lord adam39 Napisano 21 Sierpnia 2006 Share Napisano 21 Sierpnia 2006 ostatnio byłem w lesie i można było borowiki kosa ciąć ..znalazłem borowaika ok 1 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 21 Sierpnia 2006 Share Napisano 21 Sierpnia 2006 Kisux to zdradz jakie rejony odwiedzasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bogdan39 Napisano 21 Sierpnia 2006 Share Napisano 21 Sierpnia 2006 Umnie duzo borowików maslaków znajomy przywiózł chyba z 40 dużych prawdziwów śliczne i zdrowe.Las na piaskach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 21 Sierpnia 2006 Share Napisano 21 Sierpnia 2006 U mnie tylko takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 21 Sierpnia 2006 Share Napisano 21 Sierpnia 2006 Biorę Już tak dawno nie jadłem kotleta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzczepanM1986 Napisano 22 Sierpnia 2006 Share Napisano 22 Sierpnia 2006 zapraszam w moje lasy:) tzn nie moje ale czesto odwiedzane przeze mnie:) >>>okolice obornik >>>okolice opalenicy >>>trasa jastrzębsko-zbąszyń wrażenia i zbiory murowane...jesli pada:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland Napisano 23 Sierpnia 2006 Share Napisano 23 Sierpnia 2006 Dzisiaj nazbierane pelne wiadro prawdziwkow Razem nazbierana prawie skrzynka. Byly z nami 2 baby ktore nie zabieraly prawei nic A przede mna najgorsze: czyszczenie i krojenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 24 Sierpnia 2006 Share Napisano 24 Sierpnia 2006 Pochwal sie Rolad gdzie byles jakie okolice Bo ja bylem w poblizu miejscowosci otloczyn (jak sie jedzie z torunia na wloclawek) i niestety lipa 2 prawdziwki i jeden kozlarz W lesie wilgotna sciolka ale kalosze suche mialem (wzialem bo w toruniu padalo a odleglosc jest kolo 15-20 km wiec myslalem ze tam tez) nie bylo widac nawet korzeni ani muchomorow czy innych omijanych "przysmakow tesciowych" Pierwszy raz wczoraj sie wyrwalem na grzybki i taka lipa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland Napisano 24 Sierpnia 2006 Share Napisano 24 Sierpnia 2006 Bylem na grzybach w okolicach rojewa. Watpie zeby komus to w czyms pomoglo. Po prostu ja z bratem znalezlismy 2 lata temu pewne miejsce...Tam nazbieral kazdy po wiadrze. To miejsce jest na skraju lasu tuz przy gospodarstwie. Najwiecej prawdziwkow znalezklismy w malych iglakach- takich do pasa. Miejsce niby nie najleprze, ale prawdziwkow jest tam bardzo duzo . Jutro tez tam jade..... Pozniej probowalem wejsc w brzózki na kozaki, ale nie znalazlem żadnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 24 Sierpnia 2006 Share Napisano 24 Sierpnia 2006 No ja wczoraj zlazilem sie po "swoich" miejscach na kozlarze czarne lebki i maslaki i lipa jak nie wiem Calkiem mozliwe ze poki co wystepuja tylko w pewnych miejscach Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bogdan39 Napisano 10 Września 2006 Share Napisano 10 Września 2006 Dzis pojechałem z rodzinka na grzyby po dwuch godzinach mielismy ze czter y kilo maslaka pare kozaków. Niejestem mistrzem w grzybiarstwie więc to dobry wynik. Ci lepsi dra dosłownie koszami prawdziwki, tylko cholera wie gdzie jeżdżą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland Napisano 10 Września 2006 Share Napisano 10 Września 2006 Ja dzis na grzybach pelne wiadro czarnych łebków. Wszystko bylo wyzbierane po weekendzie zwlaszcza ze tak ladna pogoda lecz znalezlismy jedno miejsce....i poszlo z górki. Razem 4 wiadra czarnych lebkow, i pol wiaderka prawdziwkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 10 Września 2006 Share Napisano 10 Września 2006 4 wiadra czarnych lebkow Co to za gatunek? Czerwone łebki to znam ale czarne..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszczyk Napisano 10 Września 2006 Share Napisano 10 Września 2006 Pewnie odpowiednio czarne - brazowe kozaczki, czerowne - czerowne kozaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liqwidator Napisano 10 Września 2006 Share Napisano 10 Września 2006 pewnie chodzi o podgrzybka? http://pl.wikipedia.org/wiki/Podgrzybek_brunatny ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 10 Września 2006 Share Napisano 10 Września 2006 leszczyk. ciekawa teoria z tym czarne-brązowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszczyk Napisano 10 Września 2006 Share Napisano 10 Września 2006 eszczyk. ciekawa teoria z tym czarne-brązowe A znasz jakies jadalne grzyby z czarnymi lebkami keri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 10 Września 2006 Share Napisano 10 Września 2006 A znasz jakies jadalne grzyby z czarnymi lebkami keri Entoloma nitidum jest jadalny tylko nie wiem czy więcej jak jeden raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 10 Września 2006 Share Napisano 10 Września 2006 Są też koźlarze z czarnymi łebkami Ale Rolandowi pewnie chodziło o podgrzybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszczyk Napisano 10 Września 2006 Share Napisano 10 Września 2006 Są też koźlarze z czarnymi łebkami No dokladnie to napisalem kozlarz czyli kozak brazowy - one maja czarne lebki. A czy chodzilo o podgrzybki obaczym ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 11 Września 2006 Share Napisano 11 Września 2006 Sądzę że chodziło o najfajniejsze podgrzybki ja dzisiaj nazbierałem sobie dwa wiaderka podgrzybków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 11 Września 2006 Share Napisano 11 Września 2006 Mieszkam pod lasem i jak mam czas to chodze tylko już nei wiem co będe robić z tymi grzybkami U mnie dominacja podgrzybków - na prawdziwki jeszcze dobrej miejscówki nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland Napisano 11 Września 2006 Share Napisano 11 Września 2006 Ale Rolandowi pewnie chodziło o podgrzybki Dokladnie, u mnie wszyscy mowią "czarne łebki". Moze okolica taka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 11 Września 2006 Share Napisano 11 Września 2006 a na sląsku - bo mom kumpla zy ślunska - to u nik nma prowdziwki - sie "PRAWOKI" godo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 11 Września 2006 Share Napisano 11 Września 2006 No i teraz wiadomo podgrzybki a tak jeszcze dodam że to chyba najsmaczniejsze z ogólnodostępnych grzybów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi