sandman Napisano 23 Kwietnia 2012 Share Napisano 23 Kwietnia 2012 Piękny karp ! Gratulacje. Dziękuje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bieliko Napisano 23 Kwietnia 2012 Share Napisano 23 Kwietnia 2012 sluchaj jak chcesz tak pogrywac to przyjedz do bydgoszczy pojdziemy na ryby i tam ci szybko wytlumacze to ci kilka zylek peknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MattZ Napisano 23 Kwietnia 2012 Share Napisano 23 Kwietnia 2012 MattZ, 15-20 cm zabawa przednia,lin bierze na zapadlisku? Z linem się tam nie spotkałem jak dotąd. Ale to dlatego, że nigdy tam nie miałem większych efektów, dopiero od zeszłego sezonu bardziej rozpracowuję tamte zbiorniki. W ubiegłym roku trafiłem węgorza na Ochotce Wiesz może coś o tamtejszych amurach, może jakaś mała sugestia? edit. Chłopaki takie tematy poruszajcie sobie na gg, a w tym temacie już darujcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 24 Kwietnia 2012 Share Napisano 24 Kwietnia 2012 Taki dzień mógłby być co dzień! Piękna pogoda, ciepły kwietniowy wiaterek a na wieczór burza i zapach świeżego powietrza Do tego wszystkiego kilka ładnych kleni oraz śliczna klucha 48 cm - czego tu więcej chcieć od życia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellson Napisano 24 Kwietnia 2012 Share Napisano 24 Kwietnia 2012 właśnie niedawno wróciliśmy z rybek. byłem z kolegą pet87 na spiningu na zbiorniku wyrównawczym za okoniem... i efekty były. Ja jakieś 10 okoni w tym największy 25 cm a koledze przywiesiły sie dwa szczupaczki... coś się zaczyna dziać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spike Napisano 24 Kwietnia 2012 Share Napisano 24 Kwietnia 2012 Taki dzień mógłby być co dzień! Piękna pogoda, ciepły kwietniowy wiaterek a na wieczór burza i zapach świeżego powietrza Do tego wszystkiego kilka ładnych kleni oraz śliczna klucha 48 cm - czego tu więcej chcieć od życia No no! Piękny! Gratuluję! Podziel się kolego swoimi metodami, bo mnie już szlak trafia - 4 dzień i nic... Klenie na wobki brały? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 24 Kwietnia 2012 Share Napisano 24 Kwietnia 2012 Winko, dalej czarujesz klenie swoimi cudeńkami. Nic im nie odpuszczasz . Trudno dotrzymać kroku, ale swoimi metodami, też kilka udało się przechytrzyć http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=226390#226390 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 24 Kwietnia 2012 Share Napisano 24 Kwietnia 2012 Graty chłopaki za kleksy,piekne ryby! Jaceen, zrezygnowałeś definitywnie ze spina? jakoś ostatnio: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viragolo Napisano 25 Kwietnia 2012 Share Napisano 25 Kwietnia 2012 Gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 25 Kwietnia 2012 Share Napisano 25 Kwietnia 2012 Piękne łowicie Panowie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 25 Kwietnia 2012 Share Napisano 25 Kwietnia 2012 spike napisał: Podziel się kolego swoimi metodami, bo mnie już szlak trafia - 4 dzień i nic... Klenie na wobki brały? Ja łowię klenie tylko i wyłącznie na spining głównie na woblery powierzchniowe MAYBUGa oraz wiele innych. Link na samym dole posta jaceen napisał: Winko, dalej czarujesz klenie swoimi cudeńkami. Nic im nie odpuszczasz . Trudno dotrzymać kroku, ale swoimi metodami, też kilka udało się przechytrzyć Dobra dobra!? Już Ty tu taj nie czaruj! Drugiego takiego speca jak Ty od klusek na tym forum próżno nam szukać!!!! To jest dokładnie tak jak to ująłeś, ja czaruję robaczkami a Ty swoimi sprawdzonymi metodami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 25 Kwietnia 2012 Share Napisano 25 Kwietnia 2012 zrezygnowałeś definitywnie ze spina? Nie, po prostu mój spin nie nadaje się na klenie. Rybki u Ciebie okazałe, gratulacje. Zauważyłem, że ogony mają mocno uszkodzone jak przy "moich". Ciekawe czy to podczas walki na wędce, czy drapieżniki? takiego speca jak Ty od klusek Są, są, tylko się nie chwalą. Mieliśmy okazję wczoraj takiego widzieć. Metoda jeszcze inna niż nasze.Piękne łowicie Panowie ! Gofer gratulacje za pstrągowe życiówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t_wasik Napisano 25 Kwietnia 2012 Share Napisano 25 Kwietnia 2012 W sobotę 21 udałem się na rybki . Cudowna noc , dużo brań . Brały leszczyki do kilograma i plocie do pol kilo . Nie wziąłem aparatu , ale już nie popełnię tego błędu. Brania leszczyków zaczęły się od 22 do 12 i od 1 do 4 rano . Później już lipa . Ploc brała cały czas. Miejsce polowy Dniestr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 25 Kwietnia 2012 Share Napisano 25 Kwietnia 2012 Zauważyłem, że ogony mają mocno uszkodzone jak przy "moich". Ciekawe czy to podczas walki na wędce, czy drapieżniki? Nie wiem czy klenie nie uszkadzaja sobie ogonów podczas tarła, ale na to raczej jeszcze za wczesnie. Bluzer, gdzie takie kluchy dorwałes ?? Ostatnio testowałem Twoją wędeczke, ale tylko 2 maluchy siadły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 25 Kwietnia 2012 Share Napisano 25 Kwietnia 2012 Bluzer, jaceen, Winko, ładne rybki. Ja ostatnio bawie sie mikrojigami , powiem szczerze że to kolejny sposób na zabawe z kleniami. Jedyny problem to żyłka 0,12 i co ciekawe trafiają sie niespodzianki w postaci uklei , jelców , leszczy i krąpi .Polecam sprawdzić tę metode , zyłke kupiłem w decathlon za 5 zł nawinołem na kręcioł , pare jigów zrobiłem w domu uzywając haczyka do bocznego troka i śruciny jednogramowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loolekk Napisano 26 Kwietnia 2012 Share Napisano 26 Kwietnia 2012 Wczorajszy wypad i mój życiowy dotychczas rekord jazia 43cm 1 I Bartek tez coś złowił jaź 41cm 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 26 Kwietnia 2012 Share Napisano 26 Kwietnia 2012 Bardzo ładne jaśki! Gratki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandman Napisano 26 Kwietnia 2012 Share Napisano 26 Kwietnia 2012 Dzisiejszy wypad na spławiczek zaowocował ładnymi karasiami tak do 1kg i ot taki karpik 2kg Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tatamarcelka Napisano 26 Kwietnia 2012 Share Napisano 26 Kwietnia 2012 panowie wszyscy pięknie łowicie te jazie i klenie na lekki spinning. Tylko wymiary rybek nie przekraczają 40 paru cm. czyżby potwierdzała się teoria, że największe kabany na spinning nie tak łatwo dają się złowić jak na grunt. Założę się, że na tych rzeczkach co łowicie są bestie po 60 cm, ciekawe, czy komuś uda się sztuka pokonania takiego okazu. Życzę wam tego i jak sie uda pochwalcie się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loolekk Napisano 26 Kwietnia 2012 Share Napisano 26 Kwietnia 2012 panowie wszyscy pięknie łowicie te jazie i klenie na lekki spinning. Tylko wymiary rybek nie przekraczają 40 paru cm. czyżby potwierdzała się teoria, że największe kabany na spinning nie tak łatwo dają się złowić jak na grunt. Założę się, że na tych rzeczkach co łowicie są bestie po 60 cm, ciekawe, czy komuś uda się sztuka pokonania takiego okazu. Życzę wam tego i jak sie uda pochwalcie się Powalczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DevilDog Napisano 26 Kwietnia 2012 Share Napisano 26 Kwietnia 2012 Dzisiaj od 0630 do 1130 zaledwie 14 płotek, takie 20-25cm.. Denerwuje mnie tylko, że na tym moim jeziorku leszcza ciężko złapać (zbiornik słynie z dużych łopat),a tu nawet maluszki nie biorą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 26 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2012 DevilDog, U mnie w rzece też ten leszcz różnie bierze. W dole rzeki gdzie rzeka ma ujście do zalewu wiślanego już można leszcze łowić a w górze rzeki gdzie po drodze jest przepławka dla ryb jeszcze się nie pokazał. Dopiero zacznie ładnie brać jak zieleń w wodzie puści=) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DevilDog Napisano 26 Kwietnia 2012 Share Napisano 26 Kwietnia 2012 Miejmy nadzieje koniec OT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ariel29 Napisano 26 Kwietnia 2012 Share Napisano 26 Kwietnia 2012 koledzy z tego co zdzylem zauwarzyc na rzece narwi to lesczczyk wszedl w tarlo i powiem szczerze ze nie bardzo chce wspolpracowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mikado90 Napisano 26 Kwietnia 2012 Share Napisano 26 Kwietnia 2012 Dzisiaj pogoń za okoniem na gliniance, trafił się jeden maluszek ale zamiast okoni trafiały się szczupaki a dokładnie 4 od 35 do 47 cm. Oczywiście wszystkie rybki nadal pływają w świetnej formie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi