kamyczekpl Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 a ja dzis pochodziłem z godzinke ze spinem na czwórce to widać ze szcupaki chodza i sie ostro spławiaja te wieksze sztuki tez ale mozna to zobaczyc tylko w godzinach od 20.30 do 22.00 bo w tych łaziłem ze spinem no to wynik taki ze szczupak 51 cm i 43 cm wszystko dalej pływa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyczekpl Napisano 10 Maja 2010 Share Napisano 10 Maja 2010 dzisiaj kolejna Samica tym razem jzu 60-siątka ale co z tego jak pod brzegiem urwałem takiego sanadacza ze juz nie chce sie wkurzac za przeproszeniem podspodem foteczka http://img169.imageshack.us/i/dsc02425j.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rocky Napisano 11 Maja 2010 Share Napisano 11 Maja 2010 na której Pogorii taki ładny szczupak złapany ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyczekpl Napisano 11 Maja 2010 Share Napisano 11 Maja 2010 na pogori 4 ,ale musisz znac dobre miejscowki ,dołki w ktorych siedzą non stop zębacze dzisiaj złapałem 2 ale pistoleciki 45 i 43 i dwa malutkie okoniki ale zabawa jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 11 Maja 2010 Share Napisano 11 Maja 2010 Chyba tez się ze spiningiem przejadę. Czas troche odpocząc od białej ryby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyQ Napisano 20 Maja 2010 Share Napisano 20 Maja 2010 Witam, po dzisiejszym spiningowym wypadzie zaliczyłem Szczupaczka 44cm (oczywiście do wody wrócił) W sobotę znowu się wybiorę może coś większego wpadnie. Pozdrooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyczekpl Napisano 20 Maja 2010 Share Napisano 20 Maja 2010 Dzisiejsza wyprawa spiningowa została zaliczona do udanych wybrałem sie rowerkiem z domu o godzinie 19.00 do 21.00 , gdy dotarlem na miejsce zauwazylem spławy malutkich okoników zarzucilem mojego malego czarnego kogucika i złapałem 3 okonki około 20 cm ,byłem bardzo zdziwiony braniami ryb pomimo podniesionego stanu wody o jakies 1,5 metra stan wody masakrycznie sie powiększył zucam dalej przez 30 minut mowie ehh dupa zbita na takim stanie wody to za duzo nie porobie ide zucac w kolejny dołek a tu ryp! czuje niezły opór ale mowie nie mozliwe ze to szczupak to nie te odjazdy, to nie odjazdy szczupaka po chwili na brzegu melduje sie okon 35 cm jestem mile zaskoczony a zarazem zdziwiony jak na takim stanie wody cos sie dzieje przeszłem miejsce dalej z 10 rzutów i nagle znowu opór szcupak około 45 cm oczywiscie Release no i trzeba wracac do domu bo robi sie ciemno.Podsumowanie na pogori 4 drapieżnikom nie przeszkadza taki stan wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyczekpl Napisano 20 Maja 2010 Share Napisano 20 Maja 2010 http://img62.imageshack.us/i/dsc078893.jpg/ OKOŃ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grud84 Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Wie Ktoś może jak wygląda obecnie sytuacja z dojazdem i łowieniem na Pogorii III? Jak mi zasiadka karpiowa na innym zbiorniku nie wypali, to tutaj chociaż chciałbym za tydzień podskoczyć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniaa55 Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Dojazd do III jak zawsze tylko do zakazów wjazdu. Pozostaje zostawić samochód na parkingu od strony plaży i dreptać ze sprzętem na łowisko. Swoją drogą karpiki łowią od strony Łęknic w przecinkach. Ogólnie nie jest ciekawie. Zębate nie chcą skubać, a ryby zgromadzone na ok 5 - 6 metrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grud84 Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Dzięki za info! Mogłabyś mi powiedzieć jak trafić na miejsce zwane "czerwonym piaskiem" - jest ono położone przy drodze doprowadzającej na piekło, w pobliżu drogi. Ja tam póki co nigdy nie byłem, więc te nazwy są dla mnie nowe.. Będę jechał z Zabrza i zależałoby mi, aby trafić właśnie w to miejsce;) Dziękuję i pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyczekpl Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 co do zębatego na 3 5 dni temu 113 cm gosc złapał i zabrał stary dziad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 co do zębatego na 3 5 dni temu 113 cm gosc złapał i zabrał stary dziad Odpuść sobie takie teksty Ryba zabrana zgodnie z RAPR PROPAGUJ , ZACHĘCAJ , UŚWIADAMIAJ to przynosi lepsze efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon398 Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 a tego zebatego to na żywca czy spining ? jutro sie wybieram na starą pogorie nie wiecie gdzie najlepiej sie umiejscowić:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddamcio Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Może ktoś dać znać jaki jest poziom wody na pogori 1? Czy są jakieś utrudnienia w dojezdzie nad jezioro od strony rybaczówki? Z góry dzieki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyczekpl Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 ddamcio nie ma zadnych utrudnien na dojazd na pogorie 1 stan wody prawie wogule na jedynce nie jest zwiększony,na rybaczowke spokojnie mozesz jechac piotr_chorzow wiadomo ze zgodnie z RAPR no ale jak tak wszyscy będa robili to powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon398 Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 tak jak kolega wyzej napisal nad pogorie 1 mozna bez problemu dojechac bylem dzisiaj z kolegą kawałek za rybaczówką od 6 rano 4 wędki i ani jednego brania, pozniej porzucalem troche na blache ale tez nic. Za to mialem pierwszą kontrole w tym roku:) woda sie tylko troche podniosła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyQ Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 Witam Dzisiaj rano zameldowałem się na P4 ale efekty mizerne jeden maluch 31cm Zębaty z 20/05 http://img36.imageshack.us/img36/5070/20052010105.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatiel Napisano 27 Maja 2010 Share Napisano 27 Maja 2010 Witam W niedzielę byłem na PIV ale poziom wody, no cóż jak to zobaczyłem to się zdziwiłem Panowie jak tam poziom wody? Opadł trochę, czy nadal wysoki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyQ Napisano 27 Maja 2010 Share Napisano 27 Maja 2010 Witam W niedzielę byłem na PIV ale poziom wody, no cóż jak to zobaczyłem to się zdziwiłem Panowie jak tam poziom wody? Opadł trochę, czy nadal wysoki? Cześć Nic a nic się nie zmienił, dalej woda bardzo wysoko i póki co to raczej nie liczyłbym na opad bo cały czas woda tamą spływa z Przemszy która zresztą wylała i zalała dawne swoje koryto. Jak się coś poprawi to napiszę jestem prawie codziennie na PIV więc dam znać jak będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatiel Napisano 28 Maja 2010 Share Napisano 28 Maja 2010 Witam Johny dzięki za info, Jutro wcześnie rano jadę znowu trochę na IV na spina połowić, zobaczymy jak będzie tym razem pozdrawiam i owocnych łowów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyQ Napisano 28 Maja 2010 Share Napisano 28 Maja 2010 Witam Johny dzięki za info, Jutro wcześnie rano jadę znowu trochę na IV na spina połowić, zobaczymy jak będzie tym razem pozdrawiam i owocnych łowów Daj znać jak coś połowisz ja wieczorkiem jutro podskocze. Pozdroo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokon89 Napisano 30 Maja 2010 Share Napisano 30 Maja 2010 Witam, Mógłby ktoś udzielić informacji gdzie na PIV da się wędkować ? Chodzi mi o miejsca na feeder/spławik i miejsca na żywca. Byłem tam tylko raz... od strony bodajże Antoniowa. Nie dało się zupełnie wędkować. W wodzie drzewa i krzaki, brak możliwości podejścia i zarzucenia zestawu. Byłbym niezmiernie wdzięczny za informację, zbiornik ten mam bardzo blisko a nie wiem gdzie mogę powędkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatiel Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 WitamDaj znać jak coś połowisz ja wieczorkiem jutro podskocze. Pozdroo A no byłem w sobotę i w niedzielę byłem... rezultatów zero, chyba wydzielałem jakieś złe emocje i ryby to czuły, bo obok mnie łowili i holowali, największy szczupły jaki padł miał około 1m... wierzę jednak, ze następnym razem będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatiel Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 Witam, Mógłby ktoś udzielić informacji gdzie na PIV da się wędkować ? Chodzi mi o miejsca na feeder/spławik i miejsca na żywca. Byłem tam tylko raz... od strony bodajże Antoniowa. Nie dało się zupełnie wędkować. W wodzie drzewa i krzaki, brak możliwości podejścia i zarzucenia zestawu. Byłbym niezmiernie wdzięczny za informację, zbiornik ten mam bardzo blisko a nie wiem gdzie mogę powędkować. Na wysokości antoniowa faktycznie ciężko znaleźć jakieś dobre miejsce, żeby z gruntu połowić. Z drugiej strony lekka spławikówka albo bacik i po namierzeniu jakiegoś dołka można się fajnie pobawić ze wzdręgami, jaziami czy płociami. Dobrze mieć wodery, żeby wejść na jakąś wyspę i tam się zasadzić. Idąc dalej za antoniowem, jadąc autostradą chyba 2 albo trzecie skrzyżowanie, jest parę miejsc, gdzie grunt można się wybrać. Minus to to, że trzeba z całym sprzętem "dymać" piechotką ponad 500m nad wodę a z tego co zauważyłem, niektórzy chodzą jeszcze dalej - zasadzając się na wyspach. Biorąc jednak pod uwagę poziom wody, który mamy obecnie, wytypowanie jakiegoś łowiska jest ciężkie. W weekend na grunt nikt nie łowił, z wędami zasiadali i próbowali szczęścia na żywca lub lekki spławik - brały piękne wzdręgi. Jeśli wybierzesz się w woderach radze uważać. Kładami wyjeżdżone są głębokie koleiny, Momentami woda sięga po pas by po jednym zaś kroku zupełnie człowieka zakrywa. powodzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi