Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Placek
Napisano

ja wczoraj na barkach(wrocław) na leszczyka ruszylem,5godzin z neceniem,trafil sie tylko byczek:Dzaraz jade znowu moze sie ruszy rybka:)

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 169
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano

Właśnie wróciłem z kananału żeglugowego we Wrocławiu . Wyniki takie sobie , w 4 osoby złowiliśmy kilka ładnych płoci i trochę drobnicy . Obok nas siedział tyczkarz i też nie specjalnie łowił . Poza tym zaczęła wariować woda , raz płynęła w lewo , raz w prawo no i niosła dużo różnych śmieci które czepiały się żyłki .

Napisano

Byłem na Przeczycach jako widz.

Lód na środku ale , około 100 metrów od brzegu woda , rozmawiałem z 4 wędkarzami- zero brań , nawet nie skubnie.

Za to można się naoddychać wiosennym ,słonecznym powietrzem.

Na PIV (Kużnica Warężyńska ) lód na jeszcze minimum 2 tygodnie :twisted:

Napisano

Zapowiadane w telewizji nadzwyczajne (jak na marzec) upały w weekend pozwoliły z wyprzedzeniem zaplanować całodniowe spiningowanie. Z obawy przed tym ,ze nad wode po zimowym przestoju ruszą tabuny wedkarzy, postanowilismy z Łukaszem( @Rybcok1985) jechac w poszukiwaniu nowych miejsc. Ewentualne brania/ryby potraktowalismy jako ekstra dodatek do wypadu :wink:

Po dotarciu na miejsce nie musielismy długo czekać by przekonać się o atrakcyjności nowopoznanego łowiska :mrgreen:

3712a0fd19031d4emed.jpg

Nieduży ,ale na pewno wyjatkowy bo PIERWSZY w tym roku! :wink:

20 minut trwało przygotowanie riposty przez Łukasza. Przyznam,ze dość udanie mu wyszła :mrgreen:

c05cf4f3580d3d8bmed.jpg

Jeszcze przed podebraniem, gdy ryba była w wodzie, nadto optymistycznie oszacowaliśmy klenia na półmetrowa kluske. Ostatecznie taśma zatrzymuje się 4 cm wcześniej :grin:

Łukasz,spiningowy know-how , w kilka godzin pózniej dowalił do pieca już na całego...

:mrgreen:

1eeb08a203e625a7med.jpg

Piekny ,zdrowy,zdziczały i....

26e642244799cab3med.jpg

...zarłoczny! jeszcze dobrze nie poryzł tego co wczesniej upolował ,a już startuje do twistera :wink:

Wszystkie ryby złowione były na malutkie "gumisie",co pozwoliło sie przłamać i przekonac do łowienia na malutkie gumki nie tylko okoni :wink:

Dzięń udany,co do tego nie ma najmniejszych watpliwosci, bo i pogoda dopisała i ryby były,ale głównym sprawcą banana na gębie jest odkrycie nowej,ciekawej miejscówki. :grin:

Rybcok1985.... :shock: ....ja nie wiem jak Ty to robisz.... :grin:

Graty raz jeszcze!

Napisano

GRATULACJE PANOWIE

piękne rybki

Ja po raz kolejny wybrałem się z ojcem i kuzynem pospinningować na kanał notecki, efekt:

ok 50 szt okonia, szczupaczek złowiony przez kuzyna, bolonek, 2 podhaczone liny złowione przeze mnie

Z tego 10 okoni trafiło na patelnię reszta nadal cieszy się wolnością.

A tu fotka mniejszego linka i filmik z holu większego

linek

hol_lina_przychaczonego_na_spinna

Napisano
płocią to tego nie nazwałbym(nie wszystko) :/, do tego te ryby mają wymiar ochronny #

Nie wszędzie płoć ma wymiar ochronny. Tak od tematu to najlepszego wędkarze w dniu naszego święta :)

Napisano

Dziś bylem pospinningować trochę nad krakowską Wisłą, niestety ani uderzenia, strasznie wieje i jest dość chłodno.

Natomiast piątkowy wypad przy pięknej słonecznej pogodzie był o wiele przyjemniejszy, najpierw złowiłem leszcza ale za pletwę grzbietową gdzieś wygrzewał się na płytszej wodzie, i miałem pięknego Jaziora na pewno powyżej 40cm ale niestety spiął się :(

Zobaczymy co przyniesie środa, ma być słoneczko więc mam nadzieje ze efekty będą lepsze w porównaniu do dnia dzisiejszego.

Leszczu.

zdjcie4f.jpg

Napisano

W niedzielę z @kisux wybraliśmy się nad wodę.

Pogoda piękna więc to, że nic nie brało nam nie przeszkadzało.

Od 10 do 15 bez brania.

Podczas pakowania majdanu - mocne branie na kiju u kisux'a. Zacięcie, krótki hol. Pięknie pracujący feeder i na brzegu melduje się taka "czterdziestka".

Po sesji wróciła do wody i pływa sobie dalej.

Miło jak na początek sezonu.

Ja pozostałem bez brania.

8f61513fe2b3f6c0.jpg

Gość Placek
Napisano

No panowie dzisiaj Połowiłem i to bardzo przyjemnie,Łowisko Duży Staw w Trzebnicy,a to wyniki 2 piekne tęczaki po 50cm

foto1

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/558743_325593437497944_100001418710427_885562_1764619319_n.jpg

foto2

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/552646_325593684164586_100001418710427_885568_1153935093_n.jpg

(4 spadły z kija)

szczupaczek 45cm i 30cm(nie robiłęm foto) jako przyłów

Zdjęcie nie zgodne z regulaminem. Artech

Ogólnie zastrzszająco duża ilość brań jestem w szoku,piekny dzień,piękne rybki :mrgreen:

Napisano

gratulacje PLACEK oby tak dalej ......ja czekam do soboty i wyruszam na leszczyka zobaczymy co będzie......pozdrawiam i połamania kija

Napisano

Dziś dwie godzinki nad stawem koło cegielni. Efekt 45 karasi srebrzystych od 10-20cm... Wszystkie przeniesione na staw koła do którego należę.