Gość Placek Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 ja wczoraj na barkach(wrocław) na leszczyka ruszylem,5godzin z neceniem,trafil sie tylko byczek:Dzaraz jade znowu moze sie ruszy rybka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik poznan Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 dziś na spławik i bez rybek jeszcze za wcześnie choć branka były ale delikatne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 Właśnie wróciłem z kananału żeglugowego we Wrocławiu . Wyniki takie sobie , w 4 osoby złowiliśmy kilka ładnych płoci i trochę drobnicy . Obok nas siedział tyczkarz i też nie specjalnie łowił . Poza tym zaczęła wariować woda , raz płynęła w lewo , raz w prawo no i niosła dużo różnych śmieci które czepiały się żyłki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 dominik poznan, gdzie byłeś, czyżby Kierskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik poznan Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 kierskie Robal, na takim dużym jeziorku trzeba jeszcze tydzień poczekać aż troche przyroda się ruszy rano rybki spławiały się przy powierzchni ale brać nie chciały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staszek Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 Byłem na Przeczycach jako widz. Lód na środku ale , około 100 metrów od brzegu woda , rozmawiałem z 4 wędkarzami- zero brań , nawet nie skubnie. Za to można się naoddychać wiosennym ,słonecznym powietrzem. Na PIV (Kużnica Warężyńska ) lód na jeszcze minimum 2 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukis1115 Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 Wkoncu pogoda i czas wolny od pracy i moglem wyprobowac nowy kolowrotek. Co prawda lowilem na blotku kolo wlasnego domu ale kilka karasi sie trafilo. blotko przeplywowe zero lodu.karp i lin w naprawde duzej ilosci wybity przez wydre rok temu;/ zdjecie zeszlorocznego linka ponad 1kg . po swietach w kwietniu ruszam na nowe rokordziki. http://imageshack.us/photo/my-images/804/dsc00033uc.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wedkarzyk Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 Dzisiejszy wypadzik na pobliska Orle zakonczyl sie bardzo dobrym wynikiem jak na ta pore roku w ciagu 2,5 godziny zameldowalo sie w siatce 112 plotek http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/69a3088f420786da.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil0711 Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 płocią to tego nie nazwałbym(nie wszystko) :/, do tego te ryby mają wymiar ochronny # Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loolekk Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 @wedkarzyk a na co ci tyle płotek i po kiego grzyba je do siaty ładowałeś?? Na SZNYCELKI?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Zapowiadane w telewizji nadzwyczajne (jak na marzec) upały w weekend pozwoliły z wyprzedzeniem zaplanować całodniowe spiningowanie. Z obawy przed tym ,ze nad wode po zimowym przestoju ruszą tabuny wedkarzy, postanowilismy z Łukaszem( @Rybcok1985) jechac w poszukiwaniu nowych miejsc. Ewentualne brania/ryby potraktowalismy jako ekstra dodatek do wypadu Po dotarciu na miejsce nie musielismy długo czekać by przekonać się o atrakcyjności nowopoznanego łowiska Nieduży ,ale na pewno wyjatkowy bo PIERWSZY w tym roku! 20 minut trwało przygotowanie riposty przez Łukasza. Przyznam,ze dość udanie mu wyszła Jeszcze przed podebraniem, gdy ryba była w wodzie, nadto optymistycznie oszacowaliśmy klenia na półmetrowa kluske. Ostatecznie taśma zatrzymuje się 4 cm wcześniej Łukasz,spiningowy know-how , w kilka godzin pózniej dowalił do pieca już na całego... Piekny ,zdrowy,zdziczały i.... ...zarłoczny! jeszcze dobrze nie poryzł tego co wczesniej upolował ,a już startuje do twistera Wszystkie ryby złowione były na malutkie "gumisie",co pozwoliło sie przłamać i przekonac do łowienia na malutkie gumki nie tylko okoni Dzięń udany,co do tego nie ma najmniejszych watpliwosci, bo i pogoda dopisała i ryby były,ale głównym sprawcą banana na gębie jest odkrycie nowej,ciekawej miejscówki. Rybcok1985.... ....ja nie wiem jak Ty to robisz.... Graty raz jeszcze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadziul Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 GRATULACJE PANOWIE piękne rybki Ja po raz kolejny wybrałem się z ojcem i kuzynem pospinningować na kanał notecki, efekt: ok 50 szt okonia, szczupaczek złowiony przez kuzyna, bolonek, 2 podhaczone liny złowione przeze mnie Z tego 10 okoni trafiło na patelnię reszta nadal cieszy się wolnością. A tu fotka mniejszego linka i filmik z holu większego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Gdzie ten link i fotka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 płocią to tego nie nazwałbym(nie wszystko) :/, do tego te ryby mają wymiar ochronny # Nie wszędzie płoć ma wymiar ochronny. Tak od tematu to najlepszego wędkarze w dniu naszego święta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loolekk Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Dziś bylem pospinningować trochę nad krakowską Wisłą, niestety ani uderzenia, strasznie wieje i jest dość chłodno. Natomiast piątkowy wypad przy pięknej słonecznej pogodzie był o wiele przyjemniejszy, najpierw złowiłem leszcza ale za pletwę grzbietową gdzieś wygrzewał się na płytszej wodzie, i miałem pięknego Jaziora na pewno powyżej 40cm ale niestety spiął się Zobaczymy co przyniesie środa, ma być słoneczko więc mam nadzieje ze efekty będą lepsze w porównaniu do dnia dzisiejszego. Leszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stevefrancis Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 W niedzielę z @kisux wybraliśmy się nad wodę. Pogoda piękna więc to, że nic nie brało nam nie przeszkadzało. Od 10 do 15 bez brania. Podczas pakowania majdanu - mocne branie na kiju u kisux'a. Zacięcie, krótki hol. Pięknie pracujący feeder i na brzegu melduje się taka "czterdziestka". Po sesji wróciła do wody i pływa sobie dalej. Miło jak na początek sezonu. Ja pozostałem bez brania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Gratulacje Panowie za marcowe wyniki! Choćby, to była ona, to nie powiem płotka, to płocisko! Trudno usiedzieć, gdy pogoda pozwala już mi na wyjście nad wodę. Rozpocząłem sezon na Widawie. Było przyjemnie odwiedzić stare miejscówki. http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=223388#223388 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszekpoz Napisano 20 Marca 2012 Share Napisano 20 Marca 2012 4 godziny biczowania Warty i zero brania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 20 Marca 2012 Share Napisano 20 Marca 2012 tomaszekpoz, centrum, peryferia? Głowa do góry, będzie lepiej z czasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszekpoz Napisano 20 Marca 2012 Share Napisano 20 Marca 2012 Centrum od Hetmańskiej do Jadwigi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 20 Marca 2012 Share Napisano 20 Marca 2012 tomaszekpoz, na betonach ryby jeszcze brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 21 Marca 2012 Share Napisano 21 Marca 2012 No panowie dzisiaj Połowiłem i to bardzo przyjemnie,Łowisko Duży Staw w Trzebnicy,a to wyniki 2 piekne tęczaki po 50cm foto1 http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/558743_325593437497944_100001418710427_885562_1764619319_n.jpg foto2 http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/552646_325593684164586_100001418710427_885568_1153935093_n.jpg (4 spadły z kija) szczupaczek 45cm i 30cm(nie robiłęm foto) jako przyłów Zdjęcie nie zgodne z regulaminem. Artech Ogólnie zastrzszająco duża ilość brań jestem w szoku,piekny dzień,piękne rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pershing29 Napisano 21 Marca 2012 Share Napisano 21 Marca 2012 gratulacje PLACEK oby tak dalej ......ja czekam do soboty i wyruszam na leszczyka zobaczymy co będzie......pozdrawiam i połamania kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandman Napisano 21 Marca 2012 Share Napisano 21 Marca 2012 Dziś dwie godzinki nad stawem koło cegielni. Efekt 45 karasi srebrzystych od 10-20cm... Wszystkie przeniesione na staw koła do którego należę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 21 Marca 2012 Share Napisano 21 Marca 2012 Gratki Placek! Piękne spaślaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi