Andrzej 18 Napisano 10 Marca 2012 Share Napisano 10 Marca 2012 Wreszcie dzisiaj pobiegłem nad wieprzem ot takie coś zameldowało się na brzegu byłe jeszcze jasio ale spadł i przyłów szczupak pod 60 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 10 Marca 2012 Share Napisano 10 Marca 2012 Piękny klenio Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 10 Marca 2012 Share Napisano 10 Marca 2012 Kolego na co klenik wziął?określ jeszcze typ łowiska jesli mozesz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej 18 Napisano 10 Marca 2012 Share Napisano 10 Marca 2012 Rzeka Wieprz wobek własnej produkcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 10 Marca 2012 Share Napisano 10 Marca 2012 Gratuluję Ci Andrzej 18!!! Piękna klucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rojass Napisano 10 Marca 2012 Share Napisano 10 Marca 2012 Wróciłem z "dziewiczego" rejsu po Zatoce Gdańskiej. Niestety połowy niezbyt udane, zaliczyłem 4 sztuki - same maluchy po 35cm, koledzy obok podobnie. Na innych kutrach tak samo bez wyników. Łowiliśmy na różnych głębokościach, od 30 do 70 metrów, bankowe miejscówki owocowały 3-4 sztukami na łajbie. Wszystkie jeden rocznik... Może kolejnym razem będzie lepiej, bądź co bądź było miło. Kuter ok, szyper ok, atmosfera świetna - na pewno tam wrócę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 rojass, to mnie nie pocieszyłeś Ja jade teraz w piątek do Darłówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekk890 Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 No ja w czwartek byłem nad Radomką za kleniem i jaziem, lecz później stwierdziłem, że zapoluje na okonka. Niestety, stan wody podniesiony, brudna woda dały się we znaki i ten wypad bez rybki, lecz sezon uznany za otwarty. Na koniec wrąbałem się jeszcze w błoto,które myślałem, że się nie zapadnie :DA o to zdjęcie z nad rzeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rojass Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 rojass, to mnie nie pocieszyłeś Ja jade teraz w piątek do Darłówka. Wiesz, to kilka dni różnicy. W poprzednią niedzielę moje koło organizowało zawody w Łebie - każdy minimum 30 sztuk - ale też małe sztuki. W środę na Zatoce chłopaki tez połapali okolo 20-30 sztuk każdy, a wczoraj... no cóż, nie poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 Rzeka Wieprz wobek własnej produkcjichodziło mi bardziej o specyfike miejsca rzeki,za główką,spowolnienie itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 Placek, na wieprzu nie ma głowek to nieuregulowana rzeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 rozumiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradffm Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 witam Kolegów! sezon rozpoczety! kupiłem wczoraj paczke białych robaczkow troche zanety i dzisiaj w południe pojechałem nad jeziorko. W planie miałem łowienie batem, 2 godz i nic, nawet stuknięcia nie było. Złożyłem bata, wyciągnąłem feederka, mały koszyk, robaczki na hak i do wody (z nadzieja na jakąkolwiek rybkę). Nie minęło 10 min, szczytówka się ugina w błyskawicznym tempie,zaciecie, kilka minut walki i pierwsza ryba sezonu ląduje w podbieraku. Karp ok 5 może 6 kilo, cos pieknego. Rybka oczywiście wróciła do wody. Potem jeszcze tylko płotka sie trafiła, wypad na rybki udany, bardzo udany Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekCLI Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 Ja dzis zrobiłem ostatnia gonitwe za okonkiem,niestety ZERO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 U mnie dziś lód puścił na jez. Rusałka, 2 godziny z gruntówkami zaowocowały paroma płotkami i okonkami, kiepsko, za to słoneczko bardzo konkretnie grzało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 Robal, całe jeziorko juz puściło z lodu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pet87 Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 pierwsza ryba sezonu ląduje w podbieraku. Karp ok 5 może 6 kilo, cos pieknego. Ty juz karpie trzaskasz a u mnie mozna jeszcze z lodu połowic.Juz sie nie moge doczekac wiosennej płotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 A ja dziś kilka godzin na ostatkach lodu i kilkanaście co prawda nie wymiarowych jelców, kleników, cert oraz mały bolenik. Dziś słoneczko przygrzało ładnie więc od następnego tygodnia zaczynam łowić z gruntu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 12 Marca 2012 Share Napisano 12 Marca 2012 Wczoraj 3 godziny na Odrze ze spinem bez efektów. Wszystko dopisało poza rybskami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 12 Marca 2012 Share Napisano 12 Marca 2012 Wczoraj wraz z dziewczyną postanowiliśmy rozpocząć sezon połowów. Pojechaliśmy na jezioro Debro a tam lód na połowie jeziora. Druga połowa wprawdzie odmarznięta ale nie było dobrego podejścia do wody. Postanowiliśmy więc udać się na jezioro Rosnowskie w okolicach miejscowości Mostowo. Oczywiście historia ta co zawsze. Pierwsze branie miała dziewczyna. Wyciąga z wody rybę po ciężkiej walce a tam leszek taki ze 30 cm na oko. Wielka radość z jej strony bo to jej największa ryba wyjęta na brzeg. Mija 15 minut kolejne branie. Po ugięciu wędki widzę że to jeszcze większa sztuka. Niestety założyłem kupne przypony i haczyk się odwiązał. Ja w tym dniu miałem 2 brania. Jedno to gałąź a drugie to płotka taka troszkę większa niż dłoń. Ogólnie jak na początek nie jest źle. Najważniejsze że nowa wędeczka wypróbowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wronks Napisano 12 Marca 2012 Share Napisano 12 Marca 2012 10 marca i ja rozpocząłem sezon 2012. Z kolegą wybraliśmy się poszukać klenia i okonia w Łynie w okolicach jeziora Mosąg (Olsztyn). Małe przynęty nie dały rezultatów, nawet puknięcia. Na jeziorze jeszcze lód, ale w bardzo słabym stanie. Pół godziny po opuszczeniu przez nas łowiska pod 2 kolesiami załamał się lód. Oboje utonęli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viragolo Napisano 12 Marca 2012 Share Napisano 12 Marca 2012 "Pół godziny po opuszczeniu przez nas łowiska pod 2 kolesiami załamał się lód. Oboje utonęli." - Ludziska, proszę, nie właźcie już na lód !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 12 Marca 2012 Share Napisano 12 Marca 2012 "Pół godziny po opuszczeniu przez nas łowiska pod 2 kolesiami załamał się lód. Oboje utonęli." - Ludziska, proszę, nie właźcie już na lód !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja dziś już ostatni dzień byłem na lodzie po godzinie czasu z niego uciekłem jak wyszło słoneczko bo i tak już z wierzchu robiła się kasza. Więc rozłożyłem swojego feederka nad rzeką Pasłęka a na hak zaczepiłem 2wie koleżanki, po 5min mocne walnięcie i zameldował się pierwszy i ostatnii klenio po tym jak przy drugim braniu zerwało się coś z przyponem to brania ustały a nie miałem już ochoty zmieniać miejsca to wróciłem do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradffm Napisano 12 Marca 2012 Share Napisano 12 Marca 2012 Hej! Wczoraj pisałem jak było na rybkach. Dzisiaj dodaje fotke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 12 Marca 2012 Share Napisano 12 Marca 2012 dziara, mniej więcej połowa jeziora była bez lodu, naprzeciw plaży lód był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi