysokości zadania ok 30 szt , kilka największych po 35cm . Lodu jeszcze sporo 20 cm a miejscami nawet do 30 tylko jest jedno ALE UWAGA TAFLA LODOWA ZACZYNA "SZPILKOWAĆ" - jest to bardzo niebezpieczne zjawisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyczekpl Napisano 16 Marca 2010 Share Napisano 16 Marca 2010 kurde ja tam sie boje wyłazic juz na lód a widze ze efekty są! czy zdjęcia jakies będą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 16 Marca 2010 Share Napisano 16 Marca 2010 Fotki wstawione w innym temacie Nadal jesteś częściowo ANONIMOWY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 Jak tam na Pogoriach? Lód juz zszedł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 25 Marca 2010 Share Napisano 25 Marca 2010 w sobote byłem na 1 . lód trzymał ale przy takim słoncu pósci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 25 Marca 2010 Share Napisano 25 Marca 2010 Lodu nie ma, dziś rano kumpel spławikówką się tam bawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddamcio Napisano 25 Marca 2010 Share Napisano 25 Marca 2010 A z jakimi efektami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyczekpl Napisano 27 Marca 2010 Share Napisano 27 Marca 2010 no ja dzis na pogori 1 byłem to na spławika jest zabawa ale sama drobnica no i ze 3 moze takie po 25 łapałem na 7 metrach glebokosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 27 Marca 2010 Share Napisano 27 Marca 2010 Czyli pomału zaczyna sie cos dziać. Tylko patrzeć jak ruszy sie grubsza ryba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 30 Marca 2010 Share Napisano 30 Marca 2010 Byłem dzisiaj pare godzin na trójce. Brała sama drobnica i tylko na spławik. Na grunt tylko drobne skubnięcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pluto Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 Od której strony byłeś na P3? Na jakiej głębokości łowiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 Od której strony byłeś na P3? Na jakiej głębokości łowiłeś? Od strony P II. Ostro wiatr wiał i fale były czasami jak na morzu, więc najczęsciej brały przy dnie na "wleczonego". Łapaliśmy ze szwagrem głównie z gruntu a na splawik spróbowałem tylko po to, żeby zobaczyć czy cos w ogóle sie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyczekpl Napisano 1 Kwietnia 2010 Share Napisano 1 Kwietnia 2010 a my dzisiaj w 4-ech bylismy na pogori 4 od strony wojkowic na grunt było zucone 8 wędek i od 5.00 rano do 11.00 zero bran porazka! ryba na 4 jeszcze sie nie ruszyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamilioni Napisano 1 Kwietnia 2010 Share Napisano 1 Kwietnia 2010 Ja właśnie wróciłem z Pogorii I z tatą Sama drobnica brała - płocie , ale zabawa była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniaa55 Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Koledzy rybki na Pogori 4 się ruszy już dawno. Biorą piękne wzdręgi i niestety szczupaki w przedziale 60 - 80 cm. Tu powstaje nasz apel do wszystkich - zgłaszajcie takie incydenty czy to na policje ( jak ktoś nie zna numeru 997 ) czy też bezpośrednio do komendanta straży rybackiej w Katowicach nr kom. 508 052 778 Komendantem jest p. Paweł Ziebura. Panowie i Panie nie ma sie czego bać, to leży w naszym interesie. Nie pozwólmy się okradać. Powiedzmy STOP pseudo wędkarzom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Mam na stałe wpisay nr do PSR dostają gorączki jak mnie mają na lini Nawet czasami interwencia jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi