szczypior Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 Ja dziś również z nastawieniem na szczupłego zawiodłem się totalnie. Rzeka Bug na wysokości Sobiboru w pierwszym miejscu jeden okoń około 25cm i jeden spad podobnego. Później już nic , nawet ataków nie było widać na wodzie. Spotkany wędkarz łowiący na grunt i spławik mówił że też nie ma efektów. Spowodowane jest to chyba pogodą , u mnie dziś było około 30 *C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 Supersobi, piękne sztuki na co się skusiły?? Wobler 8cm hand made, produkcji artech prowadzony szybkim tmpem w pół wody. Dzieki za gratki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 2 Maja 2012 Share Napisano 2 Maja 2012 Głupie prosiaki Jeść nie chciały A takie dobre im przyniosłam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parish Napisano 2 Maja 2012 Share Napisano 2 Maja 2012 No to po pierwszej, bardzo udanej części majóweczki: Pod względem ryb, bardzo udana, spędzona na jeziorze Zioło obok Rogowa - metoda: Bat, spławik odległościowy, feeder. Od 30.04 20:00 do 1.05 15:00, około 30 płoci, 4 leszcze, kilka krąpi i wzdręg. Płocie od 20 do 30 cm, leszcze mieściły się w 30 cm niestety... Połowa płoci z wysypką tarłową. Większość złowiona na bata i kukurydzę. Wszystkie rybki pływają dalej w wodzie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 2 Maja 2012 Share Napisano 2 Maja 2012 Największy z 4 złowionych: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loolekk Napisano 2 Maja 2012 Share Napisano 2 Maja 2012 Największy z 4 złowionych:Obrazek Kolego Tomku zdradzisz na co sie skusiły?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 2 Maja 2012 Share Napisano 2 Maja 2012 loolekk, na to co zwykle Siudak bezsterowiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greenlife Napisano 2 Maja 2012 Share Napisano 2 Maja 2012 największy dzisiejszy szczupak, niewytarta samica. Stała na 7 m w połowie wody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tatamarcelka Napisano 2 Maja 2012 Share Napisano 2 Maja 2012 największy dzisiejszy szczupak, niewytarta samica. Stała na 7 m w połowie wody świetna sztuka i piękne zachowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość AdamKaczor Napisano 2 Maja 2012 Share Napisano 2 Maja 2012 Byłem dzisiaj pospiningować metodą opadu uwiesiła sie samica 62cm pełna ikry bardzo mnie to żdziwiło pływa dalej.Czy jest szansa ze one się wytrą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 2 Maja 2012 Share Napisano 2 Maja 2012 Byłem dzisiaj pospiningować metodą opadu uwiesiła sie samica 62cm pełna ikry bardzo mnie to żdziwiło pływa dalej.Czy jest szansa ze one się wytrą? Pewnie, że tak...zauważ, że dopiero był tydzień takiego dobrego ciepła gdzie w tamtym roku było już szybciej cieplej i ryby nie miały problemu z wytarciem. Zależy od temperatury akwenu np. wczoraj z 5 złowionych szczupaków ze stawu wszystkie były już puste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LaczQ Napisano 2 Maja 2012 Share Napisano 2 Maja 2012 Dzisiaj bolek 61cm.. Oby tak dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bootleg Napisano 2 Maja 2012 Share Napisano 2 Maja 2012 Dziś jeden króciak ok.35 cm i spad ładnej 70... wypięła się po pięknej świecy, także bardzo waleczna. Jutro powtórka z rozrywki, a następnie 3 dni przerwy bo niestety ale sesja na uczelni goni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Don Gucak Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 Nie rozumie 1,2 i 3 maj po srednio 2-3h ze spinningiem na bankowych szczupakowych miejscach i nic. Chyba wszystkie gumy z pudełka były w wodzie i tylko okonki na mniejsze atakowały. A drobnicy sie wzdłuż całego brzegu chmara wygrzewała. Dawno nie widziałem takich ławic. Najwidoczniej zębaty ma co jeść ale nawet nie zauważyłem żeby gonił, nic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 dzisiaj od 3.00 do 7.00 rano złowiłem kilka okoni i takiego jazika nie jest to okaz ale cieszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 Uderzyłem dzisiaj na jezioro w Tychowie, z pontonu na slidera. Od 5:00 do 8:00 nawet brania. 2x pod rząd odprowadził przynętę jakiś 0,5kg szczupły, niestety za każdym razem zawracał. W trzcinach tarło płoci/krasnopióry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stawik Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 u mnie to samo, zero brań, nie mam pojęcia dlaczego nie biorą, w tamtym roku same do łodzi wskakiwały.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bootleg Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 Dziś dwie sztuki 53 cm i 63 cm; na trzech wędkujących z łódki (koledzy bez brania). Na tyle rzutów, i tyle miejscówek raczej słabo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellson Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 rano od 7 do 9.0 obszedłem 3 stawy ze sliderem salmo i tylko jeden szczupły ale bez miary jakieś 44cm a poza tym nic... żadnych podbić. płocie się trą aż się gotuje w trzcinach i okoni kupa tylko odprowadzały slidera:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel332 Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 Godzinka machania spławikiem z czerwonym 10 okonków i mnie burza wygoniła.(patyk węgiel nie będę ryzykował) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukis1115 Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 Dzisiaj od 6 rano do 13 atakowalismy z kumplem na szczupaczka. Rezultaty ja - 5 szczuplych w okolicach wymiaru , kolega - 6 szczuplych tez w okolicach wymiaru. 9 wrocilo do wody. łowisko w Niesiolowicach ( gmina Stężyca) u Sołtysa. polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 U mnie na rzece Ełk jeszcze szczupaka nie widać,pływają sobie za to wielkie klenie , ale mają gdzieś to co serwuję im na haczyku płotka bierze tak sobie dziś złapałem ponad 50 na ciasto ale ''wymiarowych'' to było jakieś 30 reszta drobnica.Zaparzyłem dziś pszenicy-zobaczę w weekend jak będzie sprawowała się ta przynęta/zanęta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz789 Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 Niedziela mucha zero u innych też zero.W wtorek pojechałem nad jeziorko i tam też mizernie ( tam to już było przegięcie tyle ludzi,że szok w tym niektórzy na ludziach -eh szkoda gadać ) .Spinningiści siedzący od świtu tez podobno na zero . U mnie tak samo . Z płocią też. Wczoraj i dziś pobliski stawek (kumpel pokazał mnie i będę go odwiedzał oj tak ,żeby nie wiedzieć ,że ma się kolo domu takie cudeńko ). I też nic. Chociaż kumpel w wtorek wyjął kilkanaście pistoletów (wróciły do wody) a dwie 80 spadły mu przy nogach. Ludzi od groma 60% żywcowcy 20%spinningiści 20% spławikowcy i wszyscy od rana nic choć aj przy brzegu widziałem pięknego karasia (ok. 30cm ). Także załamany jestem dosyć mocno.Jak u mnie tak ma wyglądać sezon to ja naprawdę dziękuje. Gdyby nie praca to bym poćwiczył ten stawek mocniej a tak...mam nadzieje ,że na wakacje się poprawi bo jak nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_P Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 A ja u nas na Stańkowie dziś kilka płotek i krasnopióry. Do ego okoń nie wytarty, maluch ale tak szerokiego nie widziałem jeszcze Teraz jest tarło płoci i japońca, trawy sie tylko ruszały a hałasu przy tym co niemiara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 4 Maja 2012 Share Napisano 4 Maja 2012 1.05 łowienie z łódki w jeziorku Rezultaty to ja 3 wymiarowe + kilka (5-6) małych. Kolega 2 wymiarowe i kilka (8-19) krótkich. Największy 62 cm bez rewelacji. 3.05 Wisła i standardowo próba skuszenia boleni. Do fotki chciał się pokazać jeden 68 cm. Tak jak rozmawiałem z kolegami to wszyscy narzekają. A może trzeba zacząć łapać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi