Winko Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 Sehr schon forelle!!! Das ist klasse!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bieliko Napisano 12 Kwietnia 2012 Share Napisano 12 Kwietnia 2012 jeden leszczyk 44 cm kilka mniejszych sztuk i dwie małe sapy.. chcielismy zostac do 2 w nocy ale okolo 22 sum zaczal kwokac i sie rzucac wiec stwierdzilismy ze jedziemy do domu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skydriver Napisano 12 Kwietnia 2012 Share Napisano 12 Kwietnia 2012 naturalnie ze 3 osoby = 6 wedek, wiesci z objazdowki -zaczynaja brac karpiki z zarybien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MATCH 2000 Napisano 12 Kwietnia 2012 Share Napisano 12 Kwietnia 2012 Wczoraj w środę 11.04.2012r. zaliczyłem trzeci w tym roku wypad na rybki.Łowiłem na blacie na gruncie 2.20m.Zestawem 4 gr. z haczykiem nr.16, 20m. od brzegu.Łowiłem na robaki i pinki zaprawione ochotką.Złowiłem 49 płoci.Płocie małe 20 do 22 cm.,ale zabawa była fajna.Wyładowane ikrą" po czubek nosa". Oczywiście wszystkie wróciły do wody.Łowiłem od 11:00 do 17:00.Załączam fotkę: http://img195.imageshack.us/img195/3923/zdjcie0141q.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skydriver Napisano 12 Kwietnia 2012 Share Napisano 12 Kwietnia 2012 moze zdradzisz nam gdzie, bo widze tez jestes ze slaska, a u mnie na dzierznie wczoraj nawet skubniecia nie bylo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MATCH 2000 Napisano 12 Kwietnia 2012 Share Napisano 12 Kwietnia 2012 Łowiłem na zbiorniku Zielona-na dolnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 12 Kwietnia 2012 Share Napisano 12 Kwietnia 2012 Deszczowo, ale coś się działo http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=225421#225421 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandman Napisano 13 Kwietnia 2012 Share Napisano 13 Kwietnia 2012 Dziś kilka wzdręg i kilka karasi srebrzystych... Ot takich sobie: Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
forelle Napisano 13 Kwietnia 2012 Share Napisano 13 Kwietnia 2012 to chyba moj szczesliwy tydzien na kropki 71cm 4,23kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiperg Napisano 13 Kwietnia 2012 Share Napisano 13 Kwietnia 2012 no forelle widzę ze masz gdzie łapać te piękne rybki powodzenia w dalszych łowach ja dziś z 2h nad jezeiorem Krzczeń efekt marny - 2 bękarciki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R23 Napisano 13 Kwietnia 2012 Share Napisano 13 Kwietnia 2012 Dziś pierwszy raz nad rzeką Biała Tarnowska. Piękna rzeczka która od razu mnie zachwyciła swoją dzikością. Niestety 2 godzinki machania i tylko jedno branie i to mój spóźniony zapłon spowodował brak rybki ale i tak wizyta na plus. Jutro ponownie się tam wybieram tym razem wcześniej niż dziś i na dłużej i troszkę inne miejsce gdzie dostałem wskazówki od miłych miejscowych wędkarzy. Więc z jutrzejszego wypadu zdam relację jutro . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzyś xD Napisano 13 Kwietnia 2012 Share Napisano 13 Kwietnia 2012 forelle, gratulacje - piękna ryba. Ja dziś spontanicznie pojechałem na godzinkę nad moją rzeczkę w miejsce gdzie nigdy nie byłem. Piękny odcinek z bardzo szybko płynącą wodą, z kamieniami na dnie - po za tym, że porozmawiałem z jakimś staruszkiem to złapałem klenia +- 45cm, szkoda tylko, że nie wziąłem telefonu z samochodu i nie zrobiłem mu zdjęcia bo był niesamowicie wybarwiony, ciemna łuska + intensywnie czerwone płetwy. Oczywiście rzucałem nowo kupionymi woblerami i napewno STORCK, na którego pokusił się kleks, wprowadzi się na stałe do jednego z moich kleniowych pudełek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 13 Kwietnia 2012 Share Napisano 13 Kwietnia 2012 ja dzisiaj dwa szczupaczki 47 cm w 2 godziny biczowania wody za pstrągiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 13 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2012 jaceen, A ja sobie dziś pochodziłem za kleniem również na DS ze skórka od chleba ale ani jednego nie złowiłem tylko same płocie i krąpiki....No ale za to sporo ich nałowiłem jak na 2h wypadu, może ze 20 sztuk ich było Jakieś foteczki małych rybek aby temat nie świecił samymi postami z wiadomościami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 13 Kwietnia 2012 Share Napisano 13 Kwietnia 2012 pawciobra fajnie, że połowiłeś. Jak chcesz bardziej wyselekcjonować rybki ( ja tak robię), to radzę skórę zakładać na hak np. nr 4, wtedy mniej brań, ale klenie i ewentualnie jazie poradzą sobie bez problemu. Chyba, że w "Twojej" wodzie płocie bardzo dominują i obgryzą wszystko przed innymi rybkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 W końcu duże klenie zaczeły solidnie bić.W czwartek cztery sztuki z czego dwa naprawde wielkie 58 i 52cm.Do tego jeszcze pstrąg 38cm sie uwiesił.Piątek jeden 48cm. Miejsce Nowa Huta i oczywiście Wisełka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik35 Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Cytat kolego pagori "W końcu duże klenie zaczeły solidnie bić.W czwartek cztery sztuki z czego dwa naprawde wielkie 58 i 52cm.Do tego jeszcze pstrąg 38cm sie uwiesił.Piątek jeden 48cm. Miejsce Nowa Huta i oczywiście Wisełka :wink:" W krakowskiej Wiśle ?! Koledze chyba się data wpisu pomyliła, dzisiaj nie jest pryma aprylis Albo lata 20-30, ale ubiegłego wieku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERq Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Nie badz kolego taki do przodu bo cie klenie wyprzedza .. Dla czego niby nie mamy mu wierzyc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Odnotowałem dzisiaj przyzwoity wypad, podczas polowania na okonia dostałem jako przyłów pierwszego w życiu bolka + szczupaczek ~40cm. Płoć,leszcz na tarle. Czas 5.30-10 Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 14 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2012 jaceen, Haki mam nr.2 więc spore ale i tak od drobnicy nie szło się uwolnić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik35 Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Nie badz kolego taki do przodu bo cie klenie wyprzedza .. Dla czego niby nie mamy mu wierzyc ? Ja nie podważam wiarygodności tamtego wpisu, tylko...... pstrągi w krakowskiej Wiśle......hm prędzej bym się spodziewał jakiejś piranii, dorado, czy choćby małego krokodyla. Wiem że ktoś zaraz napisze, że spłynął z jakiejś pstrągowej wody ale... to nie Troć by miała ochotę do Wisły na żer wpływać. A klenie, no cóż pozazdrościć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 apsik35, złapałem już trzy(może cztery) pstrągi w Wiśle ale zaliczam to raczej jako przypadek.Średnio jednego w sezonie i to na początku wiosny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Tez złowiłem 2 pstragi na krakowskim odcinku 2 lata temu. Z tego jeden ładny 45cm. Piranii ani dorado niestety nie trafiłem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Echo Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Pstrągi w krakowskiej Wiśle zdarzają się, więc nie w tym nic dziwnego że pagori, go złowił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manns Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 ja dziś wybrałem się na Wisłę w okolicach Goczałkowic, rybek nie uświadczyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi