Skocz do zawartości
Dragon

oławka -niskie łąki

wasyl1968

Rekomendowane odpowiedzi

dzisiejszy wypad nad oławkę nad która nie byłem parę ładnych lat , byliśmy w trzy osoby z spiningami , pierwotnie mieliśmy zacząć od strony zrujnowanego pałacyku ale ktoś to kupił wyremontował i zagrodził ( dupa zimna nie ma dojścia do wody potem okazało się że dostęp do wody jest zagrodzony wcześniej ) obeszliśmy rozlewisko na około i efekt to kolega złapał okonka 25cm. i szczupaczka pistoleta , ja miałem okonka 20 centów a drugi kolega o kiju , jeden ze spotkanych spiningistów miał szczupaczka 45cm. ogólnie coś się działo , następnym razem pojadę na lekko bo te okonie mnie za intrygowały . z pozdrowieniem Wasyl

przynęty na klenia   Dragon
  • 2 months later...
odgrzeje temat, czy ktoś ostatnio był na rozlewisku ? jak tak jakie efekty, na co się ewentualnie nastawić ;) planuje jutro, może w czwartek się wybrać.

Byłem ale nie łowiłem. Przepłyneliśmy kajakami od ujścia na ok. 1 km w górę rzeki - ile się dało (potem rzeka mocno się zwęża i same zielsko...). Brzegi i samo dno mocno zarośnięte - jak to w Oławce o tej porze. Na co łowić? W Oławce stosunkowo łatwo o pistolety i średnie okonie (więc większe sztuki też powinny się znaleźć). Łowienie z gruntu raczej bym nie polecał z uwagi na duże ilości wszędobylskiej drobnicy.

P.S. Polecam za to pływanie kajakiem - super zabawa, Sama Oławka wyglądała magicznie :)

Po krótkim wypadzie na rozlewisko. Wędkartstwo na tym bajorku raczej podpina się już pod sport ekstremalny :) Niemniej odcinek rzeki Oławki powyżej rozlewiska jest całkiem przyjemny. Długo nie rzucałem, bo plany na wieczór inne były, jednak udało się "wyholować" boleniowego młodzika, ogólnie ruch w interesie było, co chwilkę słychać było plusk wody.

img8103a.th.jpg

img8102i.th.jpg

img8101l.th.jpg

img8104h.th.jpg

Dzisiaj jak się uda powtórka, może na troszkę dłużej.