R23 Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 2 weekend za kleniem i jaziem na dunajcu i zero kontaktu z rybą sam nie wiem co jest grane woda w miarę się ustabilizowała przeszedłem łącznie około 15 km w dwa weekendy i nic. Może ktoś z was łowi na Dunajcu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Placek masz zdjecie tego szczupaka z betonowego? szczerze mowiac nie wiedzialem ze 80 tam plywaja. trzeba bedzie sie wybrac ze spinem jutro upolowac jakiegos pstraga.zdjecia nie mam niestety bo chcialem jak najszybciej rybke wypuscic,poza tym nie mialem aparatu,tez bylem w szoku ze takie tam plywaja,jutro z rana ide moze cos uderzy to koniecznie zrobie foto:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donkicha Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 R23 witam ja też łowie w Dunajcu w ta niedziele zacząłem sezon i tak jak ty zero ale nie ma sie czym zrażać temperatura wody ledwo przekracza 5 stopni myślę że jak przekroczy 8 stopni to powinno być lepiej . A na jakim odcinku łowisz ja ostatnio byłem poniżej progu w ostrowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loolekk Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 Dziś Wisła okolice Mogiły w Krakowie spinning, zero kontaktu z rybą. Łowiłem od 10-13 strasznie wieje, głowę chciało urwać na paprochy nie było szans połapać. Czekamy dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnteoZamboni Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 Dzis 10:00-14:00 z białym robaczkiem starsznie wiało na brzegu wyladowalo kilka plotek okoni i oto taki linek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość asasyn78 Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 pierwszy raz w tym sezonie nad woda i mila niespodzianka kropek 34cm .oczywiscie rybka zaraz po zrobieniu zdjęcia wróciła do wody [ Komentarz dodany przez: artech: 27-03-12, 20:11 ] Błędnie sądziłem, że kolega łowił w okręgu szczecińskim. Mój błąd. Przepraszam. Zdjęcie wraca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 Dziś ponownie Odra we Wrocławiu, wyskoczyłem po pracy na chwilkę z feederkami, nie nastawiając się na wiele, ponieważ strasznie wiało i... zaskoczenie, koło 20 leszczyków, brały bez żadnej zanęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 pierwszy raz w tym sezonie nad woda i mila niespodzianka kropek 34cm .oczywiscie rybka zaraz po zrobieniu zdjęcia wróciła do wody Obrazek [ Komentarz dodany przez: artech: 27-03-12, 20:11 ] Błędnie sądziłem, że kolega łowił w okręgu szczecińskim. Mój błąd. Przepraszam. Zdjęcie wraca. malutki,ale za to pięknie ubarwiony:)gratuluje:) ja dzisiaj na zero,szczupaczka 20cm nie licze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmax Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 Dzis 10:00-14:00 z białym robaczkiem starsznie wiało na brzegu wyladowalo kilka plotek okoni i oto taki linekhttp://imageshack.us/photo/my-images/29/dsc01104aj.jpg/] Lin w Marcu ?? pogratulować !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnteoZamboni Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 Dzis 10:00-14:00 z białym robaczkiem starsznie wiało na brzegu wyladowalo kilka plotek okoni i oto taki linekhttp://imageshack.us/photo/my-images/29/dsc01104aj.jpg/] Lin w Marcu ?? pogratulować !!!! Wierz ze sam jestem zaskoczony, dziś ładne słoneczko ale starsznie wieje wiec siedze w domu może wybiore sie jeszcze w tym tygodniu na rybki ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewniak Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 Dziś ponownie Odra we Wrocławiu, wyskoczyłem po pracy na chwilkę z feederkami, nie nastawiając się na wiele, ponieważ strasznie wiało i... zaskoczenie, koło 20 leszczyków, brały bez żadnej zanęty. pogratulować. Możesz zdradzić w którym miejscu łowiłeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewniak Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 malutki,ale za to pięknie ubarwiony:) Placek nie wiem czy wiesz ale potok 34 cm wcale nie jest taki malutki. Wprawdzie to nie to co półmetrowe tęczaki, ale gatunek nie ten i łowy tez nie takie same. Wierz mi, obecnie na dolnym śląsku niewiele jest łowisk gdzie bez większych problemów mógłbyś złowić 34 cm potokowca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 Udana środa na przyujściowym odcinku Widawy. Nareeeszcie brania zakończone holem. http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=224181#224181 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzinho Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 Wczoraj rozpoczęcie sezonu. Pogoda dobra, rybki się pokazały więc wypad udany. Poza drobnicą (ukleje, krąpie, leszczyki ) wpadło pare grubych płotek w granicach 30cm oraz kilka wymiarowych jazików. Do tego doszły klenie w granicach 30cm i dwa większe 39 i 47cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellson Napisano 29 Marca 2012 Share Napisano 29 Marca 2012 no panowie sezon rozpoczety bardzo fajnie... nie liczac kilku wzdreg i jazgazy to wczoraj 5 karpi od 34 cm do 46. no i dzis tez musialem jechac bo brania na delikatnego feedekra to przednia zabawa:) no i na poczatek siadl amurek maly 36 cm i chyba 10 karpi. wszystkie powyzej 40 dochodzace do 47 cm. a walcza niesamowicie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 29 Marca 2012 Share Napisano 29 Marca 2012 malutki,ale za to pięknie ubarwiony:) Placek nie wiem czy wiesz ale potok 34 cm wcale nie jest taki malutki. Wprawdzie to nie to co półmetrowe tęczaki, ale gatunek nie ten i łowy tez nie takie same. Wierz mi, obecnie na dolnym śląsku niewiele jest łowisk gdzie bez większych problemów mógłbyś złowić 34 cm potokowca... dobrze wierze,nie tlumacz sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 29 Marca 2012 Share Napisano 29 Marca 2012 Dziś ponownie Odra we Wrocławiu, wyskoczyłem po pracy na chwilkę z feederkami, nie nastawiając się na wiele, ponieważ strasznie wiało i... zaskoczenie, koło 20 leszczyków, brały bez żadnej zanęty. pogratulować. Możesz zdradzić w którym miejscu łowiłeś?? Odra za Kozanowem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katystopej Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 dziś w Mysłowicach na Wesołej od 4 do 7, wiało i lało jak cholera, jeden karpik 53cm 3kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekCLI Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 Wczoraj i dziś,dziś zero nawet skubnięcia,załamanie pogody,wiatr zimno,opady.Wczoraj lepjej pare ładnych płoci,leszcz 1,5kg+coś czego nie mogłem oderwać od dna,czułem tylko na kiju jak harcuje i wyplucie.-pare przekleństw ze dwa szlugi i powrót do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MATCH 2000 Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Witam. Jestem nowy.Ja też zaliczyłem już dwa wypady na rybki w tym roku.Pierwszy to 21.03.2012r. 18szt.płoci 25do30cm. 4sz.leszczyków 1x40cm,2x38cm,1x35cm.łowiłem metodą odległościową ze spławikiem 3gr. i na haczyk nr.16.Druga wyprawa to 28.03.2012r. 14szt. płoci 23do29cm. 1szt.okoń 25cm i 1szt.leszczyk 35cm.Metoda ta sama.Warunki złe.Silny boczny wiatr utrudniał wędkowanie.Łowiłem na zbiorniku Poraj koło Częstochowy. http://img835.imageshack.us/img835/7047/zdjcie0128a.jpg http://img542.imageshack.us/img542/391/zdjcie0131i.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi