Gość sebek Napisano 4 Lutego 2007 Share Napisano 4 Lutego 2007 byłem wtedy przekonany że można ,mój bład sorry będę uważniejszy na przyszłość ,głupio wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exitmaku Napisano 28 Maja 2007 Share Napisano 28 Maja 2007 Ja bym proponował nocną zasiadkę,tylko zamiast gum pływający woblerek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 29 Maja 2007 Share Napisano 29 Maja 2007 Ok Maniek słowo się rzekło karpie już śpią czas na wigilijną opowieść. Samiec a samica sandacza róznice w braniach i holu Referuje kolega Maniek Maniek, obiecałeś coś napisać na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 30 Maja 2007 Share Napisano 30 Maja 2007 Maniek, obiecałeś coś napisać na ten tematPamiętam ,czekam na fotki.Pozatym w oczach mam już sandacze czekające na mnie ,a żywce już się dopytują kiedy jedziemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 30 Maja 2007 Share Napisano 30 Maja 2007 Pamiętam ,czekam na fotki. Tegorocznych sandaczy? Pozatym w oczach mam już sandacze czekające na mnie To tym bardziej jest okazja coś napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 30 Maja 2007 Share Napisano 30 Maja 2007 To tym bardziej jest okazja coś napisaćTo pozostaje mi tylko noc .W piątek cię sprawdze [nr fona ten sam] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 30 Maja 2007 Share Napisano 30 Maja 2007 W piątek cię sprawdze [nr fona ten sam] Nie ma sprawy Jestem na rybach rano i wieczorem Telefon cały czas ten sam To pozostaje mi tylko noc Ale tak poważnie to ciekaw jestem twojego posta ma temat różnicy w braniach i holu samic i samców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 30 Maja 2007 Share Napisano 30 Maja 2007 Ale tak poważnie to ciekaw jestem twojego posta ma temat różnicy w braniach i holu samic i samców Samiec ciągnie do monopolowego ....a samica do fryzjera lub kosmetyczki Chyba że sandacze różnią się jednak od ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 30 Maja 2007 Share Napisano 30 Maja 2007 Ale tak poważnie to ciekaw jestem twojego postaRaczej będzie to temat o braniach nie tylko sandacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 30 Maja 2007 Share Napisano 30 Maja 2007 Raczej będzie to temat o braniach nie tylko sandacza. Tym lepiej, opowiadaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miron Napisano 12 Lipca 2007 Share Napisano 12 Lipca 2007 ja wolę zasiadki z trupkiem zwykle coś się dzieje (chociaż to mój kolega raczej ma brania ) a teraz w ogóle podobno lepiej łowic z główka 7-12 gramów niby lepiej biorą niż na cieżki opad. w sumie to gość przy mnie tak sandałka 60 cm wyjał na seledynowego rippera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_barti_ Napisano 13 Sierpnia 2007 Share Napisano 13 Sierpnia 2007 A jak z brzegu łowie, to idzie jakoś rozpoznać górke? Np. jak przeciągne po dnie ciężarek to widać to jakoś po zyłce, wędce itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablotor Napisano 26 Sierpnia 2007 Share Napisano 26 Sierpnia 2007 Mam pytanko jeśli chodzi o nocny połów sandaczy...mianowicie jak idę na taką wyprawę to na pierwszą główkę wchodzę jak już się ściemni trochę...a jak długo powinienem być na takiej wycieczcie ? Tzn do której godziny opłaca się poszukiwać tej rybki ? Jaką taktykę lepiej jest obrać...więcej główek a mniej dokładnie czy lepiej mniej główek ale uporczywiej ? a jak to jest z jesiennym sandaczem ? Bo jesień przecież tuż tuż ? Rozumiem, że też jechać jak juz się ściemnia tyle że to przypada kilka godzin wczesniej ? Powiedzcie mi jak to jest z tym A tak wogólę to ze spiningiem na co można się jeszcze wybrać w nocy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turbo Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 A tak wogólę to ze spiningiem na co można się jeszcze wybrać w nocy ? Na RAPY chłopie na rapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablotor Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 Jest tu ktoś z Torunia łowiący sandacze na Wiśle i chcący podzielić się jakimiś wskazówkami dla początkującego ? może jakieś lepsze miejscówki ? przynęty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_barti_ Napisano 30 Sierpnia 2007 Share Napisano 30 Sierpnia 2007 Nie chce robić nowego tematu wiec napisze tu. A jeśli mamy haczyk bez oczka? Chce taki zastosować do żywca to jak założyć stalke czy wolfram? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gadu Napisano 30 Sierpnia 2007 Share Napisano 30 Sierpnia 2007 nie założysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_barti_ Napisano 30 Sierpnia 2007 Share Napisano 30 Sierpnia 2007 No to też prosze o pomoc, jak to rozwiązać, jak robicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 30 Sierpnia 2007 Share Napisano 30 Sierpnia 2007 jak to rozwiązać, jak robicieKupić haczyk z oczkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 30 Sierpnia 2007 Share Napisano 30 Sierpnia 2007 No to też prosze o pomoc, jak to rozwiązać, jak robicie Można kupić linkę w otulinie (sprzedawaną w odcinkach po 5 m). Wady- ciężko się wiąże i jest podatna na "spiralowanie się" Kup cienkie wolframy i haki z oczkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_barti_ Napisano 30 Sierpnia 2007 Share Napisano 30 Sierpnia 2007 Dzięki! Jeszcze tylko znajde jak zbroić żywce i jutro może sie przejade zobaczyć co słychać u szczupaków i sandaczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wędrowniczek Napisano 1 Września 2007 Share Napisano 1 Września 2007 Witam. Mam pytanie.Gdzie szukac sandacza we wrzesniu kiedy to nie ma jeszcze przymrozków i jest on porozrzcany po całym zbiorniku?W pazdzierniku, listopadzie wiadomo nie mam z tym najmniejszego problemu natomiast wrzeseń?hmm tu juz zaczyna sie problem.Moje dotychczasowe poszukiwania zazwyczaj konczyły sie na niestety tylko i wyłącznie niewymiarkach.Czasami trafil sie jakis piędziesiątak ,ale to wszystko.Prosze podzielcie sie swoimi doswiadczeniami z miejsc połowu tzn czy był to duży spad,rant czy raczej kawalek prostego twrdego dna, jaka głębokośc itp,Raczej nie mam zufania do Panów redaktorów gazet opisujących swoje niesamowite przezycia nad wodą, :)z tąd moja olbrzymia prosba o podzielenie sie ze mna własnymi doświadczeniami. Serdeczni podrawiam Wędrowniczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 2 Września 2007 Share Napisano 2 Września 2007 Witam Sandacz jak i inne mięchożercy są zawsze tam, gdzie ich pokarm. Gdzie drobnica, tam biesiadnicy. Teraz można je trafić nawet na górkach czy blatach 1/2 m. Jak nastaną zimne noce (powoli to już się dzieje) drobnica zejdzie na cieplejszą, głębszą wodę a za nią .... Ot i cała filozofia, o której "największym fizjonomom się nie śniło" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnum666 Napisano 6 Września 2007 Share Napisano 6 Września 2007 Ok, więc może tu się podłącze. Moje pytanie dotyczy łowienia sandałów na gumki. Konkretnie chodzi o to jak dobrać ciężar główki Jogowej do głębokości łowiska?? Jak bardzo agresywny powinien być opad przynęty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 6 Września 2007 Share Napisano 6 Września 2007 magnum666 a twoje łowisko jaką ma głębokość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi