JohnyQ Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 Jeździ ktoś na P4 prócz mnie Dzisiaj połowiłem z rańca trochę jazików 20 - 35 cm ogólnie fajna zabawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokon89 Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 JohnyQ, a w którym miejscu byłeś ? Jak chcecie w okolicy połowić to jedźcie na wpływ Jaworznika do Brynicy w Wojkowicach. Ryba bierze jak szalona. Piękne leszcze i krąpie. Bacik, lekki spławiczek i jedna za drugą - w wodzie aż się gotuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 Piękne leszcze i krąpie. . jak piękne (cm) te leszcze ?? jakiej szerokości i głębokości jest ta rzeka w tym miejscu ?? i jaka czystość tej rzeki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyczekpl Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 johnyq gdzie łapiesz te jaziki moze razem sie wybierzemy moje gg 5527685 pisz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokon89 Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 kamyczekpl, JohnyQ ... jak się zdecydujecie i wzięlibyście jeszcze jednego do zasiadki to ja się piszę krisis ... leszcze od najmniejszych do takich po 2 - 2,5 kg, znajomy mówił że i karp i lin mu się tam trafił ostatnio. Z tego co wiem to jest tam też piękny szczupak (z tym, że nic nie wiem żeby ostatnio brał). Szerokość około 15-20 metrów, głębokość około 2-3 metrów. Bardziej przypomina to kanał niż rzekę, odcinek jest bardzo krótki... wcześniej Jaworznik to właściwie strumień, dalej przechodzi w ten właśnie kanał o długości może 100-150 metrów po czym wpada do Brynicy. Czystość samej Brynicy jest kwestią wątpliwą, aczkolwiek ów kanał wydaje się być dość czysty. Poza tym co ważne, wygląda na to że wędkarze po sobie sprzątają... Tutaj masz lokalizację tego miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyQ Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 JohnyQ, a w którym miejscu byłeś ?Jak chcecie w okolicy połowić to jedźcie na wpływ Jaworznika do Brynicy w Wojkowicach. Ryba bierze jak szalona. Piękne leszcze i krąpie. Bacik, lekki spławiczek i jedna za drugą - w wodzie aż się gotuje... Byłem od strony Wojkowic Kościelnych na Pogorii 4 nie w Wojkowicach Natomiast z miłą chęcią na te leszcze bym się wybrał, jedyny wolny czas to po sobota po 14:00 by chyba do roboty będę musiał się wybrać ale to nie jest jeszcze pewne. moje gg jak ktoś by chciał 4875890 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyQ Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 johnyq gdzie łapiesz te jaziki moze razem sie wybierzemy moje gg 5527685 pisz! Od strony Wojkowic Kościelnych są ładne wypłycenia tylko z rana max do 9:00 można się pobawić bo później to rybka idzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyczekpl Napisano 9 Lipca 2010 Share Napisano 9 Lipca 2010 dzisiaj jade na 4 na noc jutro zdam relacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyczekpl Napisano 10 Lipca 2010 Share Napisano 10 Lipca 2010 wiec tak na 6 wędek około 14 leszczy w przedziale 25-30 ktore weszły z przeczyc takze porazka.Jeden Jaz 31 cm i dwa zerwane ogromne karpie(znaczy ogromne no 7 8 kg cos koło tego) dzisiaj znowu na nocke juz z grubszymi przyponami i hakami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokon89 Napisano 10 Lipca 2010 Share Napisano 10 Lipca 2010 od Wojkowic Kościelnych ? z gruntu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyczekpl Napisano 10 Lipca 2010 Share Napisano 10 Lipca 2010 ta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 12 Lipca 2010 Share Napisano 12 Lipca 2010 Dwie nocki i dwa dni nad Pogorią IV od strony Marianek. I niestety nie ma sie czym pochwalić. Pierwszą nockę łowiliśmy we trzech, drugą we czterech a efekt to trzy jazie ok 30 cm, ze dwadzieścia leszczyków 20-30cm i jeden większy 47, który wziął chyba przez pomyłkę... Brania w zasadzie tylko w nocy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokon89 Napisano 12 Lipca 2010 Share Napisano 12 Lipca 2010 Nie orientujecie się jak na pogoriach sytuacja z sumem ? Nie wiem gdzie występuje na tyle licznie żeby warto było się wybrać, a mam wrażenie że pogoda w ostatnich dniach sprzyja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 12 Lipca 2010 Share Napisano 12 Lipca 2010 Nie orientujecie się jak na pogoriach sytuacja z sumem ? Nie wiem gdzie występuje na tyle licznie żeby warto było się wybrać, a mam wrażenie że pogoda w ostatnich dniach sprzyja... Sam w zeszłym roku poswięciłem trochę czasu sumom na Pogoriach, ale niestety skończyło się na samych małych. Łowiłem głównie na PIII i PII. Tak naprawdę trafiaja się na każdej z nich, ale sa to najczęściej przyłowy. Która z Pogorii najlepsza pod kątem wąsacza...? Jedni mówią, że dwójka na prawo od upustu, inni, że jedynka i skarpa za rybaczówką, jeszcze inni, że Trójka, ale najlepiej z łódki... Myślę, że samemu trzeba popróbować, ale i... duzo szczęścia by się przydało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 12 Lipca 2010 Share Napisano 12 Lipca 2010 Robson.b dobrze PRAWISZ PII to dobra woda tylko kiepska do holowania wąsatego identycznie jest na PIII zielsko skutecznie utrudnia a nawet uniemożliwia wyciągnięcie rybska Tylko połowy z łodzi dają zamierzone efekty Ja ostatnio 3 nocki zaliczyłem na innej wodzie , brały sandacze raz większe raz mniejsze, ale zawsze był ruch w interesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 12 Lipca 2010 Share Napisano 12 Lipca 2010 Robson.b dobrze PRAWISZ PII to dobra woda tylko kiepska do holowania wąsatego identycznie jest na PIII zielsko skutecznie utrudnia a nawet uniemożliwia wyciągnięcie rybska Tylko połowy z łodzi dają zamierzone efekty Ja ostatnio 3 nocki zaliczyłem na innej wodzie , brały sandacze raz większe raz mniejsze, ale zawsze był ruch w interesie ...najważniejsze, że jest ruch w interesie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyczekpl Napisano 13 Lipca 2010 Share Napisano 13 Lipca 2010 dzisiaj znowu na nocke ale tym razem juz z plecionkami na przyponach i za karpiem zobaczymy xD oczywiscie na p4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokon89 Napisano 13 Lipca 2010 Share Napisano 13 Lipca 2010 kamyczekpl zdaj relację jak poszło. ps. jakby kiedyś można dołączyć do wyjazdu na nockę to byłbym chętny. daleko nie mam, mobilny jestem więc bez problemu z dotarciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 13 Lipca 2010 Share Napisano 13 Lipca 2010 kamyczekpl ps. jakby kiedyś można dołączyć do wyjazdu na nockę to byłbym chętny. daleko nie mam, mobilny jestem więc bez problemu z dotarciem nie ma sprawy, ze mną możesz się na nocke wybrać, widzę że jesteś z Bedzina a ja w Bedzinie pracuje tylko powiedz mi czy masz opłacony okręg Częstochowski ?? bo najbliższy wyjazd na Poraj bedzie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyczekpl Napisano 14 Lipca 2010 Share Napisano 14 Lipca 2010 krisis i kokon ej to musimy sie wspolnie ugadac moje gg to 5527685 w sierpniu chce udezyc na 3 dni na p4 bo warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokon89 Napisano 14 Lipca 2010 Share Napisano 14 Lipca 2010 częstochowski nie opłacony ale w razie potrzeby to nie problem wykupić pozwolenie czasowe. kamyczekpl pisz jak było na nocce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatiel Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 Witam Jako, że do tej pory łowiłem za antoniowem (okolice wysp) i tylko tam znam trochę wodę a wyników tam ostatnio brak, stwierdziłem, że czas przenieść się w inne miejsce. I z tym mam mały problem, bo nie wiem, gdzie najlepiej zasadzić się od strony Kuźnicy Patrząc w stronę PIII na prawo (tam gdzie umocniony brzeg), czy na lewo (tam gdzie piaszczyste plaże)? Który brzeg polecacie? dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 Teraz to pewnie bez różnicy, bo z tego co słyszę wszędzie jest kicha... Po zmianie pogody woda troche się ochłodziła i rybki strajkuja na całego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio19871 Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 Byłem dzisiaj z ojcem. Łapalismy przy samej wyspie od strony Ratanic. Efekt końcowy mizerny: 7 jazi - największy 34cm 4 leszcze 14 płotek Łapalismy od 14 do 20.30, najwiecej brań od godziny 19. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatiel Napisano 30 Lipca 2010 Share Napisano 30 Lipca 2010 widzę więc, ze nie tylko ze mną rybki nie chcą współpracować faktycznie, pogoda daje im się we znaki, co przekłada się na nasze wyniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi